EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ti 14.2.2023  /  G Livelab Tampere  /  Tampere

The Staples Jr. Singers (USA)

The Staples Jr. Singers (USA) Liput


Soulin ja gospelin kulttinimi The Staples Jr. Singers esiintyy G Livelabissa ensimmäisen Suomen vierailunsa yhteydessä helmikuussa!

Teini-ikäiset sisarukset Annie, A.R.C. ja Edward Brown perustivat The Staples Jr. Singersin Yhdysvaltain Mississippissä 1970-luvulla, jolloin yhä useammat gospel-yhtyeet alkoivat yhdistää musiikkiinsa soulin ja funkin elementtejä. Perhebändi kartutti mainetta esiintymällä koulujen kykykilpailuissa ja erilaisissa pikkutapahtumissa ympäri Yhdysvaltojen raamattuvyöhykettä (”Bible Belt”). Segregaatio oli virallisesti purettu, mutta käytännössä muusikot eivät ikinä tienneet, saisivatko he yleisöltään lämpimän vastaanoton tai tarjoaisivatko paikalliset ravintolat heille ruokaa.

The Staples Jr. Singers levytti ensimmäisen ja viimeiseksi jääneen albuminsa “When We Do We Get Paid” vuonna 1975, jolloin yhtyeen jäsenet olivat vasta 14–16 vuoden iässä. Levyn kappaleissa kuuluvat nuorten muusikoiden vaatimaton elämänkatsomus sekä onnen löytäminen elämän pienistä asioista.

The Staples Jr. Singersin toiminta loppui 1970-luvun lopulla, jolloin sisarukset jakautuivat kahteen eri kokoonpanoon. Pienenä painoksena julkaistu studioalbumi painui unholaan keräilyharvinaisuutena, kunnes se sai vajaat 50 vuotta myöhemmin uuden elämän: Talking Headsin visionäärinä tunnetun David Byrnen levy-yhtiö Luaka Bop julkaisi albumin uudelleenmasteroituna painoksena ja keräsi The Staples Jr. Singersin alkuperäisen kokoonpanon koolle. Muusikoiden taidot eivät olleet päässeet ruostumaan, sillä yhtyeen jäsenet olivat jatkaneet gospel-musiikin esittämistä läpi vuosikymmenten.

The Staples Jr. Singers tekee ensimmäiset esiintymisensä Euroopassa marraskuussa -22, jolloin se konsertoi muun muassa maineikkaalla Le Guess Who? -festivaalilla. Lisää keikkoja on luvassa kevättalvella, jolloin kulttiyhtye saapuu myös Tampereelle.

Vuosikymmenet ovat vierineet ja ajat muuttuneet, mutta Staples Jr. Singersin musiikin erikoisvoima on tallella: se luo lohtua ja antaa voimaa yli synkkien aikojen jaksamiseen.

www.glivelab.fi/tampere


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 18:00
Showtime klo 19:00

Lipun hinta sisältää 3 € eteispalvelumaksun.

Alaikäiset musiikin ystävät ovat tervetulleita seuraamaan G Livelabin keikkoja aikuisen seurassa. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta. Kouluikäiselle alle 18-vuotiaalle lapselle voi hankkia myös opiskelijalipun ovelta, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

***

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE

Tutustu ajantasaisiin turvallisuusohjeisiin täällä:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

Myynti loppuu 14.2.2023 18:00.