EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 7.5.2022  /  Kalevan Navetta  /  Seinäjoki

Sidottu 2022

Sidottu 2022 Liput

Sidottu 2022

Sidontataide-tapahtuma Sidottu järjestetään toista kertaa lauantaina 7.5.2022 Kalevan Navetan Hugo-salissa. Tapahtumassa nähdään kaksi shibariperformanssia, joissa esiintyvät Saara Kantanen ja Jarno Kantanen sekä Luna Inker jja Luisa. Shibariin eli sidontataiteeseen pääsee tutustumaan tapahtuman yhteydessä myös sidontaworkshoppien kautta, joita järjestetään yksilöille sekä pareille. Tämän vuoden Sidottu-tapahtuman teemana on meri, jonka yleisö pääsee tuntemaan joka aistilla.

Saara ja Jarno Kantasen shibari-performanssi Beauty of Shibari vie katsojan maagiseen tunnelmaan. Esitys on esteettinen, intohimoinen ja tunteita herättävä. Esityksestä välittyy sidottavan ja sitojan välinen luottamus ja rakkaus. Roolit ovat selkeät: toinen hallitsee ja toinen antautuu. Ohjelma ei sisällä erotiikkaa tai väkivaltaa.

Jarno Kantanen on tatuoija, taiteiteilija ja käsityöläinen. Jarno on erikoistunut japanilaiseen tatuointiin, mutta myös kulttuuriin, taiteeseen ja mytologiaan. Shibari on luonnollinen jatkumo esteettiselle tutkimusmatkalle. Sidonnat ovat japanilaiseen tyyliin yksinkertaisia ja kauniita. Saara Kantaselle shibarista on tullut elämäntapa ja intohimon kohde. Hän järjestää Kurjennokassa Billnäsissä sidontakursseja: naisille itsensä sitomista, pareille viikonloppukursseja, sidontaa myös privaatisti ja hoitona. Shibari on tunnettu esitystaiteen muoto, Saara osallistuu tänä vuonna useisiin produktioihin kotimaassa ja ulkomailla sekä sitojan että sidottavan roolissa.

Luisan ja Luna Inkerin teos Ylipuutarhuri tutkii ihmisen ja kasvillisuuden kohtaamista ja kanssaeloa köysien yhteenkietomana. Kontrolli ja rajoittaminen määrittävät nykypäivän teollista kasvituotantoa ja esitys on leikkisä yritys pohtia näitä valtahierarkioita kriittisesti. Esitys sisältää suostumuksellista kipua, kasvojen läpsimistä ja pään upottamista veteen.

Luisa on sukupuoleton köysibottomi ja sadomasokisti Helsingistä. Hän on intohimoinen bottom-keskeisestä köysiopetuksesta ja haluaa työllään tuoda esiin köysibottomoinnin tärkeyttä sitomisessa. Luisaa inspiroi materiaalinen ekokritiikki, jota hän yhdistää myös sidottuna olemiseen ja ei-inhimillisen toimijuuden tutkimiseen. Luna Inkeri on helsinkiläistynyt köysitaiteilija ja kasvitieteiden opiskelija. Työskentelyynsä hän ammentaa muun muassa kriittisen kasvitutkimuksen ja queer ekologian viitekehyksistä. Erityisesti häntä kiinnostavat ihmisten ja autotrofien väliset suhteet sekä lajienvälinen suostumus.

Shibarityöpajoissa tutustumme köysiin turvallisesti. Luna Inkeri ja Luisa järjestävät työpajan yksilöille ja liput myydään yhden hengen lippuina. Saara Kantanen järjestää työpajan pareille ja lippu pareille tarkoitettuun työpajaan sisältää kahden hengen osallistumisen. Molempiin lipputyyppeihin sisältyy pääsy illan performansseihin.

Saara Kantasen työpajaan voi tulla kiinnostuksesta, uteliaisuudesta, kokeilunhalusta, herättämään seksuaalista energiaa, kokeilemaan uutta. Voit tulla oman rakkaan tai hyvän ystävän kanssa. Roolit voivat olla heti selkeät; toinen haluaa sitoa ja ottaa vastuun, toinen haluaa menettää kontrollin ja alistua. Kurssilla kokeillaan kuitenkin molempia rooleja, ja kaikki saavat halutessaan sitoa tai olla sidottavana. Jokaiselle parille joogamatto tai muu vastaava alusta mukaan.

Luna Inkeri ja Luisa opettavat työpajan itsensä sitomisesta ja sen nautinnosta. Työpajassa käydään läpi turvallisuusasioita ja tutustutaan itsesidontaan. Voit osallistua yksin ja ilman aiempaa kokemusta köysistä.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Selmu ry yhdessä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelijaryhmän kanssa.

www.kalevannavetta.fi


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 19:30

Workshop yksilöille:
Luna Inkeri ja Luisa + peruslippu
Klo 16:00 alkaen, workshopin kesto n. 60-90min

Workshop pareille:
Saara Kantanen + peruslippu
Klo 14:00 alkaen, workshopin kesto n. 60-90min

Workshop-lippujen myynti päättyy 6.5.2022 klo 23:59.

Iltatapahtuman ovet aukeavat klo 19:30.

***

Lippujen varausaika 2 päivää.