EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 19.4.2024  /  G Livelab Tampere  /  Tampere

Irish Festival 2024: Tempest (IRL) + Trio Salamankka

Irish Festival 2024: Tempest (IRL) + Trio Salamankka Liput

Irish Festival Tampere 2024 tuo G Livelabiin kaksi sähäkkää akustista kokoonpanoa.

Tempest on sykähdyttävä uusi kokoonpano Pohjois-Irlannin Ulsterista. Yhtyeen jäsenet Brendan Mulholland, Bláithín Mhic Cana, Aaron O'Hagan ja Luke Ward ovat kaikki jo saavuttaneet arvostusta myös omilla urillaan. Vuonna 2023 perustettua Tempestiä pidetään jo nyt vahvana perinteisen irlantilaisen musiikin ja laulun tulkitsijana ja edistäjänä, ja heidän vuonna 2024 ilmestyvää debyyttialbumiaan odotetaankin innolla.

Soittajien juuret ovat syvällä heidän kotimaakuntansa Ulsterin laulu- ja musiikkiperinnössä, jota he ilolla jakavat eteenpäin yleisöilleen. Erityisesti Bláithín nostaa esiin kotikuntansa South Armaghin lauluperinnettä, ja iso osa yhtyeen repertuaarissa on peräisin Irlannin pohjoisesta provinssista.

Bláithín Mhic Cana - laulu
Aaron O'Hagan - Uilleann-pillit, huilu ja tinapillit
Luke Ward - bouzouki ja laulu
Brendan Mulholland - huilut

Trio Salamankka -yhtyeen musiikissa kaikuu meren mahtava pauhu, tuulen herkkä huokaus, vesipisaroiden rytmikäs ropina ja lintujen viserrys. Yhtyeen taitavat muusikot luovat tunnelmallisia eri musiikkiperinteisiin nojaavia musiikillisia hetkiä inspiraationa vanhat kelttiläiset melodiat, pohjolan sävelmistö, juurevat tanssirytmit sekä perinnesoittimien sävykkäät soinnit. Sovitukset elävät hetkessä ja niitä tahdittaa sydämen syke.

Kolmen soittajan käsissä vaihtuvat tiheään erilaiset perinnesoittimet, kuten irlantilainen säkkipilli ja bodhrán-rumpu sekä keskiaikainen kampiliira, muutamia erikoisempia soittimia mainitaksemme. Soittimistoon kuuluvat lisäksi erilaiset kieli- ja jousisoittimet sekä perinteiset irlantilaiset puhaltimet, kuten erilaiset tinapillit. Jokainen yhtyeen jäsen myös laulaa.

Trio Salamankan jäsenten tie irlantilaisen musiikin pariin on kulkenut jamisoittojen kautta. Heille musisointi on yksi tärkeä olemisen ja sosiaalisen kanssakäymisen muoto; yhteissoiton imu, soittimista soljuva musiikki sekä sävykkäät perinnemelodiat vangitsevat kuulijoiden lisäksi myös soittajansa – siinäpä jamisoiton ydin! Taatusti tanssijalka alkaa vipattaa yhtyeen musiikin voimasta!

Samuli Karjalainen – kitara, irlantilainen buzuki, tinapilli, bodhrán & laulu
Heikki Kylkisalo – irlantilaiset pillit, kitara & laulu
Kirsi Vinkki – viulu, alttoviulu, kampiliira, bodhrán & laulu

Tapahtuma toteutetaan pääosin istumakatsomolla.

Tuotanto: Irish Festival Tampere 2024

www.glivelab.fi/tampere


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 20:00
Showtime 21:00

Lipun hinta sisältää 3 € eteispalvelumaksun.

***

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE

Tutustu ajantasaisiin turvallisuusohjeisiin täällä:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

***

Esteettömyys:

Avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi avustettavan kanssa samalla lipulla: kyllä
Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla: kyllä
Tapahtumapaikalla on esteetön WC: kyllä
Tapahtumassa on pyörätuolikoroke: ei

Myynti loppuu 19.4.2024 20:00.