EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–16 (1,78 € / min. + pvm)

Pe 5. - Pe 19.2.2021  /  TikettiStream  / 

Toiveuusinta: Draaman taju

Toiveuusinta: Draaman taju Liput

Draaman taju

Long Playn iltakoulussa opit maan parhailta kirjoittajilta. Helmikuun iltakoulu on toiveuusinta, jossa kolme tunnettua käsikirjoittajaa ja dramaturgia jakavat parhaimpia oppejaan kaikille kirjoittajille. Iltakoulussa opitaan, miten tarinaa kuljetetaan ja draamaa luodaan. Vinkeistä on hyötyä niin toimittajille, kirjailijoille ja muille kirjoittajille. Opettajina toimivat näytelmäkirjailija, runoilija ja dramaturgi Laura Ruohonen, elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija Jan Forsström sekä elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Selma Vilhunen. Etätapahtuma on katsottavissa vain striimin kautta kahden viikon ajan 5.2.-19.2. osoitteessa tiketti.stream .

Iltakoulussa opit muun muassa nämä asiat:

- Draaman kieli 

Millaisia draaman mahdollisuuksia kirjoittaja saattaa ohittaa kielivalinnoillaan? Näytelmäkirjailija, runoilija ja ohjaaja Laura Ruohonen kertoo kielen asettamista rajoista ja vapauksista. Lisäksi Ruohonen puhuu keinoista, joista draamallisuus rakentuu eri välineissä: runokirjassa, teatteriesityksessä, elävässä kuvassa ja näyttelykontekstissa. Kansainvälisesti menestyneen Ruohosen näytelmiä on käännetty liki 30 kielelle, ja hänen runonsa ovat innoittaneet musikaaleja, tv-sarjoja sekä tanssi- ja teatteriesityksiä. Hänen näytelmiään ovat muun muassa Kuningatar K ja Sotaturistit .

- Jännitteet ajan jäsentäjinä

Tarinan voi ymmärtää päähenkilöiden ja näiden pyrkimysten kautta, mutta tarinan voi ymmärtää myös vastaanottajan näkökulmasta, koettujen jännitteiden nousuna ja laskuna. Palkittu elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Jan Forsström esittelee luennolla eri tapoja, joiden avulla luoda ja käsitellä jännitteitä. Forsström lupaa antaa konkreettisia työkaluja avuksi: opit muun muassa, mitä ovat mysteeri, etiäinen, aikapommi ja etukeno kirjoittamisen välineinä. Forsströmin ensimmäinen pitkän elokuvan ohjaus Silmäterä (2013) voitti pääpalkinnon Bergamon elokuvafestivaaleil­la 2014.

- Havainnot tarinan ytimessä

Tarinan teema, sen variaatiot, metaforinen ajattelu, henkilöhahmot ja draamalliset tilanteet muodostavat monisuuntaisen prosessin, jonka lopputuloksena on tarina. Kaiken ytimessä on kuitenkin kirjoittajan havainto. Palkittu elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Selma Vilhunen kertoo, mitä väliä on välineellä, johon kirjoitetaan. Mikä on välineen ydin, ja miten se vaikuttaa siihen, millaisia havaintoja tehdään esimerkiksi henkilöhahmoista? Entä onko konflikti aina draamalle välttämätön, vai voiko tarina muodostua jostain muusta? Selma Vilhunen on ohjannut muun muassa elokuvan Hölmö nuori sydän ja sarjan Paras vuosi ikinä

***

Long Playn iltakouluihin myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.

www.longplay.fi/koulutukset


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 16:15-20:00

Stream-ohjeet

Pääset katsomaan tapahtumaa osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Live stream -koodi toimii yhdellä laiteella kerrallaan.

Tapahtuma on katsottavissa 5.2.2021 alkaen aina 19.2.2021 klo 23:59 asti. Lipunmyynti loppuu 19.2. klo 20:00. Stream-lipulla voit katsoa sekä live streamin että tallenteen.

_______

Tilaisuus klo 16.15 - 20.00

Huom. Tähän iltakouluun voi poikkeuksellisesti osallistua ainoastaan etänä striimin kautta tai katsomalla tallenteen jälkikäteen. Tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen eli aikana 2.-19.2. Stream-alustana toimii tiketti.stream . Streamiä pääset seuraamaan pääsylipusta löytyvällä koodilla. Tallennetta voi katsoa samalla koodilla

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.