EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

La 25.4.2020  /  Suisto-klubi  /  Hämeenlinna

Suisto Jazz: Iro Haarla Trio

Suisto Jazz: Iro Haarla Trio Liput

Iro Haarla - piano
Ulf Krokfors - kontrabasso
Markku Ounaskari - rummut 

(Yhtyeen kuva: Maarit Kytöharju)

Säveltäjä, pianisti ja harpisti Iro Haarlan musiikki on hyvin vaikuttavaa ja tunnelmallista. Kokonaisuudeksi sävelletty maisemallinen musiikki tarjoaa miellyttävän ja mukaansa vievän virran kuulijalle. Samainen virta johdattelee myös hienosti yhtyeen improvisoivia muusikoita pitkille matkoilleen kuljettaen musiikin kuin huomaamatta aina uusiin maisemiin. Musiikissa on jätetty tilaa kollektiiviselle soitolle ja sooloille, mutta kaikki rakentuvat hienosti yhdeksi monimuotoiseksi kokonaisuudeksi. En ihmettelisi jos Iron taskusta löytyisi tulitikkurasiasta pala sammalta.

Ehkä yksi kansainvälisemmistämme kokoonpanoista näkyy rikollisen vähän Suomessa vaikka yhtyeen ja varsinkin yksittäisten soittajien tasolla arvostus on korkealla. Kehutun ja palkitun ryhmän sointia voi kuunnella lukuisilta levytyksiltä, kuten legendaarisen ECM-levymerkin katalogista. ECM:n tavoite tuottaa yksinkertaisesti "Kauneimpia ääniä hiljaisuuden jälkeen" toteutuu hienosti esim. Haarlan Northbound -levyllä.

Iro Haarla on muusikkona ollut monessa mukana määrittelemässä suomijazzin kulmakiviä 1970-luvun lopulla lähtien. Haarla on julkaissut useita omia levyjä mukanaan huippumuusikoita kuten Jon Christensen ja Trygve Seim.

Keväällä 2018 Suisto Jazzeilla vieraillut kontrabasisti Ulf Krokforsin vaikuttavaa soittoa on kuultu Edward Vesalan ja Krakataun lisäksi lukemattomissa muissa kokoonpanoissa. Uffen poikkeuksellisen vahva melodinen ja sävellyksille uskollinen ote sopii täydellisesti juuri tälle triolle.

Rumpali Markku Ounaskarin tyylikkään vapaalle ilmaisulle löytyy hienosti kysyntää ympäri maailmaa ja konserttikalenteri täytyy pääosin ulkomaan lavoista. Krokforsin tavoin Ounaskari kykenee kuljettamaan musiikkia hienosti yhdessä miellyttävän rauhallisesti ja rikkaasti. 

-Suisto Jazz

Tapahtumaa tukee Musiikin edistämissäätiö. Kiitos tuesta!

www.suisto.fi


Ikäraja: K-18
Aika: klo 18:00-22:00
Showtime 19:00

Lippu sisältää eteispalvelumaksun.

Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan tapahtuman ovella.