EN  FI
Följ:
0600-1-1616 Telefontjänst mån–sön 9–21 (1,78 € / min. + lsa)

MinTiketti

Gör uppköp snabbare, få information om evenemang du gillar och se din orderhistorik

Logga in eller Registrera eller Glömt lösenordet?

OBS:
Du använder tydligen Safari och privat browser Tyvärr fungerar inte vår sida korrekt med privat browser. Vänligen avlägsna bruket av privat webbläsning eller använd en annan browser.

 

Tiketti Galleria


TAIKA MANNILA - WHAT A GIRL FEELZ - UTSTÄLLNING I TIKETTI GALLERIA


I hennes andra privatutställning WHAT A GIRL FEELZ behandlar Taika Mannila flickighet, häxkraft, Instagram-verklighet, överväldigande känsloladdningar, apokalypsstämningar samt rosa färgens betydelse för världen. Sedan år 2015 har Mannila delat sina känslor, tankar och idéer på Instagram under taggen #whatagirlfeelz. I utställningen i Tiketti Galleria undersöker hon, hur ett känsloprojekt, som fötts på Instagram, förflyttas från nätet till väggen av ett galleri.

Utställningens verk är gjorda med blandteknik, huvudsakligen med färgpennor, som Mannila beskriver som en passligt meditativ och manisk teknik. Mannilas uttryck kombineras i större utsträckning med bland annat sad girl -fenomenet, samt Instagram-konstens utveckling till en del av fotografikonstens samtida kultur.

Före årsskiftet får utställningen ett tillägg i form av pop up -konstverket Baby Pink Space, en produktion av Mannilas och inredningsarkitekt Fanni Suvilas Pink Space konstkollektiv. Installationen har redan setts i olika former i Flow Festival och restaurangen Jackie. I samband med utställningen får vi även höra intressanta gäster och genom diskussioner tas bland annat Instagram, flickighet och känsloteman upp.

Vid slutet av året blir What A Girl Feelz även en del av Kulturfabriken Korjaamos galleri. Det informeras senare om pop up:erna samt detaljer om diskussionstillfällena i Tiketti Gallerias sociala medier.

Taika Mannilas (född 1988) verk har tidigare setts bland annat som en del av Sideways-festivalens konstprogram, i Vita salen samt i Basso pop up, där Mannila varje dag inom ett år tecknade en bild på Rihanna i sin privatutställning ONLY GIRL IN THE WORLD 365. Mannilas identifierbara illustrationsstil har setts i bland annat tidskrifterna Image och Elle och hon har hörts såväl i podcaster som i Radio Helsinki och Bassoradio. Inom musik och konst arbetar hon aktivt för jämställdhet och framförandet av marginella röster. Mannila är även känd för hiphop- och r’n’b- dj-duon Dream och radioprogrammet med samma namn, som hon grundade tillsammans med Lina Schiffer. År 2018 samlade Mannila och Schiffer ihop hiphopkollektivet D.R.E.A.M.G.I.R.L.S., vars hyllade framträdanden har setts bland annat på slutsålda Tavastia och Huvilatältet under Helsingfors Festspelen.

Gallery Talks: What A Girl Feelz
Lör 9.11 Meet the artist - Taika Mannila
kl. 14.00-15.00

Tiketti Galleria Pop-up: What a girl feelz @ Korjaamo
Mån 18.11 - Lör 14.12

Baby Pink Space
Tor 21.11 - Lör 14.12 Tiketti Galleria öppnade sina dörrar år 2015 och har som mål att hämta en smula av klubblik atmosfär till konstfältet och kuraterar i sin tur konsten ett steg närmare musikentusiaster. Detta experimentella konstutrymme finns på Urho Kekkonsens gata i Helsingfors och presenterar konstnärer, i vilkas arbete både musiken och den visuella konsten lever sida vid sida och blandas i en harmoni.


 


Taika Mannila - What A Girl Feelz 18.10.2019-6.1.2020


Tiketti Galleria facebook Tiketti Galleria Instagram

 


Kommande utställnigar:

• Joel Slotte, Hanna-Kaisa Korolainen & Ville-Veikko Viikilä 10.1.–24.2.2020
• Niina Mantsinen 28.2.–27.4.2020

 

Webbutik

 

 

 

 


ÖPPET: MÅN–LÖR 11–18
Urho Kekkonens gata 4-6, Helsingfors • galleria@tiketti.fi • +358 50 4651583