EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ke 23. - La 26.11.2022  /  Honkaluoto  /  Helsinki

Baltic Circle // Tea Andreoletti: YELLOWCAKE

Baltic Circle // Tea Andreoletti: YELLOWCAKE Liput

Tea Andreoletti: YELLOWCAKE

Kaikuja uraanikaivoksista.

Yellowcake vahvistaa niitä yhteenkuuluvuuden ja yhteisöllisyyden hetkiä, jotka tavallisesti jäävät pois protestikertomuksista ja jotka ovat kuitenkin välttämättömiä sitoutumisen ja taistelun edistämiseksi. Miten ihmiset tulevat koolle? Miten osallistumme yhteistoimintaan? Kuinka muodostamme kollektiivin?

Yellowcake on osallistava esitys, joka kutsuu yleisön mukaan mikroharjoituksiin yhteistyöstä sekä yhteiseen ajatusten jakamiseen tunnelmallisen lounaan kera.

Taiteellisen työnsä kautta Tea Andreoletti tutkii, kuinka hänen kotikaupunkinsa ja sen naapurikylät Ylä-Serianan laaksossa voisivat tehdä yhteistyötä väestökadon, palveluiden katoamisen ja eristyneisyyden ratkaisemiseksi. Baltic Circlessä Andeoletti aktivoi kollektiivisia harjoituksia ja keskustelua yhteistyöstä hyödyntäen tarinaa Ylä-Serianan laaksossa vuonna 1979 tapahtuneista uraanikaivosten vastaisista mielenosoituksista. Louhinnan vastainen liike oli viimeinen yhteisöllisyyden hetki, joka yhdisti laakson kyliä. Nyt yhteisöllisyyden tarinat ovat unohtuneet poliittisten tappioiden taustalle. Mitä tästä yhteisöllisyydestä on säilynyt? Miten yhteistyö voi syntyä uudelleen, kun konservatiivinen henki latistaa naapurikylien välisen vuoropuhelun ja eristää kylät pelkkien omien yksityisten etujensa varaan?

Yellowcake on uraaninpuhdistusprosessin lopputuotteen, keltaisen jauheen, nimi. Nimi muistuttaa myös Ylä-Serianan laakson tyypillistä ruokaa, polentaa, kuumaa maissijauhoista valmistettua puuroa, eli eräänlaista suurta keltaista kakkua.

Tea Andreoletti

Tea Andreoletti (1991) varttui Gromossa, vuoristokylässä Ylä-Serianan laaksossa Italiassa. Hän on taiteilija, joka esiintyy tarinankertojana, vesisommelierina, pyhiinvaellusoppaana ja amatöörimiekkailijana. Vuodesta 2021 lähtien Tea on työskennellyt pitkäaikaisen projektin parissa, joka päättyy hänet asettumiseen ehdolle kotikaupunkinsa pormestariksi vuoden 2026 vaaleissa. Hänen nomadiprojektinsa on dokumentoitu suullisten kertomusten ja koruompeleiden hänen pyhävaatteisiinsa. Tea asuu ja työskentelee Helsingin ja Gromon välissä.YELLOWCAKE on osa Kulkue-hanketta. Kulkue on kolmen merkittävän taidefestivaalin yhteistyöhanke. ANTI – Contemporary Art Festival (Kuopio), Hangö Teaterträff (Hanko) ja Baltic Circle -festivaali (Helsinki) toteuttavat poikkeuksellisen laajan kotimaisten yhteistuotantojen sarjan sekä kiertuetoimintaa niiden ympärillä. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on edistää festivaalien saavutettavuutta ja pidentää teosten elinkaarta. Hankkeen rahoittaa Suomen kulttuurirahasto.


Ikäraja: Ikärajaton

Esityskielet: englanti
Kesto
: 4h

Kohtaamispaikka: Mustikkamaalla, Mustikkamaansillan kupeessa.
Tarkka sijainti: tässä.

Esteettömyystiedot:

Henkilökohtainen avustaja pääsee näytökseen maksutta, kun avustettavalla on lippu näytökseen. Ilmoitathan pyörätuolipaikan tarpeesta tai avustajasta lipunoston yhteydessä, puh.+358 94542 1333 (Q-teatteri, ti–pe klo 11–15) tai sähköpostitse: q-teatteri@q-teatteri.fi. Honkaluodon tilat ovat esteelliset: lisätietoja saavutettavuudesta balticcircle.fi/liput.

--

Ostamalla lippuusi Ennallista eurolla lisäosan voit tukea Baltic Circlen nimikkokohteen Oravasuon ennallistamista ja ilmastonmuutoksen vaikutusten torjuntatyötä. Lahjoitusten tuotot ohjataan Osuuskunta Lumimuutokselle luonnonsuojelu- ja ennallistamistyöhön (Rahankeräyslupa RA/2020/1201).

19. kansainvälinen Baltic Circle -teatterifestivaali Helsingissä 18.–26.11.2022.

Honkaluoto
Mustikkamaantie 6, 00570, Helsinki