EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 22. - Su 24.7.2022  /  Lonnan Saari  /  Helsinki

Odysseus 2022

Odysseus 2022 Liput

We Jazz -kollektiivin järjestämä Odysseus-festivaali tarjoilee kolmen päivän täydeltä inspiroivia musiikkielämyksiä Lonnan saaren merellisessä tunnelmassa 22.–24. heinäkuuta.

Toista kertaa järjestettävän Odysseus-festivaalin ohjelmisto täydentyy viimeisillä artistilisäyksillä. Yhdysvaltalaisartisti Makaya McCravenin ainutkertainen livesessio Greetings from Chicago yhdistää voimansa Jukka Eskolan, Jussi Kannasteen ja Jaska Lukkarisen kanssa. Uusina kiinnityksinä ohjelmistoon liittyvät muun muassa trumpetisti Verneri Pohjolan harvinaislaatuinen soolokeikka, rumpali-tuottaja Teppo Mäkysen sooloprojekti Teddy Rok: Atonal Drums sekä sellisti Aino Juutilaisen luotsaama kvartetti AINON.

Uusiin kiinnityksiin lukeutuvat myös perkussionisti Minna Koskenlahti, Ilpo Nummisen ja Sami Pekkolan uunituore duokokoonpano, Berliinistä Helsinkiin paluutaan juhlistava Islaja, basisti Mikael Saastamoisen ja Karina-yhtyeestä tutun Karin Mäkirannan duo Perussastamala & Taistokisu, sekä englanninkielistä ohjelmistoaan esittävä laulaja-lauluntekijä Joose Keskitalo.

Odysseus-festivaalin liveohjelma levittäytyy tällä kertaa kolmelle lavalle. Alueen keskiössä on Terassilava, jonka molemmin puolin sijoittuvat tunnelmalliset sisätilat, Lokkimakasiini ja Miinamakasiini. We Jazz Record Shopin pop-up-kauppa puolestaan löytyy Keltaisesta talosta, jossa We Jazz DJ:t ystävineen tarjoilevat laadukasta levymusiikkia koko viikonlopun.

"Odysseus-odotukset ovat nousussa aikataulun julkistamisen myötä", iloitsee tapahtuman taiteellinen johtaja Matti Nives. "Olemme rakentaneet aikataulun sillä suunnitelmalla, että musiikin kuuntelemisen lisäksi kävijöillä on aikaa nauttia Lonnan palveluista ja tunnelmasta mahdollisimman kiireettömästi. Odysseus-viikonloppu on omistettu musiikista, kesästä, merestä ja ystävistä nauttimiselle."

Uusien esiintyjäkiinnitysten myötä myös Odysseuksen päiväjako on nyt julkaistu, päiväkohtainen ohjelmisto on nähtävissä tiedotteen lopussa sekä tapahtuman verkkosivuilla. Lisäksi yhden ja kahden festivaalipäivän lipunmyynti on alkanut Tiketissä.

Musiikkiesitysten lisäksi paikan päälle rakentuu We Jazz Record Shopin pop-up-kauppa, josta voi tehdä levylöytöjä koko viikonlopun ajan.

Lonnaan liikennöi Suomen Saaristokuljetuksen vesibussit Kauppatorilta. Matka kestää noin 10 minuuttia ja lippuja saa lähtöpaikan lippukioskista ja itse alukselta sekä netistä ennakkoon. Edestakaisen lipun hinta on 8,30 €.

"Alabaster Deplume's warm and wise album "Gold" is a balm of spoken word and spiritual jazz, both strangely uncomfortable and strangely comforting."
Pitchfork

Päivitetty ohjelma-aikataulu

Perjantai 22.7.2022
17.30 Bobby Oroza (Terassilava)
18.45 Uusi Aika (Lokkimakasiini)
18.45 Kadonnut Manner (Ahvenmakasiini)
19.45 Silva Kallionpää Quartet (Terassilava)
21.00 Joose Keskitalo (Lokkimakasiini)
21.00 AINON (Ahvenmakasiini)

Lauantai 23.7.2022
15.00 Jukka Eskola Soul Trio w/ Timo Lassy (Terassilava)
17.00 Hailu Mergia (Terassilava)
18.15 Olli Ahvenlahti New Quartet (Lokkimakasiini)
18.15 Islaja (Ahvenmakasiini)
19.15 Etran De L'Aïr (Terassilava)
20.15 Teddy Rok: Atonal Drums (Lokkimakasiini)
20.15 Ilpo Numminen & Sami Pekkola (Ahvenmakasiini)
21.00 Greetings from Chicago* (Terassilava)
22.00 Dugong Dugon (Ahvenmakasiini)
* w/ Makaya McCraven, Marquis Hill, Junius Paul & Matt Gold feat. Jukka Eskola, Jussi Kannaste & Jaska Lukkarinen

Sunnuntai 24.7.2022
15.00 Timo Lassy & Teppo Mäkynen (Terassilava)
16.30 Perussastamala & Taistokisu (Lokkimakasiini)
16.30 Marja Ahti (Ahvenmakasiini)
17.15 Alabaster DePlume (Terassilava)
18.15 Verneri Pohjola (Lokkimakasiini)
18.15 Minna Koskenlahti (Ahvenmakasiini)
19.00 Makaya McCraven (Terassilava)

+ kaikkina päivinä We Jazz DJs


We Jazz: facebook.com/wejazz | instagram @wejazzhelsinki #odysseus2022

www.odysseusfestival.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Kaikki lipputyypit vaihdetaan rannekkeeseen.

Alle 1-vuotiaat ilmaiseksi lipun ostaneen aikuisen seurassa.

Lonnan Saari
Helsinki