EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ti 31.10.2023  /  Helsingin yliopiston Porthania  /  Helsinki

Long Playn iltakoulu: Sosiaalinen media – tee näin

Long Playn iltakoulu: Sosiaalinen media – tee näin Liput

Long Playn iltakoulu: Sosiaalinen media – tee näin

Syksyn ensimmäisessä iltakoulussa puhutaan sosiaalisesta mediasta. Lavalle nousevat someinstituutioksi noussut Maria Veitola, Helsingin Sanomien toimittaja Katriina Pajari, jonka reportaasit Ukrainan sodasta niin perinteisessä kuin sosiaalisessa mediassa ovat herättäneet laajaa huomiota sekä Yle Kioskin tuottaja Ville Seuri ja pitkään sometoimittajana työskennellyt Aliisa Ristmeri. Koulutus sopii toimittajille, kirjoittajille, sosiaalista mediaa työkseen tekeville, viestinnän ammattilaisille; kaikille, jotka haluavat oppia lisää sosiaalisesta mediasta tai jotka kokevat sen äärellä vierautta.

Maria Veitola on instituutio, jolla on enemmän Instagram-seuraajia kuin monilla perinteisillä medioilla. Toimittajana uransa aloittanut Veitola on laajentanut repertuaariaan myös perinteisen journalismin ulkopuolelle. Veitola kertoo, miten luoda ihmisiä kiinnostava somepreesens ja mihin vetää raja julkisen ja yksityisen välillä. Entä kuinka kestää se, että toimeentulo linkittyy niin läheisesti omaan persoonaan ja yksityiselämään? Millaisia eettisiä kysymyksiä Veitola on joutunut pohtimaan? Onko jotain, mikä sometekemisessä kaduttaa? Puheenvuorossaan Veitola paitsi valottaa työtään, myös avaa ikkunan tämän päivän julkisuuden logiikkaan, johon kaikkien on otettava kanta riippumatta siitä, onko somessa vai ei.

Helsingin Sanomien toimittaja Katriina Pajari on tehnyt Ukrainan sodasta useita huomiota herättäneitä reportaaseja. Perinteisen muodon lisäksi Pajari on hyödyntänyt työssään somea, kuten Instagramia ja TikTokia, ja kerännyt näin uusia yleisöjä jutuilleen. Pajari kertoo, miten kovat uutisaiheet muuntautuvat vetäviksi somepäivityksiksi journalismin totuusvaatimuksesta ja ihanteista tinkimättä. Hän paljastaa, mistä hän on someoppinsa ammentanut ja tarjoaa vinkkinsä täydelliseen journalistiseen somepostaukseen. Mikä toimittajalle on vaikeinta somessa olemisessa? Entä palkitsevinta?

Yle Kioskin vastaava tuttaja Ville Seuri sekä Kioskissa ja Nytissä sometoimittajana työskennellyt Aliisa Ristmeri vetävät yhteen iltakoulun teemoja. Keskustelussa pohditaan somen tuomia haasteita ja mahdollisuuksia perinteiselle medialle. Miten yksilöön keskittyvä ja henkilökeskeinen some sopii yhteen journalismin klassisten ihanteiden kanssa? Paljastaako some ideaalien haurauden vai tulisiko objektiivisuusihanteesta pitää kiinni kynsin ja hampain? Millaisia uusia taitoja somessa toimivan journalistin on hallittava? Missä someen liittyvissä asioissa suomalaiset mediatalot ovat onnistuneet, missä pitäisi petrata? Keskustelijat tarjoavat myös esimerkkejä perinteisen median hyvistä ja huonoista someratkaisuista. Keskustelua luotsaa Long Playn toimittaja Sonja Saarikoski.

Kuvat:
Katriina Pajari / Katri Kapanen /Johanna Kannasmaa, Yle / Laura Mainiemi, Yle


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 16:30

Iltakoulut järjestetään Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksessa (Porthania 1:ssä, Yliopistonkatu 3, 00100 Helsinki) klo 16.30–19.30. Tapahtumaan voi osallistua vain paikan päällä.

Myynti loppuu 31.10.2023 16:30.
Helsingin yliopiston Porthania
Yliopistonkatu 3, 00100, Helsinki