EN  FI
Följ:
0600-1-1616 Telefontjänst mån–sön 9–21 (1,78 € / min. + lsa)

MinTiketti

Gör uppköp snabbare, få information om evenemang du gillar och se din orderhistorik

Logga in eller Registrera eller Glömt lösenordet?

OBS:
Du använder tydligen Safari och privat browser Tyvärr fungerar inte vår sida korrekt med privat browser. Vänligen avlägsna bruket av privat webbläsning eller använd en annan browser.

 

Tiketti Galleria


HANNA-KAISA KOROLAINEN, JOEL SLOTTE & VILLE-VEIKKO VIIKILÄ - BATTLE ROYALE WITH CHEESE - UTSTÄLLNING I TIKETTI GALLERIA


Året 2020 på Tiketti Galleria startar igång med tre konstnärers kollektivutställning Battle Royale With Cheese. Utställningen handlar om klassiska symboler ur tatueringskatalogen, kontrasten i pop-kulturen, själens kamper, vardagens kriser och funderingar inuti individens huvud. Konstnärerna Hanna-Kaisa Korolainen, Joel Slotte och Ville-Veikko Viikilä närmade sig grunderna mellan sublimitet, sekuläritet, mystik och vardaglighet ur sina egna perspektiv, genom målning, vävning, collage och keramik. 

 

Battle Royale With Cheese är len kontradiktion, sting på hyn och bröstet av den hjärtesorgade, mytiska varelser från vår egen tid från Musse Pigg till den ensamma vargen, karaokeballader större än livet, följande morgonens skam, odödliga Kungen av rock med jordnötssmör i mungipan och oanvända gymkortet som blivit i kroppens tempel. Carpe fucking diem. Vardera av konstnärerna hämtar sin egen fyllning mellan dessa episka brödskivor.

Namnet av utställningen syftar så på klassiska tatueringstemat där jordens och himmelens symboler, ormen, tigern och örnen, är insnärjda i sina eviga strider, som på berömda burgerdiskussionen från Quentin Tarantinos film Pulp Fiction. Om man riktigt fokuserar, kan man i sina öron smaka meningen uttalad av Samuel L. Jackson.

I Hanna-Kaisa Korolainens (f.1976) verk är symboler starkt närvarande, så i textiler och keramik, som i glas och målningar. Inspiration hämtar hon bland annat från klassiska asiatiska tatueringar. Kattdjur, ormar, fladdermöss och bläckfiskar representerar till Korolainen supermakter, mystik, skydd och äventyr. Elvis är den största av hjältarna, och drömmen av odödlighet förtätas i hans karaktär. Glasverken är skapade i samarbete med glasblåsare Joonas Laaksonen. Korolainen är konstmagister med examen från Aalto universitet, och utför för tillfället doktorsstudier. Hon har deltagit i flera privata och kollektiva utställningar i Finland, New York och Milan. Hennes verk ingår i samlingar av bland annat Statens konstverkskomission, Designmuseet och Konsthallen.

Joel Slotte (f.1987) är intresserad i det vardagliga och vanliga, som får magiska dimensioner från berättelse-drivna associationer med logiken rakt från en dröm. Hans stil, som blandar gränserna av porträtter och självporträtter, black metal -logor och växtkataloger, samt vardag och rastlös fantasi, är i sin uppenbara apati både stark och fascinerande. Slotte har jämfört sina verk i utställningen med en orm, som sväljer sin måltid hel och blir stilla för att smälta den för en längre tid innan sin nästa måltid. Slotte har konstmagisters examen från Bildkonstakademin. Han har deltagit i flera privata och kollektiva utställningar, bland annat Emerging-serien i Köpenhamn CHART Art Fair 2020. Hans verk ingår i samlingar av exempelvis Kiasma, HAM och Stiftelsen Pro Artibus.

Ville-Veikko Viikiläs (f.1980) uttryck består av godisfärger, kontraster, ormar på väg till nattklubben, sammanflätning av rum och ljus, samt krossade fragment som blir skiktade helheter. Hans målningar och collage får inspiration ur världen av motsatta par, dystra teman, vardaglig pop-skräp, motsatta kulturer och livet som imiterar sig själv. Viikilä har Visuell Konstnärs examen från Lahti Konstinstitutet. Hans verk ingår i samlingen av bland annat Finska Konstföreningen. I banden Uhu Shape och Dull life är Viikilä ansvarig för bland annat vokaler, bas, trummaskin och gitarr.

Tiketti Galleria öppnade sina dörrar år 2015 och har som mål att hämta en smula av klubblik atmosfär till konstfältet och kuraterar i sin tur konsten ett steg närmare musikentusiaster. Detta experimentella konstutrymme finns på Urho Kekkonsens gata i Helsingfors och presenterar konstnärer, i vilkas arbete både musiken och den visuella konsten lever sida vid sida och blandas i en harmoni.


 


Hanna-Kaisa Korolainen, Joel Slotte & Ville-Veikko Viikilä - Battle Royale With Cheese 10.1.-24.2.2020


Tiketti Galleria facebook Tiketti Galleria Instagram

 


Kommande utställnigar:

• Niina Mantsinen 28.2.–27.4.2020

 Webbutik

 

 

 

 


ÖPPET: MÅN–LÖR 11–18
Urho Kekkonens gata 4-6, Helsingfors • galleria@tiketti.fi • +358 50 4651583