EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–16 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

To 22.10.2020  /  Kulttuuritalo Martinus  /  Vantaa

Symphonic Jazz

Symphonic Jazz Liput

TAPAHTUMA ON SIIRTYNYT HUHTIKUULTA 18.4. LOKAKUULLE 22.10.2020.

OSTETUT LIPUT KÄYVÄT SELLAISENAAN UUDELLE PÄIVÄMÄÄRÄLLE.
JOS UUSI PÄIVÄMÄÄRÄ EI SOVI, VOIT PALAUTTAA LIPPUSI TIKETTIIN 30.4. MENNESSÄ.

Voit palauttaa liput verkkosivuiltamme löytyvällä lomakkeella www.tiketti.fi/palautalippuja.

Peruutetun / siirretyn tapahtuman lipun palautuksissa pidätämme lippukohtaisen palvelumaksun tai käsittelymaksun.
________________________________________

Symphonic Jazz

Sonaattimuotoista bepopia, kevään ylistystä, mystistä impressionismia, vanhan jazziskelmän kaikuja sekä uusia sovituksia suomalaisista pophiteistä. Vantaan Viihdeorkesterin huhtikuinen konsertti soljuu sujuvasti voimallisesta tunnelmasta toiseen.

Herkullisen hybridin, sinfonista jazzmusiikkia edustavan konsertin, aloittaa Markku Johansson -sovituskilpailun voittaneen kapellimestari Teemu Takasen Concerto Grosso for Saxophone, Guitar and Orchestra. Noin 40 minuutin mittainen neliosainen orkesteriteos on sävelletty sinfoniaorkesterille, rytmisektiolle, tenorisaksofonille ja sähkökitaralle. Teos saa kantaesityksensä Kulttuuritalo Martinuksen konsertissa, jonka Takanen myös johtaa.

Toisen osion musiikki koostuu Aili Ikosen sävellyksistä sekä suomalaisista pophiteistä. Sen antia ovat muun muassa Ikosen Raapaisit pintaa (Piirrä minut) ja Nuori vapaa nainen (Laulan) sekä Jenni Vartiaisen ja Jukka Immosen Missä muruseni on? Laulusävellysten sovitukset ovat Takasen ja Mikko Hassisen käsialaa.

 

"Tämän tyyppinen, klassista ja jazzia yhdistävä, säveltaide on aivan ihanaa! Toivoisin näkeväni tällaisia isojen kokoonpanojen poikkitieteellisiä produktioita meillä  Suomessa yhä enemmän, koska täällä on kaikki mitä niihin tarvitaan. Meillä on  maailmanluokan klassiset orkesterit sekä jazzmuusikot ja säveltäjät, jotka tekevät varmasti mielellään taidetta yhdessä", Takanen toteaa.   

Illan solisteina loistavat kotimaiset huipputaiteilijat: tenorisaksofonisti Jussi Kannaste, sähkökitaristi Mikko Iivanainen sekä laulaja Aili Ikonen.

"Sain mukaan solistit, joiden tyyliä ja saundia ihailen. Mikko ja Jussi ovat erittäin inspiroivia ja omaperäisiä taiteilijoita. Lisäksi Jussi oli aikoinaan Savonlinnassa ensimmäinen foniopettajani, joka sytytti minussa sen todellisen jazzkipinän", kapellimestari kertoo.

"Ailin kanssa opiskelimme samaan aikaan Sibelius-Akatemiassa, minkä lisäksi olemme esiintyneet samoissa yhtyeissä ja tehneet muutenkin yhteistyötä. Aili on ehdottomasti yksi maamme hienoimmista laulajista!"

viihdeorkesteri.fi


Aika: klo 19:00
Ovet 1h ennen esityksen alkua.

Lippuja myös ovella, mikäli jäljellä ennakkomyynnistä.

Kesto 2 h.

Ovet 1h ennen esityksen alkua.

Myynti loppuu 22.10.2020 18:00.