EN  FI
Följ:
0600-1-1616 Telefontjänst mån–fre 9–16 (1,78 € / min. + lsa)

MinTiketti

Gör uppköp snabbare, få information om evenemang du gillar och se din orderhistorik

Logga in eller Registrera eller Glömt lösenordet?

OBS:
Du använder tydligen Safari och privat browser Tyvärr fungerar inte vår sida korrekt med privat browser. Vänligen avlägsna bruket av privat webbläsning eller använd en annan browser.

 

Nyheter

30.4.2020 12:24

Tiketti täyttää tänään 45 vuotta!

Tiketti täyttää tänään 30.4.2020 45 vuotta.

Juhlimme maltillisesti etänä, mutta toivomme lahjoja. Paras synttärilahja Tiketille on lahjakortti tai tapahtumaliput itsellesi.

Lue alta Tiketin toimitusjohtajan ja yrittäjän Mirva Merimaan mietteitä Tiketistä ja tapahtuma-alalta vuosien varrelta sekä tapahtuma-alan nykytilanteesta.


Kaikki tarjolla olevat lahjakortit löydät täältä: Tue tapahtumia ja hanki lahjakortti


- - - - -


Kun 25 vuotta sitten aloitin urani, silloin 20 vuotta täyttäneessä Tiketissä, oli tapahtuma-ala pahan laman kourissa. Trendi oli, että jäähallikeikat siirrettiin vähäisen kysynnän takia Tavastialle. 


Meillä ei ollut nettisivuja, ei sähköpostia, ei somekanavia, eikä aluksi edes nettiyhteyttä. Kommunikoimme puhelimen ja faksin välityksellä tapahtumia järjestävien asiakkaittemme kanssa. Monet heistä ovat edelleen asiakkaitamme.


Monet toimeksiannot tultiin hoitamaan henkilökohtaisesti Forumin Kukontorilla sijainneeseen toimipisteeseemme, joka nykyisin toimii hissiaulana. Tilaa oli 16 m2, jossa henkilökunnan taukotilana toimi WC. 


Olin ainoa työntekijä ja kaikkiin investointiehdotuksiini Tiketin ainoa omistaja suhtautui varauksella ja mietti, että kannattaako tätä yritystä jatkaa, kun toiminta on tappiollista.


Sisuunnuin, ostin salaa Excelin ja nettiyhteyden ja jännitin pitkään, jäisinkö kiinni.  
Olin tuolloin 21-vuotias ja nyt tuntuu hurjalta, millaisen vastuun sainkaan niin nuorena. Tiketti miellettiin brändiarvoltaan paljon kokoaan isommaksi.


Myöhemmin sain palkata ensimmäisen työntekijäni niin, että palkkasimme työttömän ystäväni työkkärin tuella Tavastian ja Tiketin kanssa puoliksi.  


Tiketti onnistui ja nousi plussalle jo ensimmäisenä kokonaisena vuotena minun johdossani. Siitä alkoi Tiketin kasvutarina. Liikevaihtomme oli tuolloin euroiksi muutettuna 36 000 euroa, nyt siihen on tullut pari nollaa perään ja tikettiläisiäkin on jo yli 30.


Monien vaikeidenkin aikojen jälkeen nousimme Suomen kolmanneksi isoimmaksi, ja suurimmaksi kotimaisessa omistuksessa olevaksi lipunvälittäjäksi, koko ajan kansainvälisemmäksi muuttuvalla alalla.


Vuonna 2006 saimme käyttöömme nykyisinkin käytössä olevan selainpohjaisen ProTiketti-myyntijärjestelmän, jota kehitämme jatkuvasti.


Vuonna 2008 ostin yrityksen osake-enemmistön itselleni. Minulla oli voimakas halu kehittyä ja kasvaa, johon silloiset hallituksen jäsenet suhtautuivat ehkä ihan järkevälläkin varauksella. Sain kuitenkin tahtoni läpi ja pääsin kehittämään, ja ennen kaikkea kasvattamaan, yritystä haluamaani suuntaan.


Meillä on maailman parhaat asiakkaat, niin tapahtumanjärjestäjinä, kuin tapahtumissa käyvinä yleisöasiakkainakin. Meillä on myös hieno työyhteisö. 


Tänään Tiketin ollessa 45-vuotias pohdin, miten voikaan maaliskuun alussa tuuletettu 20%:n kasvu verrattuna edelliseen ennätysvuoteen, olla kutistunut voimakkaan laskusuuntaiseksi runsaan kuukauden aikana.


Miten lipunmyynti on vaihtunut lipun takaisinostoon. Tulemme ostamaan takaisin useita kymmeniä tuhansia lippuja, vaikka suurin osa haluaisikin jättää lipun palauttamatta ja osallistua siirrettyyn tapahtumaan. 


