EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

To 15.8. - Su 15.9.2024  /  Useita paikkoja  /  Useita kaupunkeja

Teatteri Sirkus Suosalo: Komeljanttarit kiertoradalla!

Teatteri Sirkus Suosalo: Komeljanttarit kiertoradalla! Liput


Komeljanttarit kiertoradalla! -kiertue tarjoilee yleisölle uusia esityksiä, vanhoja klassikoita sekä elävää musiikkia aidossa sirkusteltassa.

Koko kansalle tutun näyttelijä Martti Suosalon perustama Teatteri Sirkus Suosalo -kiertueteatteri saa jatkoa. Viime vuonna loppuunmyyty kiertueteatteri nähdään ympäri Suomea tulevana syksynä. Komeljanttarit kiertoradalla! - kiertue tarjoilee yleisölle uusia esityksiä, vanhoja klassikoita sekä elävää musiikkia aidossa sirkusteltassa.

Martti Suosalon perustama kiertueteatteri Teatteri Sirkus Suosalo vierailee tulevana syksynä ympäri Suomea uudistetun ohjelmiston kera. Teatterin tunnelmallinen sirkusteltta nähdään elo-syyskuun aikana Helsingissä, Hartolassa, Laukaan Lievestuoreella, Tampereella sekä Turussa.

– Ensimmäinen kiertueemme viime syksynä oli valtaisa menestys, ja niin me kuin katsojatkin olemme odottaneet uutta kiertuetta innolla. Tänä vuonna näytöksiä on tuplamäärä, ja ohjelmisto on kokonaan eri kuin viime vuonna, “tirehtööri” Suosalo kertoo innoissaan.

Elokuussa starttaava Komeljanttarit kiertoradalla! -kiertue käynnistyy kahdella jännittävällä ensi-illalla.

– Olemme suunnitelleet uusia esityksiä viime syksystä asti, ja harjoitelleetkin niitä jo tovin. Nyt pääsemme vihdoinkin kertomaan esityksistä lisää!

Yökyöpelit - musikaalinen klassikko lapsiperheille

Kiertueen avaa koko perheen musiikkinäytelmä Yökyöpelit, jossa Agenttinero Naru (Suosalo) tutkii kerrostalossa tapahtuvia yöllisiä tihutöitä. Kirjailija Laura Ruohosen ja visualisti Erika Kallasmaan rakastettuihin Allakka Pullakka- ja Yökyöpelit -kirjoihin perustuva verbaalinen ja visuaalinen ilotulitus on Anna Mari-Kähärän huikean musiikin siivittämänä moneen kertaan palkittu klassikko, ja TV2:n vuoden 2015-televisioversiosta tuttu suosikki.

Suosalon lisäksi lavalla nähdään myös muita, Teatteri Sirkus Suosalossa viime vuonna vierailleille katsojille tuttuja kasvoja.

– Tänä vuonna teatterimme telttatiimiläiset, jotka viime vuonna ohjasivat yleisön sisään telttaan, esiintyvät myös. He ovat uransa alkuvaiheessa olevia näyttelijöitä ja teatterintekijöitä. Teatteri Sirkus Suosalon yksi tehtävä on mentoroida ja antaa esiintymiskokemusta, ja nyt heillä on siihen mahdollisuus.

Esityksessä nähdään myös aitoa akrobatiaa Katja Palmun esittämän Nakertajan roolissa. Esiintyjäkaartin täydentää kolmihenkinen livebändi. Esityksen ohjaa Nèa Virtanen.

Starman - toismaailmallinen, hauska monologi vakavasta aiheesta

Toinen ensi-ilta on täysin uuden näytelmän kantaesitys. Starman on Juha Kauppisen Suosalolle kirjoittama inhimillinen monologinäytelmä luonnon ja ihmisen suhteesta sekä epäinhimillisistä voimista, jotka ovat vääjäämättä tuhoamassa luontoa. Synkän aiheen keskelle läikkyy yllättäen myös huumoria, kun Suosalon esittämät hahmot valtaavat lavan.

