EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ke 24. - La 27.4.2024  /  Stoa  /  Helsinki

Sivuhenkilöt: Luukamari

Sivuhenkilöt: Luukamari Liput

LUUKAMARI

Syksyllä täysille katsomoille esitetty ja kriitikoiden kehuma Luukamari palaa lavalle!

Sivuhenkilöt on vuonna 2016 perustettu taiteilijaryhmä, joka koostuu seitsemästätoista teatterin, sirkuksen ja tanssin aloilla työskentelevästä taiteen ammattilaisesta, joita yhdistää halu tehdä merkityksellistä ja monialaista taidetta. Sivuhenkilöt valmistaa näyttämöteoksia, jotka purkavat taidelajien välistä lokerointia, törmäyttävät ja hellivät sanaa ja liikettä, sivuun jäävää ja keskeistä, arkista ja ihmeellistä. Sivuhenkilöt katsoo ihmistä valokeilan vieressä: haavoittuvana, ristiriitaisena ja koskettavan keskeneräisenä. Ryhmällä on taustallaan kiitetyt teokset Sivuhenkilöt (2016) ja Mun siivet ei
mahdu kahvihuoneeseen (2019), joita on esitetty mm. Juhlaviikkojen ja Tampereen teatterikesän pääohjelmistossa, Cirkolla ja festivaaleilla ympäri Suomen.

Luukamari käsittelee ihmisen kuolevaisuutta ja sen sivuuttamista. Mistä kuoleminen alkaa? Ollaan viimeisessä lajittelupisteessä ennen päätepysäkkiä. Todellisen ja symbolisen välitilassa. Lopullisuuden kohtaamisen näyttämölle päätyneet henkilöt saattavat niin ajatuksiaan, toisiaan kuin omia ruumiinosiaankin rajan yli. Yksi toivoo kuoleman tuomista tutummaksi arkeen, toinen taas yrittää kääntää ajan kulkua, kolmas etsii tapaa surra lemmikkiään ja neljäs haluaisi jo hiihtää pois.

Luukamari yhdistää erilaisia näyttämöilmaisun muotoja, ja käsittelee näennäisen synkkää aihettaan monin eri tavoin. Käynnissä on jatkuva transitio; monessa mielessä kuin auringonlasku ja -koitto. Esitys syntyy sommitelmista, simultaanisuudesta ja katkoksista: luiden liikkeestä, odottamattomista sanoista ja tunteista. Elämän ja kuoleman vetovoimista ja vastapainoista. Se on kuin vapaapudotus, jossa kuoleman vakavalla hetkellä, kun ei saisi, alkaa naurattaa.

TYÖRYHMÄ

OHJAUS JA DRAMATURGIA: Jyrki Karttunen., Eira Virekoski
KOREOGRAFIA: Jyrki Karttunen
TEKSTI: Eira Virekoski
ESIINTYJÄT JA KANSSASUUNNITTELIJAT: Milla Jarko, Henna Kaikula, Saku Mäkelä, Kaisa Niemi, Ulla Raitio (äänirooli), Jyrki Karttunen (äänirooli)
VALOSUUNNITTELU: Ainu Palmu
ÄÄNISUUNNITTELU: Joonas Outakoski
PUKUSUUNNITTELU: Riina Leea Nieminen
LAVASTUS JA TARPEISTO: Oscar Dempsey
ILMAVÄLINEEN SUUNNITTELU: Milla Jarko
ILMAVÄLINEEN TOTEUTUS: Jouni Kivimäki
OMPELUAPU: Aija Nurminen
KONSEPTI: Henna Kaikula, Jyrki Karttunen, Eira Virekoski
TUKIJAT: Samuel Huberin Taidesäätiö, Taiteen edistämiskeskus, Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto, Oscar Öflunds Stiftelse, Suomen Kulttuurirahaston keskusrahasto
VALOKUVAT: Mitro Härkönen, Teemu Kyytinen
TEASER JA TRAILERI: Teemu Kyytinen
TUOTANTO: Henna Kaikula, Juliane Mikkonen, Sivuhenkilöt-kollektiivi
YHTEISTUOTTAJA: Cirko – Uuden sirkuksen keskus

LÄMPIMÄT KIITOKSET: Emilia Rantalaiho, Kaba Assefa, Jonni Korhonen, Miira Sippola ja Lukaz Trizcinski / Tapaus Gaala, Salla Hakanpää, WHS / Anne Jämsä, Heidi Strengell, Lasse Arola, TikkiTeam, Olli Vuorinen, Jouni Ihalainen, Mirva Mäkinen, Inka Lahti, Cirkon henkilökunta ja menneet sekä tulevat Sivuhenkilöt, perheet ja läheiset
TEKSTIKREDITOINTI 1: Avara luonto -ääninauha. Litterointi: Yle, Avara luonto
TEKSTIKREDITOINTI 2: "Kaikki kuolee, kaikki jälleen kukkii, iankaikkisesti kulkee olemisen vuosi." Friedrich Nietzsche, suom. Aarni Kouta (1907)
TEKSTIKREDITOINTI 3: "Me kutsumme häntä, mutta hän ei käänny enää." Sirkka Turkan runosta (1978)

cirko.fi


Ikäraja: Ikärajasuositus: 13+

Lipunmyynti ovelta: tunti ennen esityksen alkua. Ennakkolipunmyynti Tiketissä loppuu tunti ennen esitystä.

Huom: Välkkyviä valoja ja kovia ääniä, teatterisavua

Kieli: Suomi

Yleisökeskustelu: Cirko järjestää yleisökeskustelun keskiviikkona 24.4.2024 klo 19.00 esityksen jälkeen.

Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus, 00900, Helsinki