EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

To 25. - La 27.11.2021  /  KokoTeatteri  /  Helsinki

Taittuu: Vankilateatteri

Taittuu: Vankilateatteri Liput

KokoTeatteri toimii syksyllä 2021 jo viidettä kertaa kumppanina Taittuu ry:n vankilateatterille. Yhteistyö alkoi vuonna 2011, kun Vanajan vankilan naiset valmistivat kantaesityksen Kuningas Leariin pohjautuen KokoTeatterin silloisiin Unioninkadun tiloihin ohjaajanaan Hannele Martikainen. Taittuu toimii vankilateatterin keinoin syrjäytymistä vastaan ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta. Uuden teoksen esiintyjät tulevat Keravan vankilasta ja esitykset nähdään marraskuussa KokoTeatterissa.

Taittuu ry on ensimmäinen vankilateatteritoimintaa järjestävä taho Suomessa. Vuosina 2008-2009 Vanajan vankilassa kokeiltiin ammattimaisesti ohjattua teatteritoimintaa ja valmistettiin Punahilkka ja susien maailma -esitys, jota esitettiin täysille katsomoille Hämeenlinnan Kaupunginteatterissa. Toinen esitys, Kuningas Lear – Veljeni Kuningas sai ensi-iltansa vuonna 2011 KokoTeatterissa.

Syksyn 2021 teoksen tekstistä ja työryhmästä ei vielä tiedetä muuta kuin sen, että vangit tulevat Keravan vankilasta. Keravan vankila sijaitsee vanhan Lahdentien varrella ja se on ollut toiminnassa vuodesta 1891 asti. Vankilassa tehtävä kuntoutustyö on vankeja vapauteen valmentavaa. Kuntoutusjatkumoiden rakentaminen vapautumisen tukemiseksi on yksi vankilan päätehtävistä.

Aikaisemmat Taittuu ry:n vankilateatteriproduktiot KokoTeatterissa:

Kuningas Lear – Veljeni Kuningas (2011), ohjaaja Hannele Martikainen ja seitsemän Vanajan vankilan naista.

Seitsemän broidia Sipoosta – eli Kiven (sisältä) Seitsemän Veljestä (2014), ohjaaja Markus Karekallas ja kahdeksan Helsingin vankilan miestä.

Paluulento (2016), ohjaaja Hannele Martikainen ja kuusi Helsingin vankilan miestä.

Saiturin sydän (2018), ohjaaja Hanna Seppä ja viisi Vanajan vankilan naista.

www.kokoteatteri.fi/ohjelmisto/taittuu-ry-vankilateatteri/


Paikat ovat numeroimattomia istumapaikkoja.

Ovet avataan tuntia ennen esitystä.

Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella.