EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

To 16.5.2024  /  Ohjelmaravintola Maxim  /  Kuopio

Ilmavoimien Big Band featuring Matti Fredriksson - Henry Mancini 100v. - Kapellimestari: Ville Vannemaa

Ilmavoimien Big Band featuring Matti Fredriksson - Henry Mancini 100v. - Kapellimestari: Ville Vannemaa Liput

Henry Mancinia (1924-1994) pidetään yhtenä elokuvahistorian tärkeimmistä säveltäjistä. Hänen palkintokaappiaan koristivat mm. neljä Oscar-palkintoa, Golden Globe -palkinto sekä kaksikymmentä Grammya. Mancinin elokuvamusiikille leimallista ovat vahvat melodiat, kaikkien tuntemat “korvamadot” - kuten Pink Panther ja Baby Elephant Walk - ajaton tunnelma sekä mielikuvituksellinen eri instrumenttien käyttö orkestraatioissa. Mancini oli lisäksi uraauurtava säveltäjä yhdistellessään ensimmäisten joukossa jazzin vaikutteita klassiseen myöhäisromanttiseen orkesterimusiikkiin.

Ilmavoimien Big Bandin Henry Mancini -konserttiin on valikoitunut kaikki tunnetuimmat, nautittavimmat sekä koskettavimmat helmet Mancinin uran varrelta. Orkesterin vierailevana artistina kuullaan myös multi-instrumentalisti Matti Fredrikssonia.

Ville Vannemaa on maamme kysytyimpiä big band -kapellimestareita. Tällä hetkellä Turku Jazz Orchestran taiteellisena johtajana toimiva Vannemaa on vieraillut vuosikaudet niin UMO Helsinki Jazz Orchestran, Espoo Big Bandin kuin Oulu All-Star Big Bandin kapellimestarina. Vannemaalla on laaja kokemus big band -työskentelystä orkesterin johtamisen ohella myös sekä säveltäjä/sovittajana että orkesterimuusikkona mm. UMO:n saksofonisektiossa. Soittajana häntä on voinut kuulla myös mm. Jukka Perko Hurmio 2.0:n, Popedan, Valtteri Laurell Nonetin sekä Kalevi Louhivuori Quintetin riveissä.

Matti Fredriksson on genrerajoja venyttävä muusikko, multi-instrumentalisti ja tuottaja. Lapsena kansanmusiikista lähtenyt palo musiikkiin ja ääneen on vienyt hänet jazzbändin kitaristista sinfoniaorkesterin konserttimestariksi ja hevibändin kosketinsoittajasta miksauspöydän taakse studioon. Hän on pitänyt soolokonsertteja viulistina, toiminut orkesteri- ja kamarimuusikkona ja tullut aikanaan tutuksi myös suomalaiselle iskelmäyleisölle Yölintu-yhtyeen kitaristina. Lisäksi hän on toiminut freelance-muusikkona teattereissa, keikoilla ja studiosessioissa. Oman lisänsä hänen monipuoliseen ja herkkään ilmaisuunsa soitossa tuo pitkä ura studiotyössä musiikkituotantojen parissa, joissa erilaisten soundimaailmojen luominen on soittamisen lisäksi hänen suuri intohimonsa.


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 19:00
Maxim aukeaa klo 15:00

Liput ovelta 35 €, mikäli jäljellä.

Lipun hinta nousee Tiketissä ovimyyntihinnaksi tapahtumapäivänä klo 15:00.

***

Esteettömyys:
Avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavan kanssa samalla lipulla: kyllä
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla: ei
Pyörätuolia käyttävää tai erityistä avustusta tarvitsevaa asiakasta pyydetään olemaan etukäteen yhteydessä sujuvan sisäänpääsyn varmistamiseksi: kyllä, [email protected]