EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–19, su 13-19 (1,78 € / min. + pvm)
VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

La 14.11.2020  /  G Livelab  /  Helsinki

Ramy Essam (EGY)

Ramy Essam (EGY) Liput

Rock-artisti Ramy Essam on aikamme äänekkäimpiä ihmisoikeuksien puolustajia. Egyptin vallankumouksesta vuonna 2011 käynnistynyt kansainvälinen ura on vertaansa vailla – matkalle on mahtunut paitsi hittejä ja palkintoja myös haasteita. Egyptin katujen ääni on vuosien varrella vahvistunut maailmanlaajuiseksi ihmisoikeuksien ja vapauden puolestapuhujaksi.

Ramyn musiikki on rockia, jossa kuuluvat niin egyptiläisen perinteen, hiphopin, hard rockin kuin grungen vivahteet. Ramy laulaa sekä Egyptin arabiaksi että englanniksi.

"Egyptin vallankumouksen ääneksi" kutsutun Ramyn kappale Irhal, jossa vaaditaan tuolloisen diktaattori Hosni Mubarakin eroa, nimettiin kolmanneksi historiaa muuttaneiden kappaleiden listalla (Time Out Magazine). Ramy on palkittu lukuisia kertoja ansioistaan musiikin ja aktivismin saralla. Tuorein palkinto on Václav Havel Prize of Creative Dissent (Human Rights Foundation, 2019). Katso Ramyn puhe palkintotilaisuudesta >

Suosiolla on ollut myös vakavia seurauksia. Vuonna 2011 Ramy joutui kidutuksen ja pidätysten kohteeksi, ja vuodesta 2013 eteenpäin hänen musiikkinsa ja esiintymisensä on ollut Egyptissä kielletty.

Ramy on asunut Suomessa ja Ruotsissa vuodesta 2014 lähtien, ja hän on ollut muun muassa Artists at Risk - Safe Haven Helsinki -taiteilijaresidenssissä Helsingissä. Mantereelta toiselle ulottuvan keikkailun ja musiikkijulkaisujensa lisäksi matkalle on mahtunut myös kansainvälisiä teatteriesityksiä, kuten kiittäviä arvosteluita kerännyt Ramy – In the Frontline Viirus-teatterissa ja Edinbourgh Fringe Festivalilla 2016–17.

Ramyn musiikkivideot ovat tavoittaneet kymmeniä miljoonia katsojia eri alustoilla. Yksi hänen suurimmista hiteistään on Segn Bel Alwan (feat. Malikah), joka käsittelee vallankumoukseen osallistuneita vangittuja naisia ja jolla on yli 7 miljoonaa katselukertaa Youtubessa.

Vuonna 2017 Ramy ja PJ Harvey julkaisivat The Camp -kappaleen ja valokuvaaja Giles Duleyn materiaalista kootun musiikkivideon. Kappaleen tuotto on ohjattu libanonilaiselle Beyond -järjestölle, joka järjestää koulutusta ja tukea Bekaa-laakson pakolaisleirin lapsille.

Vuonna 2018 Ramy julkaisi Balaha -kappaleen ja musiikkivideon tarkoituksenaan herättää keskustelua Egyptin ihmisoikeustilanteesta. Video sai valtavan huomion ja aiheutti julkisia kiistoja. Sittemmin kappaleen sanoittaja Galal El-Behairy on tuomittu sotaoikeudessa 3 vuodeksi vankeuteen, ja videon ohjaaja Shady Habash kuoli vankilassa toukokuussa 2020. Lue lisää >

 

Facebook
Instagram
Twitter

www.glivelab.fi


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: Ovet klo 19:00

G LIVELAB HELSINKI - TURVALLISUUSOHJE

Konsertti toteutetaan pienellä yleisökapasiteetilla turvavälit huomioiden. Ennakkojärjestelyillä, turvaväleillä ja tehostetuilla hygieniaratkaisuilla pyritään takaamaan asiakkaille, esiintyjille ja henkilökunnalle mahdollisimman turvallinen konserttielämys. Pyydämme konserttiasiakkaitamme noudattamaan ohjeistustamme:

· Saapuminen konserttiin on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita tai olet koronaviruksen altistusketjussa. Sairastapauksessa lipulla on palautusoikeus.
· Vältä lähikontaktia muiden konserttiasiakkaiden kanssa. Takaamme istumapaikan kaikille asiakkaille. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.
· Pese tai desinfioi kätesi heti saavuttuasi, WC-käynnin yhteydessä ja lähtiessäsi.
· Otathan muut asiakkaat huomioon jonottaessasi wc-tiloihin.
· Tee tilauksesi suoraan pöytään G Livelab -applikaatiolla välttääksesi jonotuksen baaritiskille.
· Suosimme maksutavoissa applikaation lisäksi korttimaksua.
· Älä juo samasta lasista tai pullosta toisten kanssa.
· Noudatamme kaikessa siisteydessä ja hygieniassa Sosiaali- ja terveysministeriön antamia ohjeita. Olemme kouluttaneet henkilöstömme noudattamaan turvaohjeita.