18.2.2016 13:00
Suomen suurin kahvitapahtuma valtaa huhtikuussa Kaapelitehtaan
Suomen
ensimmäinen ja suurin kahvifestivaali, Helsinki Coffee Festival,
järjestetään tänä keväänä toista kertaa. Viime vuonna tuoksuva
festivaali täytti Kattilahallin tuhansista kahvinystävistä, ja nyt
tapahtuma siirtyy isompiin tiloihin Kaapelitehtaalle. HCF tuo saman
katon alle mielenkiintoisimmat paahtimot, laitevalmistajat, kahvilat, kahviammattilaiset, sekä kaikki kahvista kiinnostuneet 22.–24.
huhtikuuta. Festivaali haluaa nostaa Suomen kahvikulttuurin uudelle
tasolle tuomalla laadukkaan kahvin kaikkien ulottuville.
”Helsinki
Coffee Festival on läpileikkaus kahvin maailmasta. Festivaaleilla saa
maistella useiden paahtimoiden kahveja eri puolilta maailmaa, kuulla
baristoilta ja kahviammattilaisilta vinkkejä laadukkaan kahvin
valmistukseen, sekä seurata kahvinvalmistuksen
suomenmestaruuskilpailuja”, kuvailee Maija Kestilä, Helsinki Coffee
Festivalin järjestäjä.
Festivaali panostaa kokonaisvaltaiseen
elämykseen: eri tavoin valmistettuja kahveja maistellessa voi nauttia
musiikista ja herkuista, sekä oppia kaiken kahvista. Kahvin
eri makuvivahteisiin pääsee festivaaleilla tutustumaan paahtimoiden
cuppingeissa, eli kahvinmaisteluissa, joissa ryystetään kahvia lusikalla
ja erotellaan eri makuja. Makujen lisäksi tapahtumassa voi perehtyä
kahvinvalmistuslaitteisiin ja kokeilla, mikä laite kotiin, kahvilaan,
ravintolaan tai toimistoon sopisi parhaiten. Sekä kahvien että
laitteiden valikoima on kasvanut kosolti viime vuodesta.
Tapahtuman
aikana on jaossa paljon hyviä vinkkejä siihen, miten kotioloissa voi
valmistaa helposti laadukasta kahvia ja tehdä päivittäisistä
kahvihetkistä vieläkin nautinnollisempia. ”Kun valitsee laitetta
kotiin, kannattaa kokeilla, mikä laite valmistaa juuri omaan makuun
sopivaa kahvia. Festivaaleilta voi hankkia koko kattauksen puntarista
kahvimyllyyn ja kahvilaitteeseen, sekä napata mukaan uusia lempikahveja.
Uusien tietojen, taitojen ja välineiden kanssa voi lähteä kotiin täysin
uudistuneena kahvinkeittäjänä”, Kestilä haastaa.
Suodatinkahvi
on tällä hetkellä erityisen trendikästä ympäri maailmaa. Sehän sopii
suomalaisille, sillä Helsinki Coffee Festivalien kahvikyselyn mukaan
ykkösvalinta kahvinautinnoksi on suodatinkahvi maidolla (30 %) tai
mustana (21 %), ja kolmanneksi eniten juodaan espressoa (14 %), joka
päihitti laten niukasti prosentilla.
”Monelle tulikin festivaaleilla
yllätyksenä se, että laadukas suodatinkahvi juodaan sellaisenaan.
Silloin siitä erottuu paremmin kaikki makuvivahteet. Suodatinkahville on
useita eri valmistustapoja, joista monet ovat vielä suurelle yleisölle
tuntemattomia. Laadukkaiden kahvinkeittimien lisäksi löytyy ainakin
Chemex, V60, Aeropress ja Shifon. Jos termit eivät ole tuttuja, pääsee festivaaleilla kokeilemaan näitä kaikkia!”, Kestilä kannustaa.
Helsinki
Coffee Festivalilla järjestetään viikonlopun aikana myös kaksi
kahvialan suomenmestaruuskilpailua. Lauantaina kisataan SCAE Suomi ry:n
järjestämä suodatinkahvinvalmistuksen SM-finaali, Brewer’s Cup, ja
sunnuntaina mitellään suomenmestaruudesta Vuoden Barista -kilpailussa.
Voittajat lähtevät edustamaan Suomea MM-kisoihin Dubliniin, Irlantiin.
Kuva: Paavo Pykäläinen
HELSINKI COFFEE FESTIVAL 2016
La 23.4.2016 - Su 24.4.2016 Helsinki, Kaapelitehdas
Aamu-/iltapäiväsessio alk. 10 €, aamu- ja iltapäiväsessio alk. 16 €, iltapäiväsessio + Salathéhuone alk. 30 €, ikärajaton
Lippujen alkaen-hintoihin sisältyy Tiketin palvelumaksu. Mahdolliset
toimitus- ja maksutapaan liittyvät kulut lisätään hinnan päälle. Tiketin
palveluhinnasto on luettavissa täältä.
Osta lippu