Paraati / F-liigaParaati / F-liiga
EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Info / Lipun ostajalle / Tikettiturva

Tikettiturva

Tikettiturva 

Tikettiturva on mahdollista ottaa kaikkiin lippuihin ostovaiheessa. Tikettiturva on vakuutus Tiketin asiakkaalle, joka mahdollistaa lipunhinnan palauttamisen, mikäli et lippuasi pääsekään käyttämään esimerkiksi sairauden vuoksi.  Vakuutuksen hinta on 7,5 % lipun hinnasta. Vakuutuksen myöntää If Vahinkovakuutusyhtiö.

Yleisiä ehtoja

Tikettiturva on voimassa pääsylipussa mainittuun tapahtumaan. Vakuutettuna on Tikettiturvan sisältävän pääsylipun haltija. Tikettiturva korvaa käyttämättä jääneen, Tiketistä ostetun pääsylipun alkuperäisen arvon (ei palvelu- tai toimitusmaksuja eikä Tikettiturvamaksua), jos vakuutettu ei pääse osallistumaan tapahtumaan jostain seuraavista syistä:

  • Vakuutetun tai hänen lähiomaisensa kuolema, tapaturma tai odottamaton ja äkillinen sairastuminen, joka pakottavasti estää tapahtumaan osallistumisen. Pakottavuus arvioidaan lääketieteellisin perustein.
  • Vakuutetun Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut odottamaton, merkittävä taloudellinen vahinko, joka pakottavasti edellyttää vakuutetun läsnäoloa vahinkopaikalla.
  • Vakuutettu henkilö joutuu haastetuksi oikeuteen siten, että oikeudenkäynti on samanaikaisesti vakuutetun tapahtuman kanssa.

Korvauksen edellytyksenä on lääkärintodistus, poliisin tutkintapöytäkirja tai haaste oikeuteen, joista ilmenee peruuntumisen syy. Kausikorttien, sarjalippujen ja lippupakettien osalta yhden lipun arvo lasketaan jakamalla kokonaisarvo tapahtumien lukumäärällä. Korvausta on haettava vuoden kuluessa siitä, kun korvauksenhakija on saanut tietää vakuutuksen voimassaolosta, vakuutustapahtumasta ja vakuutustapahtumasta aiheutuneesta vahinkoseuraamuksesta.

Korvauksen maksamisen edellytyksenä on, että peruuntumisen syy ei ole ilmennyt ennen vakuutusturvan tekemistä tai lipun ostamista. Tikettiturva ei korvaa muita kustannuksia (kuten tapahtumaan liittyviä matka- tai majoituskuluja) eikä lääkärintodistusta. Tikettiturva ei korvaa tilaisuuteen osallistumiseen mahdollisesti liittyviä oheistuotteita tai -palveluita. Vakuutetun lähiomaisiksi katsotaan tässä yhteydessä avio-, avo- ja rekisteröity puoliso, lapset, avio-, avo- tai rekisteröidyn puolison lapset, sijais- ja lapsenlapset sekä vanhemmat, appi- ja isovanhemmat.

Tikettiturva - vakuutusehdot (pdf)
Tikettiturva - tuoteseloste (pdf)
Tikettiturva - IPID-lomake (pdf)

Näin haet korvausta

Korvauksen haku on helppoa ja nopeaa. Korvausta voit hakea täyttämällä sähköisen lomakkeen.

Täytä korvaushakemus

Tikettiturvan peruuttaminen

Jos jostain syystä haluatkin perua Tikettiturvan, voit tehdä sen 14 päivän kuluessa siitä, kun olet tehnyt etäsopimuksen Tikettiturvasta. Peruutusoikeus koskee yksittäisiä kuluttaja-asiakkaita, ei yrityksiä. Huomaathan, että lipputilausta ei voi peruuttaa!

Peruuttaaksesi vakuutusostosi ota yhteys Tiketin asiakaspalveluun.

Palautamme Tikettiturvasta maksamasi summan 30 päivän sisällä siitä, kun olemme saaneet tiedon peruutuksestasi, edellyttäen että et ole tehnyt korvaushakemusta kyseessä olevan vakuutuksen perusteella.

Yllä mainitun peruuttamisoikeuden lisäksi sinulla on myös vakuutussopimuslain 12 §:n mukainen oikeus irtisanoa vakuutus päättymään irtisanomishetkestä lukien. Tässä tapauksessa Tikettiturvan maksusta palautetaan ainoastaan turvan jäljellä olevaa aikaa vastaava osa. Mikäli palautettavan maksun määrä on alle 8 euroa, sitä ei palauteta. Huomaathan, että vakuutussopimuslain mukainen irtisanomisoikeus ei lainkaan koske tilannetta, jossa Tikettiturvan alun perin sovittu voimassaoloaika on alle 30 päivää.

Toistaiseksi myös Tikettiturvan osuus tapahtumalipuista palautetaan, jos tapahtuma peruuntuu covid-19-pandemian vuoksi.