EN  FI
Följ:
0600-1-1616 Telefontjänst mån–sön 9–21 (1,78 € / min. + lsa)

MinTiketti

Gör uppköp snabbare, få information om evenemang du gillar och se din orderhistorik

Logga in eller Registrera eller Glömt lösenordet?

OBS:
Du använder tydligen Safari och privat browser Tyvärr fungerar inte vår sida korrekt med privat browser. Vänligen avlägsna bruket av privat webbläsning eller använd en annan browser.

 

Tiketti Galleria


TEOSTO - AV KÄRLEK TILL MUSIKEN: I KREATIVT TILLSTÅND - UTSTÄLLNING I TIKETTI GALLERIA


När det kommer till musik är det oftast artisterna och orkestrarna som framför musiken, som får stå i rampljuset. I Tiketti Gallerias nya utställning Teosto – Rakkaudesta musiikkiin: Luovassa tilassa (Av kärlek till musiken: I kreativt tillstånd) -fotoutställningen riktas strålkastarljuset mot dem som gör musiken: komponerar, skriver och arrangerar. I AJ Savolainens bilder framträder de kända karaktärerna inte i sin artistroll, utan som skapare av musik – vid sitt arbete, i sitt kreativa tillstånd.

Luovassa tilassa -utställningens bilder erbjuder en möjlighet att kika in i upphovsmannens yrke och skapandet av musik. Situationen och omgivningen där musiken görs kan vara mycket privat och enkel jämfört med en visuell performanssituation. Få kommer att tänka på var, hur och med hurdana verktyg musik skrivs.

Hittills har fotografen AJ Savolainen fotograferat tjugotals kompositörer, sångtextförfattare och musikarrangörer vid sitt arbete antingen i autentiska eller så sannolik miljö som möjligt. Bilderna visar en glimt av verksamheten bakom kulisserna, en stund av det kreativa tillstånd vars resultat vi får höra och uppleva i olika livssituationer i våra egna liv.

I Tiketti Gallerias utställning avslöjar följande upphovsmän sin privatare värld och kreativa tillstånd genom Savolainens bilder: Anna-Mari Kähärä, Anssi Kela, Cecilia Damström, Chisu, Eija Hinkkala, Iiro Rantala, Jare Brand, Jenni Vartiainen, Kaija Saariaho, Knipi, Leif Segerstam, Matti Mikkola, Mikko Kuustonen, Noah Kin, Petri Somer, Sauli Zinovjev, Tido, Timo Lassy, Tuomas Holopainen samt Ville-Petteri Galle.

Teosto - organisation för musikens upphovsmän
Teosto representerar 33 000 inhemska och nästan tre miljoner utländska kompositörer, textförfattare, arrangörer och musikförläggare. I Teosto arbetar man aktivt för att upphovsmän i Finland har bra förutsättningar att fungera professionellt och att varenda en av oss kan njuta av musik på ett enkelt sätt. Så här har man gjort redan från år 1928 – Av kärlek till musiken. Utställningens fotografier är en del av förnyandet av den visuella identiteten, som gjordes till äran av Teostos 90-års jubileumsår år 2018. Huvuddesigner för den visuella förnyelsen var Tommi Mustonen från Tweed Agency tillsammans med Jan Schulte-Tigges.

Fotograf AJ Savolainen
AJ Savolainen (f. 1974) är fotograf specialiserad på personporträtt. Under de senaste 20 åren har Savolainen arbetat för bland andra olika utgivare, skivbolag och reklambyråer. Han är speciellt känd för sina bilder inom musikbranschen, allt från alternativa till folkkära artister, från folkmusik till metall. Savolainen har fotograferat skivpärm- och reklambilder för bland andra Anssi Kela, Pelle Miljoona, CMX, Johanna Kurkela, Viikate, Pekko Käppi och flera andra. Övrig info från AJ Savolainens sida.


Tiketti Galleria öppnade sina dörrar år 2015 och har som mål att hämta en smula av klubblik atmosfär till konstfältet och kuraterar i sin tur konsten ett steg närmare musikentusiaster. Detta experimentella konstutrymme finns på Urho Kekkonsens gata i Helsingfors och presenterar konstnärer, i vilkas arbete både musiken och den visuella konsten lever sida vid sida och blandas i en harmoni.


 


Teosto - Rakkaudesta musiikkiin: Luovassa tilassa 16.5.-1.7.2019


Tiketti Galleria facebook Tiketti Galleria Instagram

 

 

 


ÖPPET: MÅN–LÖR 11–18
Urho Kekkonens gata 4-6, Helsingfors • galleria@tiketti.fi