EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–16 (1,78 € / min. + pvm)

To 4. - Su 7.3.2021  /  Hotel Katajanokka  /  Helsinki

Sari Palmgren & työryhmä: Utopia (empatiasta)

Sari Palmgren & työryhmä: Utopia (empatiasta) Liput

Utopia (empatiasta) on monitaiteellinen esityskokonaisuus, jossa luodaan parempaa ja empaattisempaa tulevaisuutta. Teos on yhdistelmä tanssia, liikettä, laulua, musiikkia ja keskustelua tulevaisuuden visioista ja empatian roolista visioinnissa.

Kahdeksanhenkisen työryhmän luoma esitys avaa liikkeen, tiedon ja elävän musiikin keinoin uusia näkökulmia tulevaisuuteen - ja sitä kautta vaikuttaa valintoihimme nyt-hetkessä.

Työryhmässä ovat mukana Sari Palmgren, Heikki Paasonen, Tuomas Norvio, Janne Masalin, Karoliina Koiso-Kanttila, Tuovi Rantanen, Jukka Peltola ja Lotta Suomi . Lisäksi esityksiin kutsutaan vieraaksi muita asiantuntijoita, taiteilijoita ja vapaaehtoisia.

Työryhmä katsoo Utopia (empatiasta) -esityksen kautta tulevaisuutta rehellisesti silmiin, kuitenkin suhtautuen optimistisesti tulevaisuuteen. Mitä jos kaikki menisi mahdollisimman hyvin, miltä maailma näyttäisi? Miten näitä visioita on mahdollista tavoitella nykypäivän valinnoilla? Mitä ihmiset oikeasti haluavat tulevaisuudelta, ja kohtaavatko nämä toiveet asiantuntijoiden määritelmät? Mitä roolia toivo ja empatia näyttelevät kokonaisuuden ymmärtämisessä?

Utopia (empatiasta) koostuu yksilöiden tulevaisuuden haaveista ja niiden suhteesta laajempiin yhteiskuntautopioihin. Työryhmä törmäyttää eri ihmisten ja asiantuntijoiden visioita tulevaisuudesta ja luo tilan haaveilulle empaattisessa ympäristössä.

Esitys koostuu 10 minuutin kohtauksista, jotka ovat tarkoitettu yhdelle katsojalle kerrallaan. Yksi katsoja ja yksi esiintyjä istuvat tuoleilla vastakkain, katsoen toisiaan. Katsomisen jälkeen esiintyjä aloittaa esityskohtauksen, jota myös muu yleisö voi seurata. Esitys on jokaiselle katsojalle yksilöllinen ja monitaiteellinen. Aiemmat kokijat ovat kuvailleet esitystä ihanimmaksi ja empaattisimmaksi esityskokemuksekseen.

8-henkinen esiintyjäryhmä toimii esityksessä yhdessä orkesterina: koreografioiden tapahtuvaa, soittaen, laulaen ja tanssien.

 

Esityksen tausta

Työryhmä toteutti yhdessä vuonna 2013 Zodiakiin The Earth Song -teoksen. Siitä heräsi ja syntyi monenlaisia yhteyksiä, verkostoja, ajatuksia yhteisestä tulevaisuudesta ja siitä miten valintamme ja elämämme vaikuttavat tulevaisuuteen. Utopia (empatiasta) esityssarja alkaa siitä mihin The Earth Song päättyi.

Esityssarjaa on työstetty eteenpäin 2015 lähtien eri paikkakunnilla, eri tiloihin ja eri teemoista käsin. Jokainen esitys on ollut omanlaisensa, paikkasidonnainen, toisistaan poikkeava kokonaisuus ja jokainen paikka on lisännyt jotain pysyvää esityssarjaan. Helsingin esitykset kokoavat nämä eri esitykset yhteen.

 

Koreografia (yhdessä muun työryhmän kanssa), ohjaus : Sari Palmgren

Valo- ja tilasuunnittelu : Heikki Paasonen

Musiikki, sävellys, äänisuunnittelu : Tuomas Norvio & Janne Masalin

Pukusuunnittelu : Karoliina Koiso-Kanttila

Esiintyjät : Janne Masalin, Tuomas Norvio, Sari Palmgren, Jukka Peltola, Tuovi Rantanen, Lotta Suomi sekä vapaaehtoiset esiintyjät | volunteers.

Tuotanto : Sari Palmgren, Zodiak

 

 

Ennen esitystä on mahdollista nauttia illallinen Hotel Katajanokan Ravintola Linnankellarissa. Illalliskattaukset klo 16.30 ja 19.00.

 

www.zodiak.fi


UUSINTAENSI-ILTA

To 04.03. klo 18 Ensi-ilta
To 04.03. klo 21
La 06.03. klo 18
La 06.03. klo 21
Su 07.03. klo 18
Su 07.03. klo 21

 

Kuva: Uupi Tirronen

 

 

Hotel Katajanokka
Merikasarminkatu 1a, 00160, Helsinki