EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

To 14.11.2019  /  Kulttuuritehdas Vernissa  /  Vantaa

Vantaan Sottiisi -konsertti: MäSä-Duo & Stadin kadonneet

Vantaan Sottiisi -konsertti: MäSä-Duo & Stadin kadonneet Liput

Esiintymässä  MäSä-Duo ja Stadin kadonneet. Konsertin aluksi Vantaan Kansanpelimannit virittävät yleisön illan tunnelmaan soittamalla Vantaan sottiisi -kappaleen.

Tule kuulemaan, kun stadi ja Etelä-Pohjanmaa kisailevat samassa konsertissa!


STADIN KADONNEET

Kaikkihan tsennaa nää pienet kansanlaulut sun muut, mut stadilaista gamlempaa stygee joka ois flytannu munnarist munnariin,sitä ei jengi enää tsennakaan. Onks sitä ees vai onks biisit dyykannu gravariin gamlojen starbujen völjyssä? Snadin metskauksen ansiost hiffattiin kuitenkin, et noit biisei tosiaan löytyy, biisei mitä on sjungattu stadissa, stadilaisten gimmojen ja kundien toimesta.

Ja mitä niille sit tapahtu skidien handuissa? Kelattiin et duunataan platta, ja vedetään keikkoja, et millasii biisei tääl sit oikeen on sjungattukaan? Mitä gartsoil kuuli ennen ja jälkeen Tokan Ison Myllyn, ja mitä niille biiseille kävi ku yhä nyyemmat skidit ne hiffas. Nyt me lyftataan borsaa ja dyykataan gartsaan meit vanhempien starojen edessä, ja koitetaan seivata niit stygei ennen ku ne skiglaa kokonaan kadonneille sköneille. Handu pumpulla -stadiks, tietenki.


Sama suomeksi:

Stadin Kadonneet -yhtye esittää ja tuo päivänvaloon historian hämärästä millaisia kansanlauluja Helsingissä on laulettu stadin slangiksi ennen ja jälkeen toisen maailmansodan.

Riimillistä kansanlaulua on tallennettu runsaasti ympäri Suomen, mutta Helsingissä varsinkin työväestön laulama vanhempi slangiasuinen ja suullinen kansanlauluperinne on jäänyt valitettavasti lähes täysin tallentamatta. Perimätieto sekä arkistojen muutamat löydöt vahvistavat kuitenkin, että lauluja jotka täyttävät kansanlaulun määritelmän on laulettu slangiksi aikoinaan myös Helsingissä.

Yhtyeen kesällä 2016 julkaistulla On rookis kalsa hima -levyllä sekä keikoilla kuullaan millaisia kansanlauluja Helsingissä on laulettu stadin slangiksi, ennen ja jälkeen toisen maailmansodan - ja mitä niille tapahtui uuden sukupolven käsittelyssä.

Näin nostamme hattua ja kumarramme menneille helsinkiläisten sukupolville ja heidän jo suurelta osin kadonneille tarinoilleen ja lauluilleen, laulukielenä stadin slangi.


Stadin kadonneet:
Anna E. Karvonen -laulu ja viulu
Roope Aarnio - kielisoittimet
Antti Kujanpää - kosketinsoittimet
Tuomas Skopa - basso
Tuomas Timonen - rummut


Kuva: A.J Savolainen


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 18:00

Showtime 19:00

Kesto 1 h 45 min

Alle 18-vuotiaat veloituksetta!

 

Kulttuuritehdas Vernissa
Tikkurilantie 36, 01300, Vantaa