Näytelmä alkaa, kun avaruudesta saapuva Starman (Suosalo) tunkeutuu lupaa kysymättä suomalaiseen sirkustelttaan mellastamaan kesken monologiesityksen. Frogstimulantin voimalla hän alkaa muuttamaan esityksen kulkua, muuttamaan ihmistä ja vaikuttamaan siihen kuinka ihminen toimii maapallolla.

Monikasvoinen näytelmä tuo lavalle muitakin mielikuvituksellisia hahmoja: jotkin ovat erikoisia, toiset täysin arkipäiväisiä, jotkut ehkä molempia samaan aikaan. Hahmot haluavat sitä mitä kaikki muutkin: läheistensä hyvinvointia, luonnon pelastumista ja parempaa tulevaisuutta maapallolle.

Starman-näytelmä osoittaa, että kun puhumme luonnon kuihtumisesta ja ihmisen osallisuudesta siihen, ainoa sallittu tyylilaji ei olekaan syyllistävä saarna. Raila Leppäkosken ohjauksessa synkeän ajankohtainen aihe taipuu hillittömäksi karnevaaliksi, jossa Suosalon virtuoosimaiset näyttelijäntaidot pääsevät oikeuksiinsa.

Tuttuja klassikoita sekä musiikkia

Uusien näytelmien lisäksi kiertueella nähdään yleisölle jo tuttuja esityksiä. Suosalon vuodesta 2005 lähtien esittämä riemastuttavan hauska yhden miehen show Luolamies kertoo miesten ja naisten välisistä väärinymmärryksistä. Vuonna 2020 ensi-iltansa saanut Voi Luoja! -näytelmä on suorasanainen komedia, jossa itse Jumala hakeutuu mielenterveysongelmien vuoksi hoitoon.

Kiertueen ohjelmiston täydentää Totuus ja Valhe -yhtyeen Vladimir Vysotskin lauluja -konsertit. Konsertissa kuullaan neuvostoliittolaisen toisinajattelijan Vysotskin aina ajankohtaisia kappaleita tuoreina, karheina versioina. Suosalon lisäksi lavalla nähdään näyttelijät Nora Raikamo ja Jarkko Lahti sekä muusikot Kiureli Sammallahti ja Valtteri Bruun.

– Yksi Teatteri Sirkus Suosalon tavoitteista on tuoda teatteria suoraan ihmisten luo. Toivomme monipuolisen ohjelmiston houkuttelevan paikalle kaikenlaisen teatterin ja musiikin ystäviä. Sirkustelttamme on valoineen ainutlaatuisen tunnelmallinen esiintymispaikka: siellä esiintyjät ja katsojat ovat vain muutaman askelen päässä toisistaan, Suosalo toteaa hymyillen.

Seuraa Teatteri Sirkus Suosaloa Instagramissa ja Facebookissa!

www.teatterisirkussuosalo.com


Ikäraja: Ikärajaton

Teltassa on viisirivinen nouseva sirkuskatsomo, katsojat istuvan lankun päällä. 
Numeroimattomat istumapaikat. Osa paikoista selkänojallisia, osa paikoista ilman selkänojaa.

Pyörätuolipaikoille varattu oma rajattu alue lavan läheisyydestä. Avustaja veloituksetta.

Ovet ja lipuntarkastus avataan puoli tuntia ennen kutakin esitystä.
Ei narikkaa, vaatteet voi ottaa mukaan telttaan.

Tapahtuman yhteydessä toimii kahvila.

Esityspaikat:
Helsinki:
Alli Tryggin puisto. Sisäänkäynti Porthaninkatu 13 ja 15 välissä, 00700 Helsinki. 
Hartola:
Taidesalonki Talvio, Koskipääntie 4, 19600 Hartola.
Lievestuore:
Lievestuoreen satama, Majaniementie 6 A, 41400 Laukaa.
Tampere:
Tahmelan uimaranta, Tahmelankatu 25, 33240 Tampere.
Turku:
Tuomaanpuisto, Kasarminkatu 7, 20500 Turku.

Liput:
Peruslippu 44 €
Eläkeläinen 40 €
Opiskelija 22 €
Lastenlippu 22 € (Yökyöpelit)

Useita paikkoja