EN  FI
0600-1-1616 Telefontjänst mån–lör 9–21, sön 11-19 (1,78 € / min. + lsa)
Köp dina officiella biljetter till konserter, festivaler, sportevenemang, teater och live stream från Tiketti.
OBS:
Internet Explorer 11 och äldre versioner är inte längre stödda. Uppdatera din browser till en nyare version eller använd en annan browser.

 

Tiketti Galleria


Tiketti Galleria är på grund av den nuvarande situationen temporärt stängd från och med 17.3.2020.


NIINA MANTSINEN - SOFT GRAFFITI III - UTSTÄLLNING I TIKETTI GALLERIA


I textilkonstnären Nina Mantsinens verk kombineras på ett fascinerande sätt en graffitikatalog med en väggbeklädnadsteknik som härstammar ur folklig tradition. Från och med år 2009 har hon i samarbete med olika graffitikonstnärer förverkligat sina verk som väckt internationellt intresse. ”Soft Graffiti III”, som ställs ut i Tiketti Galleria presenterar förutom graffitiväggbeklädnader även Mantsinens egen, med friare stil framställda design.

Mantsinen förverkligar sina graffitiväggbeklädnader med en tuftningsteknik, där man med en tryckluftsapparat skjuter tråden genom ett utsträckt bottentyg – på ett mentalt plan alltså inte långt ifrån arbetande med spraykanna. Mantsinen har också beskrivit sin arbetsmetod som målning av garn av ull. Före modifiering till väggbeklädnad är Mantsinen alltid i kontakt med graffitins ursprungliga upphovsman för tillstånd. Från finsk gatukonst har till exempel Let me love -klistermärkenä och verken av konstnären EGS i tiderna fått sin ulliga version.

Från till synes kontrasterande uttrycksformer och intryck som associeras till dem – urban, rebellisk och snabb graffiti versus hemtrevlig, mjuk och tidskrävande väggbeklädnad – finner man mycket gemensamt. Historiskt har de oftast fötts utan formell konstnärsutbildning och traditionellt sprids kunskapen framåt från upphovsman till en annan. Mantsinen känner sig hemma i bägge världar.  Istället för trånga definitioner förnyas traditioner, konfektioner och intryck i Mantsinens verk och genom dem har konstformen fått ny publik i miljöer där man vanligtvis inte råkar ut för dem.

Niina Mantsinen (född 1986) är utbildad Formgivare från Pohjois-Karjalan AMK år 2010. Hon har deltagit i många utställningar både i Finland och utomlands, bland annat i Sydkorea och Canada. Hennes verk kan hittas såväl i privata som i till exempel Vanda konstmuseum Artsis kollektioner.
Tiketti Galleria öppnade sina dörrar år 2015 och har som mål att hämta en smula av klubblik atmosfär till konstfältet och kuraterar i sin tur konsten ett steg närmare musikentusiaster. Detta experimentella konstutrymme finns på Urho Kekkonsens gata i Helsingfors och presenterar konstnärer, i vilkas arbete både musiken och den visuella konsten lever sida vid sida och blandas i en harmoni.


 


Niina Mantsinen - Soft Graffiti III 28.2.-27.4.2020


Tiketti Galleria facebook Tiketti Galleria Instagram

 


Kommande utställnigar:


• Ilkka Luttinen
• Ville Vuorenmaa

 Webbutik

 

 

 

 

 


ÖPPET: MÅN–LÖR 11–18
Urho Kekkonens gata 4-6, Helsingfors • galleria@tiketti.fi • +358 50 4651583