EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–19, la 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 7. - Pe 14.5.2021  /  TikettiStream  / 

Suomalainen barokkiorkesteri: Bachin Collegium Musicum

Suomalainen barokkiorkesteri: Bachin Collegium Musicum Liput

Bachin Collegium Musicum

Café Zimmermannin salongissa

Yksi merkittävä juonne nykyisen konserttikulttuurin syntyhistoriassa oli barokin ajan Saksan yliopistokaupunkien collegium musicum -kokoonpanot. Ylioppilaiden ja varakkaiden musiikinystävien muodostamat yhtyeet järjestivät konsertteja, joiden ohjelmassa oli niin soitinmusiikkia kuin maallista ja hengellistä vokaalimusiikkia. Leipzigin vauraassa kauppakaupungissa collegium musicum -toiminta sai alkunsa yliopiston piireissä 1600-luvun loppupuolella, mutta aivan uutta puhtia konserttielämä sai vuonna 1701, kun nuori Georg Philipp Telemann otti yhtyeen johtaakseen.

Telemann jätti Leipzigin jo muutaman vuoden jälkeen, mutta säännöllinen julkinen konserttitoiminta jäi pysyväksi osaksi kaupungin kulttuurielämää. Tunnetuin Leipzigin konserttipaikoista oli Café Zimmermann, jossa musisoitiin talvisin sisällä salongissa ja kesäisin ulkona puutarhassa. Johann Sebastian Bach asettui Leipzigiin kirkon musiikinjohtajaksi 1720-luvun alkupuolella, ja joitakin vuosia myöhemmin hän otti johtaakseen myös kaupungin collegiumin toiminnan. Bachisches Collegium Musicum -nimellä yhtye esitti niin Bachin omaa tuotantoa - konserttoja, klaveeriteoksia ja kantaatteja - kuin lukuisten muiden aikakauden nimekkäimpien säveltäjien teoksia. Tässä konsertissa kuullaan musiikkia, joka on soinut Café Zimmermannin salongissa Bachin aikana.

Kajsa Dahlbäck, sopraano
FiBO Players:
Kreeta-Maria Kentala, viulu
Anthony Marini, viulu
Tuula Riisalo, alttoviulu
Jussi Seppänen, sello
Petteri Pitko, cembalo
Eero Palviainen, teorbi

fibo.fi


Ikäraja: Ikärajaton

Konsertin kesto: 1 h (ei väliaikaa)

Stream-ohjeet

Pääset katsomaan tallennetta osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Stream-koodi toimii yhdellä laitteella kerrallaan.

Live stream perjantaina 7.5. klo 19:00. Tallenne on katsottavissa viikon ajan 14.5.2021 klo 23:59 saakka.

Lipunmyynti päättyy 14.5. klo 22:00.