EN  FI
Följ:
0600-1-1616 Telefontjänst mån–sön 9–21 (1,78 € / min. + lsa)

MinTiketti

Gör uppköp snabbare, få information om evenemang du gillar och se din orderhistorik

Logga in eller Registrera eller Glömt lösenordet?

OBS:
Du använder tydligen Safari och privat browser Tyvärr fungerar inte vår sida korrekt med privat browser. Vänligen avlägsna bruket av privat webbläsning eller använd en annan browser.

 

Tiketti Galleria


HANNA PERÄLÄ - EI MITÄÄN HÄTÄÄ - UTSTÄLLNING I TIKETTI GALLERIA


Bildkonstnären Hanna Peräläs utställning Ei mitään hätää (ung. Ingen fara) startar i Tiketti Galleria torsdagen den 4.7. I de akryl- och oljepastellmålade verken är miljön och växterna i huvudroll. Genom dem ställer utställningen en fråga om tiden, dess struktur och mening – i denna tid, som vi kallar ny.

Utställningens utgångspunkt är härdiga växter i sin onaturliga närmiljö. Utställningens målningar begrundar vårt behov att kontrollera miljön ur en subjektiv synvinkel. Blomtemat är fortsättning på Peräläs tidigare utställning. Observationen av naturen och vår egen onaturlighet har alltid varit närvarande i hennes verk, även de mer abstrakta.

Likt Vanitas-stilleben bekanta från 1600-talets målarkonst, påminner växterna i Peräläs utställning oss om vår dödlighet i en ny slags kontext.

Istället för Nature morten, den döda och lidande naturen, blommar blommorna fortfarande vid tröskeln till den sjätte massutrotningen och anpassar sig till det utrymme vi tar. De segaste fortsätter växa efter vår tid.

Hanna Perälä (född 1984) är en bildkonstnär bosatt i Helsingfors, och slutför sina studier i Aalto-universitetet inom magisterprogrammet för kultur och nutidskonst. Hon utexaminerades till kandidat från Metropolia. Förutom tre privata utställningar, har hon varit med i otaliga grupputställningar och Peräläs arbeten har varit utställda bland annat backstage på Flow Festival. Hon spelar trummor i bandet Goo-Hags.


Tiketti Galleria öppnade sina dörrar år 2015 och har som mål att hämta en smula av klubblik atmosfär till konstfältet och kuraterar i sin tur konsten ett steg närmare musikentusiaster. Detta experimentella konstutrymme finns på Urho Kekkonsens gata i Helsingfors och presenterar konstnärer, i vilkas arbete både musiken och den visuella konsten lever sida vid sida och blandas i en harmoni.


 


Hanna Perälä - Ei mitään hätää 4.7.-26.8.2019


Tiketti Galleria facebook Tiketti Galleria Instagram

 

Webbutik

 

 


ÖPPET: MÅN–LÖR 11–18
Urho Kekkonens gata 4-6, Helsingfors • galleria@tiketti.fi • +358 50 4651583