EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 1. - Su 2.4.2023  /  Kalliosali  /  Helsinki

TAKAISIN

TAKAISIN Liput

Portugalilaisen elokuvaohjaaja Catarina Neves Riccin uusi esitys saa ensi-iltansa Kalliosalissa.

TAKAISIN on 3-näytöksinen teos kahdelle tanssijalle ja videolle, perustuen elektronisen musiikin pioneerin, Mika Vainion, ikoniseen albumiin Konstellaatio. Näyttämöllä nähtävä jako kolmeen näytökseen edustaa albumin dramaturgista kaarta.

Äänellisesti ja visuaalisesti tutkitaan suomalaisen maantieteen ja ihmiskehon konstruktiota. Teos on osa ohjaajan suomalaiselle maisemalle ja äänisuunnittelulle omistamaa työtä.

Teos esittelee hypnoottisen ja salaperäisen matkan läpi pimeän kaupunkiyön ja Suomen arktisen eristyneisyyden. Teos aaltoilee ihmisen rakentaman ja luonnon maailmojen, valon ja pimeyden välillä paljastaen itsen eri puolet ja taistelut: syntymästä syyllisyyteen, nautinnosta romahdukseen.

TAKAISIN tuo uuden liikekielen feminiiniseen ruumiiseen – eläinsymboliikasta ja elossa olon arkkityypeistä ihmisen ulottuvuuteen ja atlanttisiin eleisiin. Teos saa ensi-iltansa Helsingissä, josta se jatkaa Portugaliin.

TAKAISIN on raaka ja monumentaalinen teos toivosta ja uudelleensyntymisestä.


Työryhmä:

Ohjaus: Catarina Neves Ricci 
Kanssakoreografia ja esiintyminen: Karoliina Loimaala, Krista-Julia Arppo
Koreografinen assistentti: Louis Nam Le Van Ho
Alkuperäinen albumi kokonaisuudessaan: Mika Vainio - Konstellaatio
Video: Catarina Neves Ricci
Äänisuunnittelu: Karin Mäkiranta
Valosuunnittelu: Ilmari Paananen
Graafinen suunnittelu: Emanuel Serôdio
Tukemassa: Sähkö Recordings, Tommi Grönlund, Suomen Kulttuurirahasto - Uudenmaan rahasto, Taiteen Edistämiskeskus, Svenska Kulturfonden, Helsingin kaupunki, Friskis & Svettis, Vantaan tanssiopisto, Porotyttö Ronja ja tokka, AARK, Kemijärven taiteilijaresidenssi, Porvoon Taidetehdas


www.kalliosali.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Lipputiedustelut: press.takaisin@gmail.com

Kalliosali
Pengerkatu 11, 00530, Helsinki