EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

 

Tiketti GalleriaHANNA-KAISA KOROLAINEN, JOEL SLOTTE & VILLE-VEIKKO VIIKILÄ: BATTLE ROYALE WITH CHEESE -YHTEISNÄYTTELY TIKETTI GALLERIASSA


Tiketti Gallerian vuosi 2020 käynnistyy kolmen taiteilijan yhteisnäyttelyllä Battle Royale With Cheese. Näyttely pureutuu tatuointikuvaston klassisiin symboleihin, pop-kulttuurin kontrastisuuteen, sielun kamppailuihin, arjen kriiseihin ja yksilön päänsisäisiin keloihin. Näyttelyä varten taiteilijat Hanna-Kaisa Korolainen, Joel Slotte ja Ville-Veikko Viikilä lähestyivät kukin omasta näkökulmastaan ylevän ja maallisen sekä myyttisen ja arkisen välistä kontrastia maalauksen, kudonnan, kollaasin ja keramiikan keinoin.

Battle Royale With Cheese on lempeää ristiriitaisuutta, pistoja iholla ja sydänsuruisen rinnassa, oman aikamme myyttisiä olentoja Mikki Hiirestä yksinäiseen suteen, elämää suurempia karaokeballadeja, morkkista seuraavana aamuna, kuolematon rockin Kuningas maapähkinävoita suupielessään ja kehon temppeliin käyttämättä jäänyt salikortti. Carpe fucking diem. N
äyttelyn nimi viittaa sekä klassiseen tatuointiaiheeseen että Quentin Tarantinon Pulp Fiction -elokuvan kuuluisaan hampurilaiskeskusteluun. Battle Royale -tatuoinneissa nähdään ikuiseen taisteluun toisiinsa kietoutuneena, yleisimmin maan ja taivaan symboleina, esimerkiksi käärme, tiikeri tai kotka.

Hanna-Kaisa Korolaisen teoksissa symbolit ovat aina vahvasti läsnä, oli kyseessä sitten tekstiili, keramiikka, lasi tai maalaus. Inspiraatiota hän ammentaa esimerkiksi klassisista aasialaisista tatuoinneista. Kissaeläimet, käärmeet, lepakot ja mustekalat edustavat Korolaiselle supervoimia, mystisyyttä, suojaa ja seikkailuja. Elvis on sankareista suurin, jonka hahmoon kiteytyy unelma kuolemattomuudesta. Näyttelyn lasiteokset on toteutettu yhteistyössä lasinpuhaltaja Joonas Laakson kanssa.

Joel Slottea kiinnostavat arkinen ja tavallinen, johon unen logiikalla etenevät tarinalliset assosiaatiot puhaltavat maagisia ulottuvuuksia. Muoto- ja omakuvan rajoja, black metal -logoja ja kasvikuvastoa sekä arkea ja levotonta fantasiaa sekoittava tyyli on näennäisessä apaattisuudessaan voimakasta ja kiehtovaa. Työskentelyään näyttelyn maalausten parissa Slotte on verrannut käärmeeseen, joka nielaisee ateriansa kokonaisena ja jää sulattelemaan aihioita pitkiksikin ajoiksi ennen siirtymistään seuraavaan.

Ville-Veikko Viikilän ilmaisu koostuu karkkiväreistä, kontrasteista, klubille suuntaavista käärmeistä, tilan ja valon limittymistä sekä sirpaleisista fragmenteista, josta koostuu kerroksellisia kokonaisuuksia. Hänen maalauksiaan ja kollaasejaan inspiroi vastaparien maailma, synkeät teemat, arkinen pop-ryönä, vastakulttuurit ja itsensä näköinen elämä.

Hanna-Kaisa Korolainen (s. 1976) on valmistunut Taiteen maisteriksi Aalto yliopistosta ja suorittaa parhaillaan Tohtorin tutkintoaan. Hän on osallistunut moniin yksityis- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja esimerkiksi New Yorkissa sekä Milanossa. Hänen teoksiaan sisältyy muun muassa Valtion taideteostoimikunnan, Designmuseon sekä Taidehallin kokoelmiin.

Joel Slotte (s. 1987) on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Hän on ollut mukana monissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä, muun muassa vuoden 2019 Kööpenhaminan CHART Art Fair -messujen Emerging sarjassa. Hänen teoksiaan lukeutuu esimerkiksi Kiasman, HAMin ja Pro Artibus Säätiön kokoelmiin.

Ville-Veikko Viikilä (s. 1980)
on valmistunut Kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista. Hänen teoksiaan on nähty yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa sekä ulkomailla, muun muassa vuoden 2019 Market Art Fair -messuilla Tukholmassa. Hänen teoksiaan on mukana muun muassa Suomen Taideyhdistyksen kokoelmassa. Uhu Shape- ja Dull life -yhtyeissä Viikilä vastaa muun muassa laulusta, bassosta, rumpukoneesta ja kitarasta.
Elokuussa 2015 ovensa avannut Tiketti Galleria on uniikki, elämyksellinen, nykytaidetta ja musiikkia yhdistävä näyttelytila. Näyttelyohjelmisto esittelee erityisesti taiteilijoita, joiden työskentelyssä visuaalinen taide, musiikki sekä esimerkiksi urbaanit alakulttuurit sekoittuvat. Pyrimme tuomaan ripauksen lisää klubitunnelmaa kuvataiteen kentälle sekä vastavuoroisesti kuratoimaan kuvataidetta askeleen lähemmäksi hyvän musiikin ystäviä: jokaista näyttelyä täydentääkin sen rinnalle luotu soittolista. Gallerian tiskiltä noudat liput myös kaikkiin Tiketin tapahtumiin.


 


Hanna-Kaisa Korolainen, Joel Slotte & Ville-Veikko Viikilä - Battle Royale With Cheese 10.1.-24.2.2020

Tiketti Galleria facebook Tiketti Galleria Instagram


Tulevat näyttelyt:
• Niina Mantsinen 28.2.–27.4.2020
• Ilkka Luttinen 30.4.–8.6.2020
• Ville Vuorenmaa 12.6.–20.7.2020Verkkokauppa

 

 

 

 

AVOINNA: MA–LA 11–18
Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki • galleria@tiketti.fi • +358 50 4651583