EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

To 30.5.2024  /  G Livelab Tampere  /  Tampere

Aki Takase (JP) & Han Bennink (NL)

Aki Takase (JP) & Han Bennink (NL) Liput

Japanilainen jazzpianisti Aki Takase ja hollantilainen rumpali Han Bennink rakastavat luovaa dialogia. Duo tuo G Livelabiin henkeäsalpaavan viihdyttävän ohjelman, jossa jokaiseen säveleen sisältyy merkitys – iloinen ja nautinnollinen. Kaksikko tuntee jazzin perinteet sekä tyylisuunnat ja lähtee rohkeasti kokeilemaan. Takasen soitossa on yhä enemmän runollista melodisuutta ja Bennik svengaa New Orelansin perinteen tyyliin. Duo soittaa konsertissa kappaleita yhteiseltä Two for Two -albumiltaan (2011) sekä klassikoita Thelonious Monkilta ja Eric Dolphyltä.

Aki Takasen sävellykset duon Two for Two -albumilla alleviivaavat duon saumatonta ja soljuvaa yhteissoittoa:

“On vaikeaa kuvitella, ettei Two by Two -abumi valloittaisi heti ensi kuulemalta. Aki Takasen tapa muunnella ja kehitellä teemoja kertoo hänen sälvelkielensä hauskuudesta ja leikkisyydestä. Takase rakentaa sävellyksen kohti kirjoitettua melodiaa, ja kokonaisuus kutoutuu yhteen improvisatorisesti ja sulavasti, kuten My Tokyo -kappaleessa, jossa kuninkaallisen marssin kaltainen melodia saa lapsenomaisen ja jopa naiivin luonteen. Han Bennink on sooloissaan tunnetun intensiivinen, mutta myös yllättää kuulijan. Hän asettuu ajoittain Takasen taustalle säestyksessään hämmästyttävän keskittyneesti, ikään kuin haluten kuulla erikseen jokaisen merkityksellisen sävelen.” Kevin Whitehead, Liner Notes

Suhde free jazziin ei ole duolla totinen. Takase ja Bennink ovat soittaneet vuosia yhdessä ja heidän soitossaan on aina leikkisä luonne. Takase on julkaissut mittavalla jazzpianistiurallaan kymmeniä albumeja ja Han Bennink mestarillisena rumpalina kuuluu vapaan ja kokeellisen jazzin pioneereihin.

www.glivelab.fi/tampere


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 18:00
Showtime klo 19:00

Lipun hinta sisältää 3 € eteispalvelumaksun.

Opiskelijalippuihin vaaditaan opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus.

***

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE

Tutustu ajantasaisiin turvallisuusohjeisiin täällä:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

***

Esteettömyys:

Avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavan kanssa samalla lipulla: kyllä
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla: kyllä
Tapahtumapaikalla on esteetön WC: kyllä
Tapahtumassa on pyörätuolikoroke: ei

Myynti loppuu 30.5.2024 18:00.