EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11–19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 17.12.2021  /  Olympia  /  Tampere

Saimaa

Saimaa Liput

Matti Mikkolan luotsaaman Saimaan käsialaa ovat valtavirralle raikkaan vaihtoehdon tarjonneet, mieleenpainuvat albumikokonaisuudet kuten Pepe & Saimaa (2014); cover-versioista koostunut Matka mielen ytimeen (2015) sekä rinta rinnan Ylen Urheilu-Suomi-dokumenttisarjan kanssa kehitelty teemalevy Urheilu-Suomi (2017). Saimaan suursuosioon nostanut vuoden 2014 Pepe & Saimaa -albumi oli poikkeuksellinen arvostelumenestys ja vuoden 2015 Emma Gaalassa albumi sekä sen tekijät saivat yhteensä neljä palkintoa: Vuoden tuottaja (Matti Mikkola), Vuoden rock-levy, Vuoden mieslaulaja (Pepe Willberg) sekä Kriitikoiden valinta.

Uusi yhteistyö julkistettiin 2019: Pyhimys ja Saimaa julkaisivat albumillisen musiikkia toukokuussa 2019. Levy on Johanna Kustannuksen ja Etenee Recordsin yhteistyö. Albumilla haluttiin konkreettisesti yhdistää Saimaan musiikin runsaus ja pettämätön melodiantaju Pyhimyksen oivaltaviin ja viiltäviinkin lyriikoihin. Kyse ei ole featista, vaan kahden musiikillisen elementin täydellisestä yhteensulautumisesta. Kuten Matti Mikkola kuvailee: ”Tässä on pyritty aitoon synteesiin, artistien hybridiin, eikä niin että toinen osapuoli kiinnitetään toisen ”pinnalle”. Saimaa-yhtye sai tilauksen tehdä musiikit myös juuri ensi-iltansa saaneeseen kymmenosaiseen Politiikka-Suomi-sarjaan. Matti Mikkola otti haasteen vastaan ja sävelsi ja äänitti sarjan musiikit ja tunnusbiisin korona-aikaan, yksin kotona. Urheilu-Suomi innoitti aikanaan musiikkia albumillisen verran, Politiikka-Suomen tiimoilta julkaistaan kahden biisin single. Teema 1 Sarjasta Politiikka-Suomi kuullaan ohjelman tunnusbiisinä ja Teema 2 Sarjasta Politiikka-Suomi on ohjelmassa kuultavaa musiikkia.

Korona-aikana, silloin kun vessapaperit olivat loppu ja Uusimaa oli eristettynä muusta Suomesta, dusailin himassa musiikkia Politiikka-Suomi-megasarjaan. Tunnarista tuli sen verran onnistunut, että päätimme julkaista sen Saimaan nimissä. Tänään digitaalisesti ilmestyvät biisit saattavat lähiaikoina saada myös herkullisen mustan ja litteän olomuodon, Matti Mikkola kertoo.

Saimaa-yhtye on tällä hetkellä studiossa valmistelemassa uutta studioalbumiaan. Ennen varsinaista uutta levyä luvassa on kuitenkin hieman lisää sivupolkuja, sillä yhtye suunnittelee jatkoa viime vuonna julkaistulle Loputon sutkutus vol. 1 -livealbumilleen.

www.olympiakortteli.fi


Ikäraja: K-18

Liput ovelta 22 €, mikäli jäljellä.

Myynti loppuu 17.12.2021 20:00.
Mikäli tapahtuman aikana on voimassa koronaan liittyviä tapahtuma- tai ravintolarajoituksia, tapahtumassa saatetaan kysyä koronatodistusta. Katso lisää toimitusehdoistamme: https://www.tiketti.fi/info/toimitusehdot