EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ma 19.11.2018  /  Finlandia-talo  /  Helsinki

Vantaan Viihdeorkesterin 70-vuotisjuhlakonsertti

Vantaan Viihdeorkesterin 70-vuotisjuhlakonsertti Liput
Takaisin

Ladataan…

Vantaan Viihdeorkesterin juhlavuoden huipennus tarjoaa yleisölle tajuntaa laajentavan ja taatusti unohtumattoman elämyksen. Viihdemusiikkia viedään huikeiden ammattilaisten voimin tuleville vuosituhansille - menneitä vuosikymmeniä (ja -miljardeja) unohtamatta.

Orkesterin taiteellisena partnerina toimivalta Lauri Porralta tilattu "Aineen ja ajan messu" saa kantaesityksensä konsertin toisella puoliskolla. Nerokas hybridi johdattelee kuulijat matkalle maailmankaikkeuden alusta loppuun - ja vielä sitäkin pidemmälle.

Konsertin ensimmäisellä puoliskolla nautitaan menneiden vuosikymmenten hienoimmista helmistä. Orkesterin kunniakapellimestari Markku Johansson ja ylikapellimestari Nick Davies ovat valinneet illan ohjelmistoon omat suosikkikappaleensa. Solisteina loistavat upeat tulkitsijat Paula Koivuniemi ja Johanna Försti.

Aineen ja ajan messu on sinfoniaorkesterille, komppiryhmälle, kuorolle, elektroniikalle ja kahdelle solistille sävelletty moniosainen, noin 50 minuutin mittainen, teos.

Teosta varten Porra tilasi Esko Valtaojalta tekstin, joka tarkastelee aineen syntyä ja matkaa maailmankaikkeudessa. Kokijan roolin laulaa Ringa Manner, ja kertojana toimii itse Esko Valtaoja. Lavalla nähdään myös äänitaiteilija Tuomas Norvio. Teoksen dramaturgina ja libretistinä toimii Paula Vesala.

Poikkitieteellinen työryhmä on heittäytynyt projektiin täysillä. Monessa liemessä keitetylle Lauri Porralle kolmikon mukaansaaminen oli "unelmien täyttymys". "Nanosekunnissa projektiin lupautunut" Paula Vesala kiittelee Valtaojan tekstejä kiehtoviksi ja lohdullisiksi.

Entä mitä projektista sanoo tekstintekijä ja kertoja Esko Valtaoja?

"Korvat hörölle, maailmankaikkeus: tätä todellakin kannatti odottaa 13,8 miljardia vuotta!"

Lue Soundin artikkeli Lauri Porran teoksesta.

Mukana juhlassa ovat myös Vantaan Viihdeorkesterin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Vantaan musiikkiopiston nuoret muusikot. Musiikkiopiston sinfoniaorkesterin pre-konsertti alkaa Finlandia-talon lämpiössä klo 18.30 - tervetuloa!

www.viihdeorkesteri.fi


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 18:30
Ovet klo 18:00

Esityksen kesto: 2,5 h

Pyörätuolipaikat sijaitsevat permannon B-ovitasanteella ja C-ovitasanteella. Avustajille on varattu paikat lähettyviltä. Ostaaksesi pyörätuolipaikan valitse lohkovalikosta vaihtoehto Pyörätuolipaikka.