EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 22. - La 30.9.2023  /  Useita paikkoja  /  Lahti

Jazztori 2023

Jazztori 2023 Liput

Jazztori 2023

Syyskuun lopun Jazztori tuo Lahteen taitajia kansalliselta huipulta ja esittelee parasta paikallista osaamista. Tarjolla on laaja kirjo musiikkia big band -soundeista mielenkiintoisiin pienyhtyeisiin. Uusi pelinavaus on yhteistyö We Jazz -organisaation kanssa. Ostamalla lippusi ennakkoon varmistat paikkasi elämysten äärellä.

**

Perjantai 22.9.

Klo 19:00 Lahti Big Band: Something Old, New, Borrowed and Blue | Lahden konserttitalo, Felix Krohn -sali (Sibeliuksenkatu 8)

Ovet klo 18:30 / Kesto 2h / www.lahtibigband.fi

LBB kantaesittää laajennetun version kapellimestarinsa Erno Tiittasen säveltämästä ja sovittamasta Tuba In Jazz -sarjasta. Big band solisteineen saa rinnalleen puhallinkvintetin. Väliajan jälkeen luvassa on parhaita tunnelmapaloja big bandin ohjelmistosta omien solistien voimin.

**

Lauantai 23.9.

Klo 16:00 Gunu Plays Hargrove | Pikkuteatteri (Loviisankatu 8)
Ovet klo 15:30 / Kesto 75 min / Mikko "Gunu" Karjalainen

49-vuotiaana menehtynyt trumpetisti Roy Hargrove (1969–2018) oli yksi sukupolvensa arvostetuimmista jazzmuusikoista. Sielukas ja monipuolinen trumpetisti menestyi sujuvasti eri genreissä: jazz, hiphop ja soul elävät sopusoinnussa hänen musiikissaan. Kahdesti Grammylla palkittu Hargrove nousi vuonna 2019 lukijoiden suosikiksi Down Beatin Readers’ Pollissa.

Suomen kysytyimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva Mikko ”Gunu” Karjalainen on johtanut omia kokoonpanojaan, jakanut lavan lähes jokaisen kotimaisen jazzmuusikon kanssa ja esiintynyt myös lukuisten ulkomaalaisten huippumuusikoiden rinnalla. Lahteen Karjalainen tuo Hargrove-tribuuttia varten kootun kvintetin. Turku Jazz Festivalin vuoden taiteilijan lyyriset tulkinnat Hargroven laajasta tuotannosta yhdessä huippumuusikoiden kanssa antavat tälle musiikille uuden elämän.

”Minulle itselleni Roy Hargrove oli ensimmäisiä jazztrumpetisteja, jonka näin livenä. Se muutti suhtautumiseni musiikkiin ja esiintymiseen.” Mikko Karjalainen

Mikko Gunu Karjalainen trumpetti, flyygelitorvi
Joonatan Rautio tenorisaksofoni
Tuomo Uusitalo piano
Filemon von Numers basso
Alessandro D'Anna rummut

Klo 18:30 Aarni Häkkinen Jazz Orchestra | Pikkuteatteri (Loviisankatu 8)
Ovet klo 18:00 / Kesto 75 min / YouTube

Pasunisti Aarni Häkkinen on lyhyessä ajassa hankkinut vahvan jalansijan suomalaisella big band -kentällä. Meriitteihin lukeutuvat mm. big bandien SM-kilpailujen voitto omalla Roast Burn Big Bandilla sekä esiintymiset UMO Helsinki Jazz Orchestran, Ricky Tick Big Bandin ja Grammy-ehdokkaana huomiota hankkineen Jazzaar Festival Big Bandin riveissä. Lahdessa Häkkinen johtaa maamme eturivin muusikoista koostuvaa huippuorkesteria. Keväällä ilmestyneen Aarni Häkkinen Jazz Orchestra -albumin omat sävellykset ja sovitukset nousevat siivilleen valovoimaisten solistien voimin. Luvassa on unelmien ilta big band -musiikin ystäville.

**

Keskiviikko 27.9.

Klo 19:00 Herd & Aili Ikonen: Jazzbasilli 10 vuotta | Pikkuteatteri (Loviisankatu 8)
Ovet klo 18:30 / Kesto 75 min / www.ailiikonen.fi

Jazztrio Herdin ja laulaja Aili Ikosen suomalaisen jazziskelmän kulta-aikaan sukeltaneen Jazzbasilli-albumin julkaisusta tulee lokakuussa 2023 kuluneeksi 10 vuotta. Merkkipäivää juhlistaakseen nelikko kokoontuu jälleen yhteen energisten ja hyväntuulisten juhlakonserttien merkeissä. Ohjelmisto koostuu mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä oivaltavasti päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Kirsikkana kakun päällä 10-vuotiskonserteissa kuullaan myös uusia jazziskelmäsovituksia.

