OBS:
Internet Explorer 11 och äldre versioner är inte längre stödda. Uppdatera din browser till en nyare version eller använd en annan browser.
0600-1-1616 Telefontjänst mån–tis 9–19, ons-lör 9-21, sön 11-18 (1,99 € / min. + lna)
33. Hangö Teaterträff -festivaali järjestetään 6.–8.6.2025. Ohjelmaan sisältyy kantaesityksiä, kotimaisia ja kansainvälisiä vierailuja, lasten- ja nuortenesityksiä sekä klubi- ja keskusteluohjelmaa.
Festivaalin kantaesityksiin lukeutuu teater 90° -ryhmän kaksiosainen performanssi Confessions, johon kuuluu sekä yksityinen sessio, jossa yleisö voi anonyymisti tunnustaa haluamansa salaisuuden, että kollektiivinen yhteentulo, jossa yleisö saa audiovisuaalisen, ritualistisen tapahtuman muodossa kuulla ryhmän keräämät anonyymit tunnustukset.
Ensi-iltansa festivaalilla saa myös Fyrverk, jonka Karolina Ginman ja Rasmus Slätis ovat luoneet yhdessä Hangon Fyrens Service -palvelukeskuksen asiakkaiden kanssa. Suomen ensi-iltansa saa ruotsalaisen Administrationen-kollektiivin Skådis i bur, jossa näyttelijä Elin Skarin lukittautuu häkkiin 33 tunniksi, mukanaan vain retkeily-WC, vessapaperia ja mikrofoni, sekä kouru, jonka kautta yleisö voi lähettää häkkiin erilaisia esineitä. Teos on aiemmin saanut suurta huomiota niin Ruotsissa kuin kansainvälisestikin.
Festivaalilla vierailee myös norjalaistaiteilija Harald Beharien palkittu tanssiesitys Undersang, joka kutoo yhteen afro- ja aasialais-pohjoismaisia diasporatarinoita ja queer-ekologioita syvällä Hangon metsässä. Vieraileviin teoksiin lukeutuvat myös Tobias Klemetsin autofiktiivinen drag-esitys Dinner with Diane, Samira Elagozin ja Z Walshin lyhytelokuva You can’t get what you want but you can get me sekä Teatteri Takomon ylistetty Jumppatytöt, joka pohjautuu Katariina Havukaisen, Ella Lahdenmäen ja Inkeri Hyvösen henkilökohtaisiin kokemuksiin joukkuevoimistelun parissa.
Koko perheen ohjelmistoon eli Lilla HTT -lastenesityksiin lukeutuvat 4 floors of horses -kollektiivin elävä installaatio HYDDA, joka toimii taktiilisena ja audiovisuaalisena keitaana ja olohuoneena festivaalin nuorimmille kävijöille, Lilla Villanin Safiiri ja Halla-Ruusu & ihmeellinen puutarha, joka kutsuu lapset ihmettelemään ja rakastamaan luontoa, sekä Raaseporin Sateenkaaren Värikkäät satumaailmat, jossa tarinankertoja Nora Garusi lukee ääneen maagisia tarinoita, joissa jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.
Festivaaliohjelman löydät kokonaisuudessaan täältä.