EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

To 17.8. - Ma 4.9.2023  /  Useita paikkoja  /  Useita kaupunkeja

Teatteri Sirkus Suosalo: Kiertävät komeljanttarit!

Teatteri Sirkus Suosalo: Kiertävät komeljanttarit! Liput

Teatteri Sirkus Suosalo herättää esityksillään henkiin unohdetut puistot

Teatteri Sirkus Suosalo on näyttelijä Martti Suosalon pitkäaikainen haave kiertävästä ekologisesta telttateatterista. Teatteri herättää unohdetut puistot eloon ja tuo teatterielämyksiä sirkusmaisen miljöön saattelemana Helsinkiin, Kangasniemelle ja Ouluun. Teatteri Sirkus Suosalon avajaiskiertueella nähdään ja kuullaan klassikoita Samuel Beckettistä Jacques Breliin. Kiertueella nähtäviä esityksiä ovat Huomenna hän tulee, Kiviä taskussa, Palvelija sekä Brel, Suosalo, Tegelman.

Martti Suosalon pitkäaikaisesta unelmasta on tulossa totta: oma kankainen teatteriteltta on ommeltu Keuruulla, ja Sirkus Apollon vanha nouseva katsomo kunnostettu. Teatteriseurue on nyt valmis valloittamaan unohdetut piazzat ja toivottaa katsojat tervetulleiksi teatterin taikapiiriin. Telttateatterissa Martti Suosalo haluaa lähteä tutkimusretkelle teatterin alkujuurille. Näytelmien sisältö ja tapa esittää nousevat keskiöön, ja commedia dell’arte -perinne muuntautuu nykyaikaan.

Teatteri Sirkus Suosalo: Kiertävät komeljanttarit! -kiertue käynnistyy torstaina 17. elokuuta Taiteiden yönä Helsingin Alli Tryggin puistosta. Avajaisillan ohjelma alkaa klo 17 teltan pystytyksellä torvisoittokunnan säestämänä. Teltan pystytys itsessään on jo näkemisen arvoinen show, mitä voi saapua seuraamaan ilmaiseksi. Kiertue jatkaa matkaansa osana Helsingin Juhlaviikkoja Köydenpunojanpuistikon ja Kaivopuiston kautta Kangasniemelle. Sieltä Teatteri Sirkus Suosalo suuntaa kohti Oulun Päiviä ja kiertueen viimeinen esitys nähdään Oulun Tuiran uimarannalla 4. syyskuuta.

”Toivon että sirkusteltta teatteritilana madaltaisi kynnystä tulla teatteriin ja houkuttelisi teatterielämyksien pariin myös uusia kävijöitä. Haluan pystyttää teatteriteltan yllättäviinkin paikkoihin ja viedä näytelmiä myös paikkakunnille, joissa ei muuten välttämättä pääsisi kokemaan teatteria”, Suosalo kertoo.

Pienillä paikkakunnilla Teatteri Sirkus Suosalo tekee yhteistyötä muun muassa kyläyhdistysten, urheiluseurojen ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Näin koko kylä voi halutessaan osallistua unohtumattoman teatteritapahtuman järjestämiseen

***

Samuel Beckettin klassikkonäytelmä Huomenna hän tulee tasapainottelee koomisen ja traagisen välisellä nuoralla. Matalalla vinhaa vauhtia kiitävien harmaiden pilvien alla pienet ihmiset yrittävät löytää edes hitusen onnea ja tarkoitusta elämäänsä. Aina on jotain, mitä odottaa.

Kiviä taskussa -näytelmä on traaginen komedia ja haastava kahden miehen näytelmä, jossa ihmiskohtaloihin ja kokemuksiin limittyy myös Irlannin historia. Suomen teatterikentällä ilmiöksi muodostunutta näytelmää on esitetty loppuunmyytynä jo vuodesta 2002.

Brel, Suosalo, Tegelman -esityksessä kuullaan kuuluisan belgialais-ranskalaisen Jacques Brelin suomennettuja lauluja Martti Suosalon ja Pekka Tegelmanin trion esittäminä. Suosalo tulkitsee kappaleita intensiivisesti ja huimalla visuaalisuudella orkesterin värittäessä tarinoita huimin suorituksin.

Palvelija on Kari Hotakaisen kirjoittama monologinäytelmä palvelijuudesta – onko kyseessä vain ammatti vai ihmisessä syvemmällä oleva luonne? Missä kulkee raja, kun palvelijan mitta tulee täyteen?

***

Aikataulu (kaikki esitykset klo 19:00):

17.8. Alli Tryggin puisto, Helsinki: Teatterin Avajaiset alkaen klo 17: Torvisoittokunta, teltan pystytys + Huomenna Hän tulee (Samuel Beckett)
18.8. Alli Tryggin puisto, Helsinki: Huomenna Hän tulee (Samuel Beckett)
19.8. Alli Tryggin puisto, Helsinki: Huomenna Hän tulee (Samuel Beckett)
21.8. Köydenpunojan puistikko, Helsinki: Kiviä Taskussa
22.8. Köydenpunojan puistikko, Helsinki: Kiviä Taskussa
24.8. Kaivopuiston (Shakkipuisto), Helsinki: Brel, Suosalo, Tegelman
25.8. Kaivopuiston (Shakkipuisto), Helsinki: Brel, Suosalo, Tegelman
26.8. Kaivopuiston (Shakkipuisto), Helsinki: Brel, Suosalo, Tegelman
28.8. Hiskinniemi, Kangasniemi: Kiviä Taskussa
29.8. Hiskinniemi, Kangasniemi: Kiviä Taskussa
1.9. Tuiran Uimaranta, Oulu: Palvelija (monologi)
2.9. Tuiran Uimaranta, Oulu: Palvelija (monologi)
3.9. Tuiran Uimaranta, Oulu: Kiviä Taskussa
4.9. Tuiran Uimaranta, Oulu: Kiviä Taskussa

www.marttisuosalo.fi/


Ikäraja: Ikärajaton

Numeroimattomat istumapaikat, ei selkänojia.

Liput:

Helsinki: 43 €, eläkeläinen 40 €, opiskelija 30 €
Kangasniemi: 38 €, eläkeläinen 36 €, opiskelija 29 €
Oulu:
43 €, eläkeläinen 40 €, opiskelija 30 €

Alli Tryggin puisto
Hämeentie 24, 00530, Helsinki
Köydenpunojanpuistikko
Kalevankatu 59, 00180, Helsinki
Kaivopuisto (Shakkipuisto)
Iso Puistotie 1, 00140, Helsinki
Tuiran uimaranta
Koskitie 58, 90500, Oulu
Hiskinniemi
Satamatie 18, 51200, Kangasniemi