EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

To 17.3.2022  /  TEHDAS Teatteri  /  Turku

Tuntematon Leijona

Tuntematon Leijona Liput

Maamme tärkein kissaeläin nostetaan pöydälle. Sadan vuoden uskollisen palvelun jälkeen Suomen leijona pitää paussin vaakunassa poseeraamisesta, avaa suunsa ja puhuu vihdoin!

Tuntematon leijona on duetto nukketeatteritaiteilijalle ja Suomen leijona -nukelle. Se on suorapuheinen nukketeatterin stand up -esitys, joka pui suomalaisuutta, maahanmuuttoa ja kulttuuripolitiikkaa. Se asettaa ennakkoluulot seinää vasten. Nauru on niitä vastaan paras ase.

Suomen leijona elää jatkuvassa ristiriidassa: hän on villieläin, mutta myös keskeinen kulttuurihahmo, leijona, joka on tottunut laajaan reviiriin, mutta joutuu nyt tyytymään sellimäiseen vaakunaan. Kaiken kukkuraksi vaivaa kaipuu takaisin kotiin lämpimään! Savannilla hän olisi kuitenkin vain yksi pieni leijona muiden joukossa, kun taas Suomessa hän on sentään SE, yksi ja ainoa. Miten tämän ristiriitaisen identiteetin kanssa pärjää?

Tuntematon leijona on hilpeä kannanotto erilaisen, alkuperäisen, Suomen leijonan puolesta. Vaikka asiaa yrittäisi vääntää kuinka paljon tahansa, siitä faktasta ei pääse eroon, että Suomen leijona on maahanmuuttaja.

Työryhmä:
Käsikirjoitus, ohjaus, nukenrakennus ja esiintyminen: Ishmael Falke
Ohjaajan assistentti: Aati Saarva
Äänisuunnittelu: Niklas Nybom
Valosuunnittelu: Jarkko Forsman
Nukenrakennus: Hanne Lammi
Dramaturginen konsultaatio: Ville Kurki
Graafinen suunnittelu: Jussi Virkkumaa
Tuotanto: Grus Grus Teatteri

www.tehdasteatteri.fi


Ikäraja: K-12

Kesto: n. 50 min.

Ovet avautuvat 1 h ennen esitystä.
Paikat numeroimattomia istumapaikkoja.

Lipun ostaneiden asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan järjestäjälle tiedottamista / ohjeistamista varten.