EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 16.12.2023  /  Paasitorni  /  Helsinki

Rockabilly Xmas 2023

Rockabilly Xmas 2023 Liput

Rockabilly Xmas tulee taas! Jo kahdesti menestyksellisesti järjestetyt rokkarien joulubileet järjestetään jälleen Byggalla eli Paasitornissa – nyt vieläpä entistä ehompina!

Lauantaina 16. joulukuuta biletetään otsikolla Rockabilly Xmas 2023 kahden eri kerroksen ravintolasaleissa ja jorataan yhteensä viiden bändin ja kahden tiskijukan voimin.

Uutuutena esittelemme juhlasalin parannetun akustiikan ja kerrosta alemman ravintolasalin levyjoraukselle pyhitetyn record hop roomin.

Bygga eli Paasitorni oli 1960- ja 1970-luvuilla rockmusiikin saralla yksi Helsingin keskeisiä livepaikkoja. Itse Gene Vincent esiintyi Byggalla 59 vuotta sitten lokakuussa 1964 ja Hurriganes teki siellä kuuluisan ensimmäisen keikkansa uuden vuoden aattona joulukuussa 1971. (Tosin porrastasanteella, koska saliin oli jo buukattu Jussi & The Boys.)

Nyt ketään esiintyjää ei asemoida porrastasanteelle, sillä juhlasalin ohella toisena venuena on record hop -huoneena toimiva Paasiravintola.

Bileiden pääesiintyjänä juhlasalin lavalle astuu Fatboy, ruotsalainen, mutta erityisesti suomalaista mollia ja melankoliaa diggaileva rockabillybändi.

Lämppääjinä ruotsalaisille nähdään juhlasalissa ensinnäkin kotimaisen rock’n’rollin instituutio, pian nelikymppisiään juhliva Whistle Bait.

Suomalaiset alan naisartistit ovat vielä lukumääräisesti vähemmistössä. Esikoisalbumiaan viimeistelevä Hanna Hush edustaa tässä suhteessa tyylilajin ehdotonta kärkeä. Myös hän esiintyy juhlasalissa bändeineen, kuten myös Sherwood Tigers, joka pitää sisällään valtavan määrän härmäläisen rock’n’rollin ja -rockabillyn ydinhistoriaa. Kokoonpano on suorastaan skenen kuka kukin on.

Paasiravintolan stagella esiintyy illan aikana kahden setin verran Gin Mill Trio, bluesin ja rockabillyn kartoittamattomilla aluevesillä sukkuloiva tyylikäs kolmikko.

Kokonaisuuden täydentää suosikkideejiit La Lunatica ja Rockin’ Daddy.

Näitä pikkujoulujuhlia ei rock’n’rollin ystävän kannata missata!

***

Paasitorni on kohtaamispaikka. Bygga Paasitorni on yhtä kuin Paasitornin tuottamat konsertit ja muut kulttuuritapahtumat. Lue lisää ja seuraa somessa www.paasitorni.fi/bygga-paasitorni
www.facebook.com
www.instagram.com/byggapaasitorni


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 17:30

Liput ovelta 39 €, lippuja saatavilla rajallisesti. Ovella vain korttimaksu.

Eteispalvelumaksu 3 €.

Showtime 18:30

Liput vaihdetaan rannekkeeseen lipuntarkastuksen yhteydessä.

Paasitornin kanssa samassa kiinteistössä sijaitsee hotelli Scandic Paasi. Tee majoitusvarauksesi osoitteesta www.scandichotels.fi

***

Esteettömyys:
Avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavan kanssa samalla lipulla: kyllä
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla: kyllä
Tapahtumapaikalla on esteetön WC: kyllä
Tapahtumapaikalla on mahdollisuus induktiosilmukan käyttöön: ei
Tapahtumassa on pyörätuolikoroke: ei