EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ti 14. - La 18.11.2023  /  Solmu, Cirko - Uuden sirkuksen keskus  /  Helsinki

Sivuhenkilöt: Luukamari

Sivuhenkilöt: Luukamari Liput

Sivuhenkilöt on vuonna 2016 perustettu taiteilijaryhmä, joka koostuu seitsemästätoista teatterin, sirkuksen ja tanssin aloilla työskentelevästä taiteen ammattilaisesta, joita yhdistää halu tehdä merkityksellistä ja monialaista taidetta.

Sivuhenkilöt valmistaa näyttämöteoksia, jotka purkavat taidelajien välistä lokerointia, törmäyttävät ja hellivät sanaa ja liikettä, sivuun jäävää ja keskeistä, arkista ja ihmeellistä. Sivuhenkilöt katsoo ihmistä valokeilan vieressä: haavoittuvana, ristiriitaisena ja koskettavan keskeneräisenä. Ryhmällä on taustallaan kiitetyt teokset Sivuhenkilöt (2016) ja Mun siivet ei mahdu kahvihuoneeseen (2019), joita on esitetty mm. Juhlaviikkojen ja Tampereen teatterikesän pääohjelmistossa, Cirkolla ja festivaaleilla ympäri Suomen.

Luukamari käsittelee ihmisen kuolevaisuutta ja sen sivuuttamista. Mistä kuoleminen alkaa? Ollaan viimeisessä lajittelupisteessä ennen päätepysäkkiä. Todellisen ja symbolisen välitilassa. Lopullisuuden kohtaamisen näyttämölle päätyneet henkilöt saattavat niin ajatuksiaan, toisiaan kuin omia ruumiinosiaankin rajan yli. Yksi toivoo kuoleman tuomista tutummaksi arkeen, toinen taas yrittää kääntää ajan kulkua, kolmas etsii tapaa surra lemmikkiään ja neljäs haluaisi jo hiihtää pois.

Luukamari yhdistää erilaisia näyttämöilmaisun muotoja, ja käsittelee näennäisen synkkää aihettaan monin eri tavoin. Käynnissä on jatkuva transitio; monessa mielessä kuin auringonlasku ja -koitto. Esitys syntyy sommitelmista, simultaanisuudesta ja katkoksista: luiden liikkeestä, odottamattomista sanoista ja tunteista. Elämän ja kuoleman vetovoimista ja vastapainoista. Se on kuin vapaapudotus, jossa kuoleman vakavalla hetkellä, kun ei saisi, alkaa naurattaa.

TYÖRYHMÄ

Ohjaus ja dramaturgia: Jyrki Karttunen, Eira Virekoski
Koreografia: Jyrki Karttunen
Teksti: Eira Virekoski
Esiintyjät ja kanssasuunnittelijat: Milla Jarko, Henna Kaikula, Saku Mäkelä, Kaisa Niemi, Ulla
Raitio (äänirooli)
Valosuunnittelu: Ainu Palmu
Äänisuunnittelu: Joonas Outakoski
Pukusuunnittelu: Riina Nieminen
Lavastus: Oscar Dempsey
Konsepti: Henna Kaikula, Jyrki Karttunen, Eira Virekoski
Tuotanto: Henna Kaikula, Juliane Mikkonen, Sivuhenkilöt-kollektiivi
Yhteistuottaja: Cirko – Uuden sirkuksen keskus
Tukijat: Samuel Huberin Taidesäätiö, Taiteen edistämiskeskus, Suomen kulttuurirahaston
Uudenmaan rahasto, Oscar Öflunds Stiftelse
Valokuvat & videomateriaali: Teemu Kyytinen

Cirko.fi
Instagram
Facebook

cirko.fi/


Ikäraja: Ikärajasuositus: 13+

Lipunmyynti ovelta: tunti ennen esityksen alkua. Lipunmyynti verkossa loppuu 15 min ennen esityksen alkua. Ovella on muutamia pay what you can- lippuja myynnnissä.

Huom. Esityksessä on välkkyviä valoja ja kovia ääniä.

Kieli: Suomi, englanninkielinen käännös saatavilla

Yleisökeskustelu:
Cirko järjestää yleisökeskustelun to 16.11.2023 klo 19.00 esityksen jälkeen.

Solmu, Cirko - Uuden sirkuksen keskus
Kaasutehtaankatu 1, Helsinki