EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

To 20.10.2022  /  G Livelab Tampere  /  Tampere

Teemu Viinikainen: Hiljaisuus… ja äänen synty (albumijulkkarit + dokumentti)

Teemu Viinikainen: Hiljaisuus… ja äänen synty (albumijulkkarit + dokumentti) Liput

Lokakuussa Tampereen G Livelabissa juhlistetaan Teemu Viinikaisen ensimmäisen soolokitara-albumin julkaisua.

Levyn teemana on hiljaisuus, ja sitä kunnioittaen samana iltana nähdään myös dokumentti ”Hiljaisuus… ja äänen synty”, jossa seurataan Viinikaiselle viimeistä piirtoa myöden hänen toiveidensa mukaan rakennetun kitaran valmistumista aina sen luovutushetkeen saakka.

Dokumentissa kuullaan Viinikaisen ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin välisiä keskusteluita äänen synnyn mysteeristä. Kitaristin pyrkimys on saada houkuteltua tuo täydellisyys osaksi tulkintaansa. Näyttelijä pohtii asiaa syvätasolla hiljaisuuden kautta ja antaa samaan asiaan täysin toisen näkökulman. Lisäksi soitinrakentajamestari Ari-Pekka Paasonen pohtii oman työnsä kautta, kuinka kitaranrakentajan ainoa päämäärä on saavuttaa täydellisesti soiva kitara. Dokumentin on käsikirjoittanut ja ohjannut Tommi E. Virtanen, joka tunnetaan mm. dokumenteistaan "Melodian mestari, Kassu Halonen" ja "Tuhansien Raitojen Miehet".

Dokumentin traileri: Youtube

Kitaristi Teemu Viinikainen on vahvan tunnelman taituri, jonka soitto perustuu niukkuuteen. Viinikaisen taidot on noteerattu ympäri maailmaa, ja hänet on nostettu jazzkitarismin edelläkävijöinä tunnettujen Wayne Krantzin, Pat Methenyn ja John Scofieldin työn jatkajaksi. Soittaessaan Viinikaisen ympärillä leijuu zeniläinen keskittyneisyys, joka on kaikesta esiintymisestä riippumaton. Tekniikkaa mestarilliselta soittajalta ei puutu, mutta Viinikainen tuntuu ottaneen päämääräkseen metsästää täydellistä ääntä.

Teemu Viinikainen, kitara

www.glivelab.fi/tampere


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 18:00
Showtime klo 19:00


Lipun hinta sisältää 3 € eteispalvelumaksun.

Alaikäiset musiikin ystävät ovat tervetulleita seuraamaan G Livelabin keikkoja aikuisen seurassa. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta. Kouluikäiselle alle 18-vuotiaalle lapselle voi hankkia myös opiskelijalipun ovelta, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

***

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE

Tutustu ajantasaisiin turvallisuusohjeisiin täällä:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus