EN  FI
0600-1-1616 Telefontjänst mån–fre 9–21, lör 11-21, sön 11-19 (1,78 € / min. + lsa)
Köp dina officiella biljetter till konserter, festivaler, sportevenemang, teater och live stream från Tiketti.
OBS:
Internet Explorer 11 och äldre versioner är inte längre stödda. Uppdatera din browser till en nyare version eller använd en annan browser.

To 10. - Lö 19.2.2022  /  Cirko - Uuden Sirkuksen Keskus  /  Helsingfors

Tanssiteatteri Minimi: IRTIKYTKENTÄ

Tanssiteatteri Minimi: IRTIKYTKENTÄ Biljetter

Minimi: IRTIKYTKENTÄ

IRTIKYTKENTÄ är en nycirkusföreställning som berättar om hur kontakt mellan människor uppstår. Verket använder en tvådelad cirkushäst som metafor för sambandet eller egentligen för avbrott i sambandet. Parakrobatin mellan hästens huvud (Saana Leppänen) och bakdel (Armas Lintusaari) visar att det finns otaliga fungerande, om än överraskande, sätt att knyta kontakt på. Sambandet börjar brista när hästens huvud drömmer om ett cowboyliv och baken hellre ser sig själv på catwalken. Hästens skolare (Noomi Forslund) avundas sambandet mellan huvudet och baken till den graden att hon besluter sig för att såga sig själv itu. De tvådelade hästarna och deras skolare skapar en verklighet som sipprar av absurd humor och leker med den traditionella cirkusens hästnummer.

I föreställningen ses akrobati, cyrring, hängande från håret, luftakrobati, maskteater och modern dans.

Trots att vi under coronakrisen har utvecklat många nya sätt att skapa förbindelser på, är vi alla mer eller mindre på drift. Nu när vi så småningom igen kan samlas, är det viktigt att tillsammans behandla den kollektivt fragmentariska upplevelsen genom att känna och njuta. IRTIKYTKENTÄ-föreställningen är anlagd mellan melankolisk maklighet, fysisk komedi och visuell skönhet, så den bjuder på utmärkta omständigheter till att skratta, undra och trivas tillsammans.

Längd: 60 min

Ålders­rekommendation: 5+

Facebook
Instagram