EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 15.1. - La 19.2.2022  /  Teatteritalo Universum  /  Helsinki

Det Svarta Fåret & Den Kreativa Klådan

Det Svarta Fåret & Den Kreativa Klådan Liput

Sirius Teatern & Teater Mestola: DET SVARTA FÅRET

Tankesmedjan för oliktänkande, La Nigra Safo, ska nedmonteras. På vems sida står du?

Se trailern!

En dokumentarist ska berätta historien om uppgången och nedgången med Det Svarta Fåret, tankesmedjan för oliktänkande som grundats till minne av den mördade statsministern Olof Palme. Intervjuobjektet Bella är dock motvillig att prata.

Vad har hänt? Och vems sanning kan man lita på egentligen? Vad är priset för total uppriktighet?

DET SVARTA FÅRET av Fabian Silén är berättelsen om fem mänskliga svarta får i en tankesmedja och en mystisk yngling. När förändringsledaren Lowe stormar in med ledorden ”Digital, dialog och transparens” blir det härdsmälta hos verksamhetsledaren Edgar och parhästen Ulf. Bellas hopp om att finna sin plats i det fria rummet på tankesmedjan går i kras då det avslöjas att hela tankesmedjan är lika förljugen som Ulfs son Slacker – Oves drömmar om ett genombrott som skådespelare. Steg för steg avslöjas karaktärernas inre värld och längtan av att finna själsro och en plats i en polariserad värld och föränderlig tidsanda.

Pjäsen är en svart, pinsam komedi med Kafkaeska kryddor och upphöjd realism, där varje scen dras till sitt klimax. Den unga begåvningen David Sandqvist står för regin.

Text: Fabian Silén
Regi: David Sandqvist
Scenografi och kostym: Raisa Kilpeläinen
Ljus & videodesign: Tuomas Honkanen
Ljud: Niklas Nybom
På scenen: Paul Holländer, Paul Olin, Edith Holmström, Aksinja Lommi, Willehard Korander, Eeva Putro.

--

"Har du någon gång känt: Hjälp! Bä! Alla jag omringar mig med är fårskallar! Min familj är en flock blinda lamm som försummar mig. Min partner är en bock som negligerar mig och mina arbetskamrater är pälslösa bräkare som inte visar respekt och som dessutom vägrar lyssna på mig!

Då är Det svarta fåret pjäsen för dig. Boka nu, fårskalle."

Sirius Teatern: Facebook | Instagram
Teater Mestola: Facebook | Instagram


Den Kreativa Klådan
av och med Fabian Silén

“Du är vad du tänker. Du blir vad du skriver? Och resten är bara kladd”

En burlesk föreläsning där en upphovsmakare försöker förklara och analysera sig själv offentligt, men hans förflutna hinner ikapp honom då han konfronteras av en av sina egna skapelser, en fiktiv karaktär från pjäsen DET SVARTA FÅRET som är ute efter hämnd och ämnar utföra fadersmordet mot sin upphovsmakare.
Hen vill frigöra sig från pjäsens händelseförlopp.

Men den obotliga kreativa klådan har tagit upphovsmakaren som gisslan med påföljden av att han förvränger och fiktionaliserar allt.
Det inre kreativa barnrösten försäkrar upphovsmakaren att:

“Upphovsmakaren är aldrig ensam, och alltid ensam.”

Medan den inre kontrollanten försöker få honom att tygla sina impulser och inte använda scenen som en offentlig biktstol.

Och så droppar recensionen ner…

Spelas parallellt med DET SVARTA FÅRET och kan ses som en sorts spin-off eller ett syskonverk.

På scen: Fabian Silén, röster och gäster.

“ Åh, livet är en vånda!
Nu måste du knyppla!
Du vill klippa och klistra!
Lirka pappa att tro att du
än en gång är smittad av den obotliga
kreativa klådan som den skapande lågan skapar. “

http://www.mestola.com/
 
Teater Mestola: Facebook | Instagram

universum.fi


Jos ostat tai olet jo ostanut lipun myös Det Svarta Fåret -esitykseen, voit ostaa tämän esityksen lipun alennettuun hintaan 7e. Valitse "Erikoislippu asiakkaille, jotka ovat ostaneet Det Svarta Fåret -lipun".

Myynti loppuu 19.2.2022 21:00.
Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot