EN  FI
0600-1-1616 Telefontjänst mån–lör 9–21, sön 11–19 (1,78 € / min. + lsa)
Köp dina officiella biljetter till konserter, festivaler, sportevenemang, teater och live stream från Tiketti.
OBS:
Internet Explorer 11 och äldre versioner är inte längre stödda. Uppdatera din browser till en nyare version eller använd en annan browser.

To 11.11. - Lö 4.12.2021  /  Turun Matkahuolto  /  Åbo

Prognos, negativ

Prognos, negativ Biljetter

Det mobila fältsjukhuset K-38 körs när och varthän det beordras. Vid ett helt annat uppdrag hittas en allvarligt skadad kvinna vid vägkanten. Hon är inte ett problem av denna enhet, men vad ska man göra? Inte kan man bara lämna henne där. På basis av en snabb granskning är diagnosen tydlig: hon dör snart. Ett undantag görs, hon beviljas en plats för att invänta slutet. Hur länge lever hon? Vart är vi på väg? Vad är frågan som människolivet är svaret på? När är det tobakspaus?

Åskådaren förflyttas med föreställningen genom höstmörkret in i gränslandet mellan verklighet och fiktion. Det Spirituella flygbolaget - Grus Grus Teaters hyllade ensemble tar oss till naveln av livets skörhet, osäkerhet och förvirring i en unik scenbearbetning av författaren Willy Kyrklunds novell “Prognos: Negativ"

"Om man tänker sig att man har ett stycke kammarmusik som är komponerat för fem musiker och tar en halvtimme att spela så skulle väl ingen komma på idén att snabba upp det, att spela igenom det på tjugo minuter för att spara på musikernas löner. Knappast skulle någon heller komma på idén att spara en halv timmes arbetstid genom att hastigt och lustigt avpolletera en musiker och sedan förvänta sig att de fyra skulle spela precis samma musik som de fem hade spelat förut. Ett stycke kammarmusik tar den tid det tar att spela och att lyssna till. (…) På motsvarande sätt förhåller det sig inom vården"
– Merete Mazzarella


Regi och bearbetning: Ville Kurki och Sofia Molin

I föreställningen uppträder: Ville Oinonen, Ishmael Falke, Janna Haavisto, Sandrina Lindgren, Petri Tuominen
Ljuddesigner: Kalle Terästö
Kostymdesigner: Amita Kilumanga
Koreografisk konsultation: Sandrina Lindgren

Originalverk, Willy Kyrklunds novell "Prognos: negativ"

I samarbete med det medicinska fakultetet vid Åbo universitet

Produktion: Spirituella flygbolaget - Grus Grus Teater

Finansiärer: Jenny och Antti Wihuris stiftelse, Finska Kulturfonden, Svenska kulturfonden, Centret för konstfrämjande, Konstsamfundet, Turun teatterisäätiö, Åbo stad, Svenska folkskolans vänner, William Thurings stiftelse, Stiftelsen för Åbo Akademi

www.grusgrus.fi


Åldersgräns: Rekommenderad åldersgräns 13+

Avgång från Åbo centrum, intill Matkahuoltos lastterminal, Västra Långgatan 5.

En buss samlar in åskådarna för en åktur. Destinationen förtydligas under resans gång. Stig modigt ombord.

Notera! Klä dig enligt vädret. Föreställningen äger till stor del rum utomhus.

Spelas på både finska och svenska.

Ifall det är evenemang- eller restaurangbegränsningar i kraft under evenemanget, kan det frågas efter coronaintyg vid evenemanget. Se mer om våra leveransvillkor: https://www.tiketti.fi/sv/info/leveransvillkor
Turun Matkahuolto
Läntinen Pitkäkatu 5, 20100, Åbo