Olemme joutuneet pidentämään palvelulupaustamme moraalini vastaisen pitkäksi, yksinkertaisesti siitä syystä, että henkilökuntaamme emme voi tässä tilanteessa kasvattaa ja lipun takaisin ostaminen on hitaampaa kuin sen myyminen. Olen nyt jo kiitollinen asiakkaille ihan mahtavasta kärsivällisyydestä näinä todella haastavina aikoina.


Pohdin paljon, miten tämän koko tapahtumateollisuuden käy näiden rajoitusten ollessa voimassa? 
Suuret ja pienet tapahtumat miettivät nyt kuumeisesti, miten järjestää tapahtuma turvallisesti.


Miten ahtaalle ajetut muusikot, näyttelijät, urheilijat, puhetyön ammattilaiset, teknikot, tapahtumapaikat, teatterit, ooppera, festivaalit, messut, turvallisuusyhtiöt, markkinointiyhtiöt, lipunvälittäjät ja kaikki alaa palvelevat yhtiöt tulevat selviämään tapahtumateollisuuden alasajosta lähes puolen vuoden ajaksi? Omistaako alaa jatkossa vain kansainväliset toimijat ja suuret pörssiyhtiöt, jää nähtäväksi.


Nyt vetoan sinuun Tiketin nykyinen tai tuleva asiakas, tapahtumia rakastava ihminen: 


Anna meille syntymäpäivälahja.


Osta meiltä lahjakortti Tikettiin, tapahtumapaikkaan, tapahtumia järjestävälle taholle tai myynnissä oleviin tapahtumiin loppu- tai ensivuodelle ja pistä ilo kiertämään. Yhdessä selviämme tästä.


Eniten odotan tulevaisuuden täysipainoista festarikesää, joka täyttyy ilosta, riemusta, tanssista, skumpasta, ystävistä ja ihmisistä lähikontaktissa, teatterielämyksistä, elokuvanäytöksistä, jännityksestä urheilutapahtumassa kynsiä purren, erilaisten messujen ja ammattitapahtumien tuomista opeista, elämyksistä. 


Tänään skoolaan rakkaalle yritykselleni Tiketille hienosta 45-vuoden taipaleesta ja toivon yritykseni palvelevan vähintään toiset 45 vuotta kaikkia tapahtumissa viihtyviä ja ehkä myös kotisohvalla niistä nauttivia.


Tiketin tavoite on olla ympäristöstään ja yhdenvertaisuudesta välittävä, sallien kaikkein olevan sellaisia, kun ovat. Strategiamme henki on olla suunnitelmallinen, hereillä oleva, vuorovaikutteinen ja helposti lähestyttävä. Visiomme on olla vaatimattomasti universumin paras.


Tiketti on aidosti välittävä ja aina mukanasi.


Nyt (tai ainakin kohta) tapahtuu.


Hyvää syntymäpäivää Tiketti!


Mirva Merimaa, toimitusjohtaja & yrittäjä – Tiketti Oy 


26.7.2019 10:32

Liam Gallagher och Richard Ashcroft i augusti till Helsingfors ›


25.7.2019 09:00

Flow Festival släppte årets tidtabell ›


16.5.2019 12:48

Tvåspråkiga Raseborg Festival hämtar toppnamn till Karis både från Finland och Sverige ›


18.3.2019 09:00

Lisa Ekdahl med Vem vet 25 års jubileumsturné till Kulturhuset i juni ›


14.3.2019 10:00

Bo Kaspers Orkester återvänder till Helsingfors i juni ›


3.3.2019 10:00

Teater Mars' Meningen med livet och andra berättelser ›


8.2.2019 16:34

Du hinner ännu se Cleaning Womens Cleanland-utställning ›


5.2.2019 18:37

Sami Makkonens Kinahmi-utställning öppnar porten till Kalevala i Tiketti Galleria ›


31.1.2019 12:26

Julio Iglesias på avskedsturné till Helsingfors i juni ›


28.1.2019 09:00

Gods Of Rap tar Wu-Tang Clan, Public Enemy och De La Soul till Finland i maj ›


23.1.2019 17:41

Union Carbide Productions kommer snart till Tavastia ›


16.1.2019 09:00

Sting till Finland i juni ›


14.1.2019 10:00

DJ-duon Tungevaag & Raaban gör en klubbspelning i mars i Finland ›


11.1.2019 12:00

The Hellacopters söndagens huvudakt på Tuska ›


11.1.2019 11:02

Nordens största veganevenemang ordnas i Helsingfors sista veckoslutet i januari ›


4.1.2019 17:10

HJK möter Hammarby IF i Helsingfors ›


3.1.2019 12:22

Följ med på äventyr till Mumin-isskulpturutställningen! ›


18.12.2018 12:00

Tuska släppte fler artister till nästa sommars festival ›


12.12.2018 12:00

Första artisterna till Ruisrock är publicerade och biljetterna till salu ›


11.12.2018 10:00

The Cure, Tame Impala och övriga första artistsläpp till Flow Festival ›


10.12.2018 11:00

Suede, Nas, Kurt Vile och övriga av Sideways-festivalens första artistsläpp ›