EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 9. - La 10.8.2024  /  Tervasaari, Helsingin kesäteatteri  /  Helsinki

Rakasta Hiljaa!

Rakasta Hiljaa! Liput

Humoristinen musiikkinäytelmä vailla vertaa, sanovat!

Sanotaan myös, että tämä vuosikymmenten kolmiodraama suisti Leevi Madetojan ennenaikaiseen hautaansa. Ainakin se on yksi ikimuistoisimmista suomalaisen taiteilijaeliitin suhdesopista. Esityksen ovat luoneet musiikkiteatterinäytteljät Salla Markkanen ja Mia Kavasto. Nuket on tehnyt ja ohjausta antanut ohjaaja, nukkerakentaja Kimmo Tähtivirta.

Helsingin Kesäteatterin kantaesitys, nyt kiertävä näytelmä Rakasta Hiljaa kunnioittaa L. Onervan tunnetun Hilja Onerva Lehtisen muistoa. L. Onervan syntymästä tuli vuonna 2022 kuluneeksi 140 vuotta.

L. Onerva, Eino Leino ja Leevi Madetoja jättivät kaikki kolme jälkensä suomalaiseen kulttuurihistoriaan. Heidän kykynsä ja saavutuksensa ovat inspiroineet kirjailijoita, runoilijoita ja säveltäjiä sukupolvien ajan.

Onervan, Leinon ja Madetojan kolmiodraama näyttäytyi ulkopuolelle parhaiten taiteilijoiden omissa teoksissa ja keskinäisessä kirjeenvaihdossa. Onervan ja Leinon ystävyys ja rakkaus oli ikuista. Vaikka Onervan rakkaus Leinoon ei koskaan kuollut, hän avioitui ja eli Leevi Madetojan kanssa.

Onerva suljettiin - voisi jopa sanoa, että vangittiin - 1940-luvulla Nikkilän psykiatriseen sairaalaan kuudeksi pitkäksi vuodeksi – eräiden kertomusten mukaan jotta Madetojan alkoholismi saataisiin parannettua "juomiskimmokkeen poistuttua". Madetojan kuoleman jälkeen Onerva vapautettiin "parantuneena".

L. Onerva eli Leinon ja Madetojan jälkeen pitkän elämän ja työskenteli melkein elämänsä loppuun saakka kirjoittamisen parissa.

Helsingin kesäteatterin kantaesityksenä nähty kahden näyttelijän musiikkikomedia Rakasta Hiljaa myötäelää kepein ottein Onervan, Leinon ja Madetojan välistä kolmiota sen alkuaikoina. Näytelmään sävellettyjen kappaleiden lyriikat ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta peräisin Onervan ja Leinon kirjeistä ja runoista.

"Esityksenne oli paras tänä kesänä pääkaupunkiseudulla katsomistani neljästä kesäteatteriesityksestä. Olen suositellut sitä usealle ystävälleni:) Yhdistitte osuvasti tarinaan mm. tämän päivän musiikkia - kuten tuon syntisten pöydän. Kesälomalla haluaa nähdä juuri tämänkaltaisia hyvää mieltä tuovia esityksiä ja huumoria. Hyvä, hyvä! "

"Hämmästyttävän hieno esitys! Upeaa musiikkia, ammattitaitoista, taidokasta ja läpeensä viihdyttävää esiintymistä! Kaikessa ajatus ja näkemys ja kaikki teatterin keinot mukana. Olisipa teatteri aina tällaista. No nyt on! "

"Siis niin hauska! Nauroin koko tunnin ja välillä silmissä oli liikutuksen kyyneleitä! Musiikit soivat päässä vielä pitkään esityksen jälkeen!"

"Trooppinen yö on hyvä hetki antaa kiitosta perjantai-illan inspiroivalle esitykselle. Tuulentuiverruksessa ja osittain tihkusateessa tuli erinomaisesti ilmi näyttelijöiden improvisaatiokyvyt. Teatteri on parhaimmillaan juuri tätä, yhteys yleisön ja vaihtuvien roolihenkilöiden välillä oli saumatonta. Koko illan rakenne oli myös mainio, Leino ja Onerva + muut historialliset hahmot näyttäytyivät ihmisinä ja taiteilijoina, joihin oli mukava tutustua lennokkaiden tuokioiden myötä. Anelman ja Unelman roolit lisäsivät kiinnostusta hauskalla tavalla. Nerokas kokonaisuus, jonka näen jo valmiiksi kiertueella!"

Instagram:
@helsinginkesäteatteri
@teatteriakatemia

Facebook: helsinginkesateatteri

Sivut: Rakasta Hiljaa! Helsingin kesäteatteri

www.helsinginkesäteatteri.fi


Ikäraja: Suositusikäraja 13+

Kesto 1,5h sis. väliajan.

Varaudu todistamaan oikeus alennuslippuun lipuntarkastuksen yhteydessä (alennuslippu sekä jäsenlippu).

Esteettömyys:
Avustaja ilmaiseksi. Tapahtumapaikalle on kulku hiekkatien kautta ja kulku voi olla haasteellista pyörätuolilla liikkuvalle. Tilassa on yleisö WC, jossa ei ole koroketta ja ovi aukeaa napista. Kulku WC- tiloihin on myös hiekkatien kautta. Pyörätuolikoroketta ei ole, mutta pyörätuolia käyttäville katsojille on varattu tilaa lavan edestä.

Tervasaari, Helsingin kesäteatteri
Tervasaarenkannas 1, 00170, Helsinki