EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Ti 30.3.2021 - La 19.2.2022  /  Teatteritalo Universum  /  Helsinki

Sirius Teatern & Teater Mestola: DET SVARTA FÅRET

Sirius Teatern & Teater Mestola: DET SVARTA FÅRET Liput

Tankesmedjan för oliktänkande, La Nigra Safo, ska nedmonteras. På vems sida står du?

Se trailern!

En dokumentarist ska berätta historien om uppgången och nedgången med Det Svarta Fåret, tankesmedjan för oliktänkande som grundats till minne av den mördade statsministern Olof Palme. Intervjuobjektet Bella är dock motvillig att prata.

Vad har hänt? Och vems sanning kan man lita på egentligen? Vad är priset för total uppriktighet?

DET SVARTA FÅRET av Fabian Silén är berättelsen om fem mänskliga svarta får i en tankesmedja och en mystisk yngling. När förändringsledaren Lowe stormar in med ledorden ”Digital, dialog och transparens” blir det härdsmälta hos verksamhetsledaren Edgar och parhästen Ulf. Bellas hopp om att finna sin plats i det fria rummet på tankesmedjan går i kras då det avslöjas att hela tankesmedjan är lika förljugen som Ulfs son Slacker – Oves drömmar om ett genombrott som skådespelare. Steg för steg avslöjas karaktärernas inre värld och längtan av att finna själsro och en plats i en polariserad värld och föränderlig tidsanda.

Pjäsen är en svart, pinsam komedi med Kafkaeska kryddor och upphöjd realism, där varje scen dras till sitt klimax. Den unga begåvningen David Sandqvist står för regin.

 

Text: Fabian Silén
Regi: David Sandqvist
Scenografi och kostym: Raisa Kilpeläinen
Ljus & videodesign: Tuomas Honkanen
Ljud: Niklas Nybom
På scenen: Paul Holländer, Paul Olin, Edith Holmström, Aksinja Lommi, Willehard Korander, Eeva Putro.

--

"Har du någon gång känt: Hjälp! Bä! Alla jag omringar mig med är fårskallar! Min familj är en flock blinda lamm som försummar mig. Min partner är en bock som negligerar mig och mina arbetskamrater är pälslösa bräkare som inte visar respekt och som dessutom vägrar lyssna på mig!

Då är Det svarta fåret pjäsen för dig. Boka nu, fårskalle."

Missa inte spinoff-föreställningen Den Kreativa Klådan. Om du köper en biljett till Det Svarta Fåret får du specialrabattbiljett till Den Kreativa Klådan. Se båda föreställningarna på Teaterhuset Universum!


Sirius Teatern: Facebook | Instagram
Teater Mestola: Facebook | Instagram


universum.fi/ohjelmisto/sirius-teatern-teater-mestola-det-svarta-faret/


Esityskieli: ruotsi

Teatteritalo Universum ottaa koronapassin käyttöön 29.11.2021 alkaen. Passi tarkistetaan lipputiskillä lippujen tarkastuksen yhteydessä. Lue lisää universum.fi.

Esityksen kesto n. 2h 30min. Esityksessä on väliaika 20min.

Paikat numeroimattomia istumapaikkoja.
Ovet aukeavat tuntia ennen esitystä.

Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot