EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

La 19.1.2019  /  Suisto-klubi  /  Hämeenlinna

Suisto Jazz: Koiraakin kurjempi feat. Innanen & Tikkanen, Oaagaada

Suisto Jazz: Koiraakin kurjempi feat. Innanen & Tikkanen, Oaagaada Liput

Ladataan…

Charles Mingus: Koiraakin kurjempi:
Mikko Innanen - saksofonit
Eero Tikkanen - kontrabasso

Charles Mingus (1922-1979) oli jazzin arvostetuimpiin kuuluva säveltäjä, orkesterinjohtaja ja kontrabasisti. Hän oli myös kirjallisesti lahjakas sekä monin tavoin ristiriitainen persoonallisuus. Mingus valmisteli yli 20 vuoden ajan Beneath The Underdog-omaelämäkertaansa, joka oli ilmestyessään vuonna 1971 merkkitapaus. Nyt tämä jazzkirjallisuuden klassikko ilmestyy vihdoin suomeksi musiikkitoimittaja Jussi Niemen kääntämänä.

Odotetun käännöksen myötä Pohjoismaiden kärkikastista paikkansa lunastaneet taiturit Mikko Innanen ja Eero Tikkanen ovat soittaneet Minguksen musiikkia kirjan julkkareissa. Suiston intiimi lava tarjoaa hienon mahdollisuuden sukeltaa duon mukana Minguksen musiikkiin.

Saksofonisti, säveltäjä, yhtyeenjohtaja Mikko Innasen vahva ja itsevarma ote on vienyt miestä isoimmille jazzfestareille ja huippusoittajien maailmaan (mm. William Parker). Muutamia vuosia sitten jazzlehti Down Beat valitsi Innasen yhdeksi nousevista baritonifonisteista. Syy valintaan on ilmeinen kaikille onnekkaille ketkä pääsevät samaan tilaan kuulemaan Innasen soittoa.

Kontrabasisti Eero Tikkanen on noussut viime vuosina kotimaisen jazzin ykkösriviin. Tikkasen tukevalle soundille on kysyntää. Soittokumppaneina on kaikki kotimaisen jazzin nimet ja päälle vielä liuta muita, kuten Joose Keskitalo. Soittajana Tikkanen on aina avoimena seikkailuille ja huikeaa seurattavaa.

Tapahtuman kuva Teemu Vilmunen

Oaagaada

Sami Pekkola - fonit
Tuure Tammi - trumpetti
Simo Laihonen - rummut
Tero Kemppainen - kontrabasso

Yhtyeen juju on varsin simppeli. Alkuun helposti soitettava teema ja sit mennään. Yhdessä navigoiden hetkien lävitse kohti uusia löytöjä. Ja loppuun soitetaan ehkä teema uudestaan.

Combon huomio on yksittäisten soolojen sijaan kollektiivisessa tunteessa ja soitossa. Enemmänkin afrofunk-maailmasta tunnetun The Blassics-yhtyeen trumpetisti Tammen groovaava ote liikuttaa kuulijan tanssilattialle ja fonisti Pekkolan vapaa ilmaisu nostaa menon korkeuksiin. Rumpali Laihosen (mm. Black Motor) soitto soljuu miellyttävän luonnollisesti läpi napakan svengin melodisempaan ilmaisuun. Kontrabasisti Tero Kemppaisen (mm. Taco Bells) alati elävä soitto on harvinainen sekoitus modernia improvisaatiota ja vapaata jazzia unohtamatta länsimaista psykedeliaa.


Ikäraja: K-18
Aika: klo 18:00-23:00
Showtime 19:00

Lippu sisältää eteispalvelumaksun.