EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 10.8.2024  /  Toijala  /  Akaa

Vasenkätisten Vestivaali

Vasenkätisten Vestivaali Liput

Vasenkätisten Vestivaali valloittaa Valtatien Akaassa – Esiintyjinä Arppa, Lord Est, Blacflaco ja Joni Valkeejärvi

Akaan elävän musiikin yhdistys Almu järjestää tämänvuotisen Vasenkätisten Vestivaalin eli Vasurit lauantaina 10. elokuuta. Ilmainen iltapäiväohjelma on tutusti Viialan torilla, jonne toimittaja Arto Nyberg saapuu haastattelemaan jo seitsemännentoista kerran Vuoden Vasenkätistä.

Vasureiden iltaohjelma järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Toijalan keskustassa liikenteeltä katkaistulla Valtatiellä yhteistyössä ravintola Leskirouvan ja ravintola Oskarin kanssa. Toisiaan vastapäätä sijaitsevien ravintoloiden terassialueet ruoka- ja juomamyynteineen levittäytyvät katualueelle kaikenkätisille tarkoitetussa, ainutlaatuisessa, yhteisöllisessä ja turvallisessa lähikaupunkitapahtumassa.

Iltaohjelman ikäraja on 18 vuotta.

Aikataulu:
16:30 Festivaalialue aukeaa
17:00 Joni Valkeejärvi
18:30 Blacflaco
20:00 Lord Est
21:30 Arppa

Trubaduuri Joni Valkeejärven setissä kuullaan tunnettuja hittejä Suomesta ja ulkomailta. Biisilista muodostuu lennossa ja parhaiten tilanteeseen sopivaksi.

– Jukeboximuusikko en ole, mutta toki aina toiveita voi ehdottaa, Valkeejärvi vinkkaa.

Hän käyttää keikoillaan niin sanottua perkussiivista soittotapaa. Akustisesta kitarasta saa näin irti myös ”rummut ja basson”. Looppereita tai taustanauhoja ei tarvita. Kaikki tapahtuu livenä.

Blacflacolla miljoonia kuunteluja

Silkkinen äänenkäyttö, koukuttavat sanat ja -melodiat sekä kaikin puolin vaivaton ulosanti yhdistettynä myyttiseen gangsta-vivahteeseen tekevät Blacflacosta kiinnostavan artistin. Blacflaco nousi laajemman yleisön tietoisuuteen viimeistään oltuaan mukana Iben ja Elastisen kanssa West Side Baby -yhteisbiisillä. Blacflacon osuus todisti, että hänellä on rahkeet suomiräpin raskaaseen sarjaan .Artisti ei kuitenkaan pidä itseään räppärinä vaan laulajana. Kasvomaskin lisäksi nimenomaan melodiat ovat Blacflacon tavaramerkki.

Blacflacon debyyttikokopitkä G baby -mixtape sisälsi muun muassa hitit Munkaa, Rakas ja Ei mua kiinnosta. Täysin indienä tehty julkaisu nousi Suomen virallisen albumilistan kolmannelle sijalle. Viime vuonna julkaistulta Mun vuoro safkaa -albumilta löytyvä, Etan kanssa yhteistyössä luotu My Love & Homie -single muodostui viraalihitiksi jo ennen virallista julkaisuaan ja rikkoi platinarajan alle neljässä kuukaudessa. Blacflacon biiseistä muun muassa My Love & Homie, Vaan sä, Mun vuoro safkaa ja Julkinen persoona ovat keränneet Spotifyssa useita miljoonia kuuntelukertoja.

Reggaerekalla naapurista

Lord Est eli Tuomo Hiironmäki on Akaan naapurista Lempäälästä kotoisin oleva laulaja ja lauluntekijä. Lord Estin musiikki on saanut vaikutteita pääosin karibialaisesta dancehallista, reggaestä ja socasta. Lord Estin tunnetuimpia kappaleita ovat Reggaerekka, Hellä ori ja Petri Nygårdin Selvä Päivä. Yhteisbiisejä Lord Est on tehnyt myös muun muassa Mariskan, Cheekin, Robin Packalenin, Mikael Gabrielin, Spektin, MEGA-Ertsin, Raappanan ja Meiju Suvaksen kanssa.

Ainutlaatuinen Arppa lunasti lupaukset

Ennen kaikkea energisistä, improvisaatioon perustuvista keikoistaan tunnettu Arppa yhtyeineen on yksi tämänhetkisen Suomi-indien kärkinimistä. Arpan ihastuttava musiikki on ajatonta ja tekstit kuin liikkuvaa kuvaa. Oivaltavat, vilpittömät ja tarkkanäköisesti kuvatut tunnelmat liikkuvat Kokkolan Ykspihlajasta aina öisen Helsingin kautta Laila Kinnusen kanssa salakapakkaan heinäkuuhun ’58.

Arpan suosio perustuu ahkeraan keikkailuun ja tiheään julkaisutahtiin. Arppa on haalinut ympärilleen taitavat ja valovoimaiset muusikot, minkä ansiosta hänen tunnelmallisten tekstiensä ympärille on rakentunut kaunis ja eheä äänimaailma. Luontevan vaivaton olemus ja yhtyeen esiintymisistä huokuva vilpitön riemu ei voi olla tempaamatta läsnäolijoita mukaansa.

Arpan yhtyeessä vaikuttavat muusikot Ville-Veikko Airaniemi, Eero Seppä ja Okko Saastamoinen. Omakustanteisen debyyttialbuminsa Laavalamppuja elokuussa 2020 julkaissut artisti on kiivennyt vauhdilla kiintoisan artistilupauksen maineesta suoraan maamme ajankohtaisimpien ja rakastetuimpien nimien joukkoon.

Arppa julkaisi toisen albuminsa Kinovalon alla syyskuussa 2021. Albumi vetosi niin yleisöön kuin kriitikoihinkin, ja albumilta irrotetut singlet nousivat kaikki valtakunnalliseen radiosoittoon. Levynjulkaisua seurasi kiertue, jonka keikat olivat pitkälti loppuunmyytyjä useilla paikkakunnilla. Sama vuosi toi artistille mukanaan neljä ehdokkuutta Emma-gaalassa (Vuoden tulokas, Vuoden rock, Kriitikoiden valinta, Vuoden artisti -yleisöäänestys) sekä kolmannen sijan Soundin Vuoden 2021 Parhaat albumit - yleisöäänestyksessä. Kolmannen albuminsa Valeria Arppa yhtyeineen julkaisi keväällä 2023.

www.almu.fi


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 16:30

Liput vaihdetaan rannekkeeksi tapahtuman ovella klo 16:30 alkaen.

Lipun hinta nousee 30 € Tiketissä 10.8. alkaen.

Liput ovelta 30 €, jos jäljellä.

Toijalaan pääsee kätevästi junalla sekä Tampereen että Helsingin suunnasta. Tapahtuman jälkeen viimeinen juna Tampereelle lähtee kello 01:30 ja Helsinkiin kello 23:59.

***

Avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavan kanssa samalla lipulla: kyllä
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla: kyllä
Tapahtumapaikalla on esteetön WC: kyllä

Myynti loppuu 10.8.2024 23:00.
Toijala
Valtatie, 37800, Akaa