Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Luo tunnukset vai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

 

Tiketti Galleria


VILLE JUURIKKALAN VALOKUVIA TIKETTI GALLERIASSA


Ville Juurikkalan HIM-valokuvanäyttely HAMiin ja Tiketti Galleriaan - osana Tuskan 20-vuotisjuhlia!

Helsingin taidemuseo HAM, Tuska Festivaali ja Tiketti Galleria toteuttavat Suomen maineikkaimman rockvalokuvaaja Ville Juurikkalan kanssa valokuvaprojektin, joka seuraa legendaarisen HIM-yhtyeen valmistautumista jäähyväiskiertueelleen. HAM-kulmassa sijaitsevan "HIM: Right Here In My Eyes” -nimeä kantavan näyttelyn lisäksi 20-vuotias Tuska Festivaali juhlistaa syntymäpäiviään Tiketti Galleriassa. Sinne ripustetaan laajempi kattaus Juurikkalan kuvia Tuskan juhlavuoden esiintyjistä, muun muassa Amorphis, Apocalyptica, HIM ja Sonata Arctica.

Helsingin taidemuseon HAM-kulmaan Tennispalatsissa syntyy kesäkuun aikana ainutlaatuinen kokonaisuus:

“Näyttely koostuu ennennäkemättömistä kuvista. Ja tällä kertaa tarkoitan oikeasti ennennäkemättömiä koska mä en edes itse ole nähnyt näitä vielä. Kuvien tapahtumat ovat vasta tulossa. Aloitan bändin kuvaamisen tällä viikolla ja viimeiset ruudut otetaan vasta muutamaa päivää ennen avajaisia," Ville Juurikkala kertoo lyhyesti näyttelyn perusideasta.

"Mä aloitin kuvaaman HIM-yhtyettä toistakymmentä vuotta sitten. Vaikka mä oon tässä välissä kuvannut monia ulkomaisia artisteja, joiden levymyynnit voivat olla jopa 10-kertaisia HIMiin verrattuna (mm. Guns N’ Roses, Slash ja Aerosmithin Steven Tyler) heillä ei silti ole mun mielestä aivan samaa karismaa. Juuri tän vahvan karisman takia mä olen omasta mielestäni tehnyt vanhoista kuvistani parhaat HIMin kanssa. Tätä samaa kertoo myös kaikki näyttelyissä ja muualla saamani katsojien palaute. Päätimme silti Valon kanssa että emme lähde rakentamaan näyttelyä pohjaten vanhaan. Tärkeintä on se mitä on tässä ja nyt," summaa Juurikkala.

"Kaima Juurikkala on fotografinen saattohoitaja vailla vertaa: hyvä, hempeä ja härski," kuvailee Ville Valo.

Tiketti Galleriassa nähdään Ville Juurikkalan ottamia teoksia myös muista Tuskan tämän vuoden kotimaisista esiintyjistä, kuten HIM, Lost Society, Brother Firetribe ja Sonata Arctica.

"Tiketti Galleriassa on mukana tunnettuja otoksia (muun muassa Apocalyptican 20-vuotiskiertueen pääkuva ja Tuskan juhlavuoden HIM-kuva), mutta lisäksi löytyy monia aivan uusia ruutuja. Apocalyptican kuvat kuukauden takaisista Perttu Kivilaakson häistä näyttävät valoisampaa ja eloisampaa puolta tummasta kuvastosta tunnetusta hevibändistä. Ja Amorphiksen uuden kokoonpanon promokuvat ovat myöskin aivan uunituoretta kuvasatoa. Kaikenkaikkiaan kyseessä on tuorein ja ainutlaatuisin näyttelykokonaisuus jonka mä oon tehnyt," Juurikkala lisää.

Kummankin näyttelytilan kaikki teokset ovat myynnissä Tiketti Galleriassa ja verkkokaupassa. Myös HAM-kulmaan tulevat uniikit Valon ja Juurikkalan nimikirjoituksilla varustetut näyttely-originaalit ovat saatavilla Tiketin kautta.

Tuska 20 vuotta -kirja (Like) ja Tuska 20th Anniversary Collection -korusarja on myynnissä Tiketti Gallerissa koko näyttelyn ajan.

2015 ovensa avannut Tiketti Galleria pyrkii tuomaan ripauksen lisää klubitunnelmaa kuvataiteen kentälle ja vastavuoroisesti kuratoimaan kuvataidetta askeleen lähemmäksi hyvän musiikin ystäviä. Urho Kekkosen kadulla Helsingissä toimivan, elämyksellisen taidetilan näyttelyohjelmisto esittelee taiteilijoita, joiden työskentelyssä sekä musiikki että visuaalinen taide elävät rinnakkain ja sekoittuvat.

 

HIM: Right Here In My Eyes by Ville Juurikkala 2.6. - 11.7.2017 @ Tiketti Galleria

HIM: Right Here In My Eyes by Ville Juurikkala 15.6. - 3.7.2017 @ Helsinki Art Museum HAM


Tiketti Galleria facebook Tiketti Galleria Instagram

 

Verkkokauppa

 

AVOINNA: MA–PE 11–19 • LA 12-18
Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki • galleria@tiketti.fi