EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 10. - La 11.5.2024  /  Karjalatalon juhlasali  /  Helsinki

Näkemiin, Viipuri!

Näkemiin, Viipuri! Liput

Talvisodan aikana viipurilaisille tarjottiin mahdollisuutta jättää rakkaat aarteensa kotiin, josta viranomaiset huolehtisivat ne omistajien perässä evakkopaikkakunnille. Millaisissa tunnelmissa viipurilaiset käänsivät selkänsä laulavan Karjalan pääkaupungille? Heidän tarinansa paljastuvat ja samalla paljastavat Viipurin heleät valot ja syvät varjot. Näkemiin, Viipuri! on dramaattinen mutta optimistinen teos kadonneesta kaupungista ja sen asukkaiden kohtaloista.

"Näkemiin, Viipuri! oli sykähdyttävä esitys tänään iltapäivällä Karjalatalossa Helsingissä. Siinä ollaan viimeisiä hetkiä Viipurissa ja mietitään mitä otetaan mukaan ja mitä jätetään. Venäjän hyökkäys Ukrainaan teki tästä esityksestä hyvin ajankohtaisen. Tälläkin hetkellä siellä monet miettivät, mitä voi ottaa mukaan. Esitys toi myös uutta tietoa Viipurin historiasta." - Katsojapalaute

Todellisiin tapahtumiin ja henkilöihin perustuva musiikkidraama kertoo unohdetun, koskettavan tarinan sanoin ja sävelin, huumoria unohtamatta. Näytelmän tekstin on kirjoittanut kirjailija, taidehistorioitsija Anna Kortelainen, dramatisoinut ja ohjannut Reetta Ristimäki. Musiikki on koottu aikakauden iskusävelmistä ja uusista lauluista, jotka on säveltänyt Seppo Äikäs. Näyttämöllä nähdään hänen lisäkseen karjalaistaustaiset näyttelevät laulajat Niina Ahola, Ilkka Hämäläinen ja Marika Hölttä. Tapahtuman tuottaa Greta Tuotanto.

Tapahtuman alussa Anna Kortelainen johdattelee katsojat viipurilaisiin tunnelmiin. Alustuksen ja esityksen kesto on yhteensä 2 tuntia, sisältäen väliajan. 

Näkemiin, Viipuri! -traileri | Youtube

Greta Tuotanto | Instagram

www.gretatuotanto.fi/nakemiin-viipuri


Ikäraja: Ikärajaton

Esityksen kesto noin 2 h sisältäen väliajan.

Ovet auki 15 min ennen esityksen alkua.

Numeroimattomat istumapaikat.

***

Esteettömyys:

Avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavan kanssa samalla lipulla: kyllä
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla: kyllä
Tapahtumapaikalla on esteetön WC: kyllä
Tapahtumassa on pyörätuolikoroke: ei
Pyörätuolia käyttävää tai erityistä avustusta tarvitsevaa asiakasta pyydetään olemaan etukäteen yhteydessä sujuvan sisäänpääsyn varmistamiseksi: kyllä, [email protected]

Karjalatalon juhlasali
Käpylänkuja 1, 00610, Helsinki