EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Su 1.9.2019  /  Paasitorni  /  Helsinki

Työväen Sivistysliitto 100 vuotta

Työväen Sivistysliitto 100 vuotta Liput

Sivistystä ja shampanjaa -jazzbrunssi

Sunnuntaina 1.9.2019 klo 12, Kokous- ja konferenssikeskus Paasitorni, Paasivuorenkatu 5, Helsinki
 
Työväen Sivistysliitto juhlii satavuotista taivaltaan perustamispäivänään myös brunssilla, johon on mahdollista osallistua ennen konserttia. Musiikki- ja keskustelupitoinen brunssi tarjoillaan Kokous- ja kongressikeskus Paasitornin Paasisalissa klo 12 - 14.30.
 
Musiikillisesta lautasmatkasta Eurooppaan vastaavat jazzlaulaja Kirsti Alho ja All About Eve -kokoonpano, jossa soittavat Riitta Paakki (piano), Adele Sauros (saksofoni), Hanne Luostarinen (rummut) ja Ville Herrala (basso).
 
Brunssin kuluessa tarjoillaan keskustelumakupaloja mielenkiintoisten henkilöiden kanssa kulttuurista, sivistyksestä ja yhteiskunnasta toimittaja Ville Blåfieldin johdolla.

 

Opi perusasiat - Koiton Laulun konsertti

Sunnuntaina 1.9.2019 klo 15, Kokous- ja konferenssikeskus Paasitorni, Paasivuorenkatu 5, Helsinki
 
Koiton Laulu -kuoron konsertti on 100-vuotista sivistystyötään juhlivan Työväen Sivistysliiton juhlakonsertti. Kuoron ohjelmisto on ennakkoluulotonta, vaativaa ja monipuolista. Kuten sivistysliike myös uusi yhteiskunnallinen kuoromusiikki elää nykypäivää, katsoo tulevaisuuteen, muttei unohda juuriaan. Uuden musiikin luomisen edistäminen ja sen esittäminen ovat Koiton Laululle kunnia-asia. Konserteissaan se kantaesittää uutta musiikkia ja suuri osa tämänkin konsertin ohjelmistosta on nykyisten tai entisten johtajien tai kuorolaisten säveltämiä tai sovittamia.
 
Juhlakonsertin ohjelmisto ottaa kantaa rauhan, tasa-arvon ja ympäristön puolesta. Lienee ensimmäinen kerta, kun samassa konsertissa kuullaan Bertolt Brechtin Oppimisen ylistys sekä Hanns Eislerin sävellyksenä 1930-luvulta että Eero Ojasen uudempana sävellyksenä 1970-luvulta. Yhtyeessä esiintyvät itse Eero Ojanen, piano, Häkä Virtanen, basso, ja Pekka Nyman, lyömäsoittimet. Uusia lauluja edustaa mm. Markku Nikulan säveltämä Aseettomuuden voima ja tutumpia Buchenwaldin hälytys sekä tietysti Veli, sisko.
 
Helsingin Konservatorion orkesteri Helsinki Concordia on edustanut Konservatoriota sekä Suomessa että ulkomailla. Helsinki Concordia -orkesteri koostuu Helsingin Konservatorion musiikkialan perustutkinnon opiskelijoista sekä musiikkiopiston oppilaista. Orkesterin tavoitteena on antaa nuorille muusikoille monipuolisia valmiuksia orkesterissa soittamiseen. Työväen Sivistysliitto TSL on Konservatorion perustajajäseniä.
 
Konsertti huipentuu Koiton Laulun taiteellisen johtajan Tomas Takolanderin säveltämään sivistysaiheiseen kantaattiin kuorolle, orkesterille ja baritonisolistille. Teksti perustuu Juha Hurmeen kirjaan Nyljetyt ajatukset. Sävelteos käsittelee sivistystä vakavan ja humoristisen välillä tasapainotellen; naama peruslukemilla ja kieli poskessa, aivan tosissaan ja pilke silmäkulmassa. Konsertissa kantaesityksensä saava kantaatti on Työväen Sivistysliiton tilaus. Sen esittävät Koiton Laulu, Helsinki Concordia -orkesteri sekä bassobaritoni Antti Mähönen, johtajana Tomas Takolander. Konsertin laulusolisti bassobaritoni Antti Mähönen kuuluu nuorien laulajiemme nousevaan joukkoon. Tomas Takolander on musiikin moniottelija. Hän on muusikko, esiintyvä taiteilija, kapellimestari, kuoronjohtaja, säveltäjä, sovittaja ja pedagogi. Multi-instrumentalistin soittimia ovat mm. laulu, kitara, piano ja trumpetti. Pääsoittimenaan hän itse pitää yhteistyötä.

www.tsl.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Sivistystä ja shampanjaa -jazzbrunssi klo 12, Kokous- ja konferenssikeskus Paasitorni, Paasivuorenkatu 5, Helsinki.

Opi perusasiat - Koiton Laulun konsertti klo 15, Kokous- ja konferenssikeskus Paasitorni, Paasivuorenkatu 5, Helsinki.