EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–16 (1,78 € / min. + pvm)

Pe 12.11.2021  /  Ääniwalli  /  Helsinki

Terry Riley & Gyan Riley

Terry Riley & Gyan Riley Liput

Legendaarinen säveltäjä, muusikko ja minimalismina tunnetun musiikillisen suuntauksen pioneeri Terry Riley esiintyy poikansa Gyan Rileyn kanssa Ääniwallissa. Pianoa ja syntetisaattoria soittava Terry Riley ja kitaristi Gyan Riley esittävät konsertissa ensin mainitun sävellyksiä, jotka toimivat alustoina kaksikon herkkävireiselle improvisoinnille. Säveltäjälegendan monimuotoista ja tuotteliasta uraa peilaten illan aikana kuultava musiikki sisältää elementtejä mm. minimalismista, jazzista, ragtimesta sekä pohjoisintialaisesta taidemusiikista.

Terry Riley (s. 1935) tunnetaan yhtenä merkittävimmistä minimalistisen musiikin säveltäjistä ja kehittäjistä Steve ReichinPhilip Glassin ja La Monte Youngin rinnalla. 1960-luvulla Yhdysvalloissa syntyneen minimalistisen koulukunnan musiikissa painottui toisto ja syklisyys eteenpäin vievän melodisen ja harmonisen kehityksen sijaan. Rileyn tunnetuimpia töitä - sävellys In C (1964) ja albumi A Rainbow in Curved Air (1969) - pidetään minimalismin kiistattomina merkkiteoksina, jotka ovat vaikuttaneet laajasti myös elektronisen musiikin, rockin ja kokeellisen musiikin kehitykseen.

Viime vuosina säveltäjä on esiintynyt ahkerasti duona poikansa Gyanin kanssa, ja kaksikko nähtiin viimeksi Suomessa Flow Festivalilla vuonna 2018.

"Mikään elämässäni ei ole tuonut minulle yhtä suurta tyydytystä, kuin näiden kappaleiden improvisoiminen Gyanin kanssa. Intuitiivinen yhteys, jonka olemme yhdessä kokeneet lavalla kerta toisensa jälkeen on vertaansa vailla. Gyan tuo kappaleiden tunnelmiin briljantin kontrapunktin ja onnistuu aina yllättämään musiikkia palvelevalla taidokkuudellaan. En olisi saattanut uneksiakaan parempaa mielen ja hengen liittoa", Terry Riley kuvailee yhteistyötään poikansa kanssa.

Facebook-tapahtuma

www.facebook.com/Aaniwalli

***

Tapahtuma on siirtynyt kahdesti.

Alkuperäiselle päivälle 8.4.2020 ja kertaalleen siirtyneelle päivälle 12.11.2020 ostetut liput käyvät tapahtumaan sellaisenaan. Mikäli uusi päivä ei sovi, voit palauttaa lippusi 31.12.2020 mennessä osoitteessa www.tiketti.fi/palautalippuja.

www.aaniwalli.fi/info


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 19:00

Liput ovelta 27 €, mikäli jäljellä.

Myynti loppuu 12.11.2021 19:00.