Aili Ikonen laulu
Panu Savolainen vibrafoni
Mikko Pellinen basso
Tuomas Timonen rummut

”Nuorista jazztaitureista koostuva Herd-trio ja laulaja Aili Ikonen ovat tehneet mahdottoman korkeatasoisen ja raikkaan levyn, jolla nuo 50–60-luvun jazziskelmäkauden klassikot on pistetty kunnolla uusiksi.”  Helsingin Sanomat

Vuonna 2009 perustettu vibrafonisti Panu Savolaisen johtama Herd-trio nousi nopeasti yhdeksi maamme arvostetuimmista jazzyhtyeistä. Kolmikko on mm. voittanut arvostetun European Jazz Competition -kilpailun ja isännöinyt omaa suosittua HERD-klubiaan. Yhtyeen tuorein albumi X oli ehdolla Jazz-Emma-palkinnon saajaksi.

Aili Ikonen on monipuolinen laulaja ja lauluntekijä, joka tunnetaan herkkänä ja taiturimaisena tulkitsijana. Nykyisin Rajaton-lauluyhtyeen jäsenenä toimiva Ikonen esiintyy laaja-alaisesti aikamme huippuartistien kanssa.

**

Lauantai 30.9.

Jazztori by We Jazz

Helsinkiläinen We Jazz on yksi kotimaisen jazzkentän aktiivisimmista toimijoista, kansainvälinenkin. We Jazz julkaisee palkittuja albumeja, pitää Digelius-levykauppaa, järjestää omia festivaaleja ja kustantaa englanninkielistä laadukasta aikakauslehteä. Jazztorille We Jazz tuo kaksi kokoonpanoa, jotka ovat toistuvasti tehneet yleisöön vaikutuksen improvisaatiotaidollaan ja kyvyllään elää hetkessä. Luvassa on elävää musiikkia parhaimmillaan.

”We Jazzin toiminta on roh­keaa ja laadukasta. Heidän k­äsissään jazz välttelee lokerointia ja on elossa.” Tero Alanko, Suomen Kuvalehti

www.wejazz.fi

Klo 16:00 Uusi Aika | Pikkuteatteri (Loviisankatu 8)
Ovet klo 15:30 / Kesto 75 min

Debyyttilevynsä viime syksynä julkaissut Uusi Aika on valloittanut kuulijoiden sydämet meditatiivisella, syvän orgaanisella soundillaan. Vaikutteita voi kuulla niin kotoisasta kansanmusiikista kuin japanilaisesta estetiikastakin. Keikkaa Lonnan saaren kesän 2022 Odysseus-festivaalilla on luonnehdittu yhdeksi festivaalin kohokohdista.

”Yhtyeen ensi­albumin musiikki on tuttua ja lainattua, mutta myös uutta ja omaa. Se vetoaa varmasti muihinkin kuin ’jazztyyppeihin’.” Tero Alanko, Suomen Kuvalehti

Otto Eskelinen puhaltimet
Tapani Varis basso
Amanda Blomqvist rummut
Antero Mentu kielisoittimet

Klo 18:30 OK:KO | Pikkuteatteri (Loviisankatu 8)
Ovet klo 18:00 / Kesto 75 min / www.jazzfinland.fi/ok-ko

Viiden tähden arvioita ja superlatiiveja täydeltä laidalta. OK:KO on yleisesti tunnustettu yhdeksi suomalaisen jazzkentän mielenkiintoisimmista ja omaäänisimmistä kokoonpanoista. Nyt yhtyettä on mahdollisuus kuulla ensimmäistä kertaa Lahdessa.

”Tämä musiikki ja yhtye puhkeavat komeimmin kukkaan keikoilla. Improvisointi, yhtyeen ja yleisön läsnäolo, erilaiset keikkapaikat ja tunnelmat muodostavat aina uniikin kokonaisuuden, jonka kokeminen paikan päällä on kuulijalle antoisaa.” Okko Saastamoinen

Okko Saastamoinen rummut
Jarno Tikka saksofoni
Toomas Keski-Säntti piano
Mikael Saastamoinen kontrabasso

www.jazztori.fi


Lauantain päivälippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin lauantai 23.9. tai 30.9. tapahtumiin.

Lahden konserttitalo, Felix Krohn -sali
Sibeliuksenkatu 8, 15110, Lahti