EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ti 4. - Ti 18.10.2022  /  Haaga-Helian Pasilan-toimipiste (auditorio)  /  Helsinki

Täydellinen juttu: Ilkka Karisto, Anu Silfverberg, Hanna Nikkanen

Täydellinen juttu: Ilkka Karisto, Anu Silfverberg, Hanna Nikkanen Liput

Käytännön vinkeillä paremmaksi kirjoittajaksi! Koulutus on toiveuusinta vuodelta 2021.

Long Playn iltakoulussa opit maan parhailta kirjoittajilta! Syksyn ensimmäisessä iltakoulussa LP:n toimitus paljastaa taas täydellisen jutun reseptin. Luvassa on runsaasti käytännön vinkkejä ideointiin, aineiston hankintaan, haastatteluun, tarinan löytämiseen, kerronnan keinoihin ja kirjoittamiseen.

Opettajina toimivat Hanna Nikkanen, Anu Silfverberg ja Ilkka Karisto. Koulutus sopii kaikille toimittajille, kirjoittajille ja sellaisiksi haluaville. Koulutus järjestetään Helsingin Pasilassa, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun auditoriossa 4.10. klo 16.30–19.30.

Tapahtumaan voi osallistua sekä paikan päällä että etänä striimin kautta. Striimiä pääsee katsomaan osoitteessa tiketti.stream. Tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan 4.–18. lokakuuta. Ohjeet löytyvät myös pääsylipusta.

Koulutus on toiveuusinta vuodelta 2021.

Iltakoulussa opit muun muassa nämä asiat:

Valmistautuminen

– Ideointi: Eikö ideasi mennyt läpi? Kerromme, mikä luultavasti meni pieleen, ja mistä hyviä ideoita löytää.

– Aineiston hankinta: Long Playn toimituksen työkalut kirjallisten aineistojen etsimiseen, haastattelun tekemiseen ja havainnointiin.

– Faktantarkistus ja lähdekritiikki – käytännön vinkit tietojen tarkistamiseen!

Kirjoittaminen

– Miten löydät tarinan aiheesta?

– Hyvän kerronnan halvat kikat: Kuinka kirjoittaa mahdollisimman vetävästi silloin, kun aikataulu tai aineisto eivät ole ideaaleja?

– Rakenteen etsiminen: Käytännön esimerkkejä siitä, miten jutun rakennetta kannattaa hahmotella, millainen on hyvä alku ja millainen hyvä lopetus.

– Editoijan katse: miten tunnistat tekstin vahvuudet ja puutteet – ja korjaat jälkimmäiset?

Viimeistely

– Tyyli kuntoon: Tunnista maneerisi ja korjaa ne.

Long Playn iltakouluihin myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.

– –

Huom. Paikalle pääset parhaiten junalla tai raitiovaunuilla 7 ja 9. Haaga-Helian Pasilan toimipiste sijaitsee Pasilan aseman ja Messukeskuksen välissä.

www.longplay.fi/koulutukset


Ikäraja: Ikärajaton

Long Playn iltakouluihin myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.

***

Tähän iltakouluun voi osallistua joko paikan päällä, etänä livestriimin kautta tai katsomalla tallenteen jälkikäteen. Tallenne on katsottavissa 18 lokakuuta saakka osoitteessa tiketti.stream. Streamiä pääset seuraamaan pääsylipusta löytyvällä koodilla. Tallennetta voi katsoa samalla koodilla. Ohjeet löytyvät myös pääsylipusta.

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.

Stream-ohjeet

Pääset katsomaan tapahtumaa osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Live stream -koodi toimii yhdellä laitteella kerrallaan.

Tapahtuma on katsottavissa 4.10.2022 klo 16:15 alkaen aina 18.10.2022 klo 23:59 asti. Lipunmyynti streamiin loppuu 18.10.2022 klo 20:00. Stream-lipulla
voit katsoa sekä live streamin että tallenteen.