EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–16 (1,78 € / min. + pvm)

Ke 9. - Ke 16.12.2020  /  TikettiStream  / 

Pöytälaatikkoteksti päätökseen!

Pöytälaatikkoteksti päätökseen! Liput

Pöytälaatikkoteksti päätökseen!

Tapahtuma on siirretty marraskuulta joulukuulle. Korvaava päivämäärä on keskiviikko 9.12. klo 16:15-20:00. Tapahtuman sisältö pysyy samana.
Ostettu lippu käy edelleen tapahtumaan, jonka tallenne tulee katsottavaksi viikon ajaksi 9.12.-16.12.
Jos sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä tapahtumanjärjestäjään  adile@longplay.fi  

Long Playn iltakoulussa opit maan parhailta kirjoittajilta. Joulukuun toinen iltakoulu keskittyy romaanin kirjoittamiseen: raakatekstin kerryttämiseen, sen muokkaamiseen ja karsimiseen sekä reilun kustannussopimuksen solmimiseen. Opettajina toimivat kirjailija Marjo Niemi, WSOY:n kustannustoimittaja Samuli Knuuti sekä kirjailija Sofi Oksanen ja juristi, tietokirjailija Lottaliina Pokkinen. Koulutus sopii kaikille, jotka kirjoittavat pöytälaatikkoon ja haluavat saada käsikirjoituksensa valmiiksi.

Tapahtumaan voi osallistua ainoastaan etänä tai katsomalla koulutuksen tallenteen jälkeenpäin.

Iltakoulussa opit muun muassa nämä asiat:

- Raakamateriaalin kirjoittaminen

Miten löytää kirjoittamisen motiivi ja motivaatio? Runeberg-palkittu kirjailija Marjo Niemi antaa konkreettisia vinkkejä siihen, miten työskennellä valitsemansa aiheen kanssa pitkällä aikavälillä. Niemi käy läpi kirjoitusprosessin tärkeitä työkaluja ja auttaa purkamaan esteitä luovan työn tieltä. Kirjoittaja voi tarkastella tekstiään kahdella tavalla, luovan ja analysoivan katseen kautta. Niemi auttaa pöytälaatikkokirjailijoita pitämään aiheensa kasassa ja saattamaan käsikirjoituksen ensimmäisen version loppuun saakka.

- Kustannustoimittajan kikkakolmoset

Mitä kirjoittaja voi tehdä tekstille ennen kuin lähettää sen kustantamoon? WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannustoimittaja Samuli Knuuti kertoo, miten käsikirjoitusta muokataan paremmaksi. Milloin ylimääräisiä henkilöhahmoja kannattaa poistaa tekstistä? Entä mistä tietää montako teemaa yksi käsikirjoitus kantaa? Knuuti on opiskellut kirjallisuustiedettä ja teoreettista filosofiaa ja toimittanut muun muassa Miki Liukkosen, Kari Hotakaisen, Miina Supisen, Helena Sinervon, Veikko Huovisen ja lukuisten muiden suomalaisten huippukirjailijoiden teoksia. 

- Tunne oikeutesi: kustannussopimuksen solmiminen

Miten kustannussopimuksen kirjoittamiseen kannattaa valmistautua? Kirjailija Sofi Oksanen ja juristi, tietokirjailija Lottaliina Pokkinen kertovat, kuinka kustantamoa lähestytään ja oma idea esitellään. Mitä kaikkea kustannussopimuksessa oikeastaan sovitaan? Entä miksi pöytälaatikkokirjoittajan on hyvä tietää kaikki tämä etukäteen? Sofi Oksanen on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia kirjailijoita ja Finlandia-voittaja. Lottaliina Pokkinen neuvoo työkseen luovan alan ammattilaisia neuvottelemaan itselleen järkeviä sopimuksia. 

***

Long Playn iltakouluihin myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.

www.longplay.fi/koulutukset


Ikäraja: Ikärajaton
Aika: klo 16:15-20:00

Stream-ohjeet

Pääset katsomaan tapahtumaa osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Live stream -koodi toimii yhdellä laiteella kerrallaan.

Tapahtuma on katsottavissa 9.12.2020 alkaen aina 16.12.2020 klo 23:59 asti. Lipunmyynti loppuu 16.12. klo 20:00.  Stream-lipulla voit katsoa sekä live streamin että tallenteen.

_______

Tilaisuus klo 16.15 - 20.00

Huom. Tähän iltakouluun voi poikkeuksellisesti osallistua ainoastaan etänä striimin kautta tai katsomalla tallenteen jälkikäteen. Tallenne on katsottavissa viikon tapahtuman jälkeen. Stream-alustana toimii tiketti.stream. Streamiä pääset seuraamaan pääsylipusta löytyvällä koodilla. Tallennetta voi katsoa samalla koodilla.

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.