EN  SV
Seuraa:
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm)

OmaTiketti

Teet ostoksia nopeammin, saat tiedon itseäsi kiinnostavista keikoista ja näet tilaushistoriasi

Kirjaudu tai Rekisteröidy tai Unohtuiko salasana?

VAROITUS:
Käytät ilmeisesti Safaria ja yksityistä selausta. Valitettavasti sivustomme ei toimi yksityisen selauksen kanssa. Poista yksityinen selaus käytöstä tai käytä toista selainta.

Ke 23.1.2019  /  Tavastia-klubi  /  Helsinki

Piirpauke (Levynjulkaisukeikka)

Piirpauke (Levynjulkaisukeikka) Liput

Ladataan…

Piirpauken syntymästä tulee kuluneeksi pian 45 vuotta, mutta Sakari Kukon edelleen luotsaama
nykykansanmusiikin pioneeriyhtye pystyy yhä yllättämään. Uusi albumi Hali on tehty pitkälle samalla miehistöllä kuin 2017 julkaistu Juju, mutta uuden levyn materiaali on varsin eri tyyppistä. Hali on myös laululevy - ja useimmat kappaleet on laulettu suomeksi.

Sakari Kukko on etsinyt ja uudelleen sovittanut lauluja, jotka ovat jääneet hänen mielestään alunperin liian vähälle huomiolle. Ja mukana on tietenkin kappaleita, joissa suomalainen ja vaikkapa senegalilainen perinne lyövät kättä, kuten avausuralla Kanteletara.
Oskari Merikannon säveltämä ja Larin Kyöstin sanoittama Itkevä huilu on suomalaista sielunmaisemaa, joka resonoi universaalisti. Tiibetin noidat löytyi Pokeloiden laulukirjasta ja on alun perin lastenmusiikkia. Bellmanin Oi äiti armas on saanut Kukolta hänen henkilökohtaista elämäntilannettaan sivuavan tekstin. Erik Lindströmin ja Saukin Kalevala Blues, jonka Juha Watt Vainio levytti 1966, on kunnianosoitus noille populaarimusiikin vanhoille mestareille ja muille "viihteen airueille, jotka ovat viljelleet sanan ja sävelen sarkaa kivikkoisella pellolla hallan ja muiden vastoinkäymisten vaaniessa ja saaneet siitä usein palkakseen halveksuntaa
korkeakulttuurin edustajien taholta".

Alunperin turkkilainen sävelmä Taivaanrannanmaalari löytyi Kukon tärkeimpiin vaikuttajiin kuuluvan Deli Selimin nuottikirjasta nimellä Boyaci (suomeksi "Maalari"). Kukon sanoitus on löyhästi omaelämänkerrallinen. Sheilan laulama Long Time Ago on peräisin Aaron Coplanin sarjasta Old American Songs ja Sinulle yksin on puolestaan Valto Tynnilän sävellys. Vieraillessaan Petroskoissa 2003 Kukko löysi sikäläisen, jo n. 70 vuotta sitten perustetun karjalaisen laulu- ja tanssiyhtye Kantelen ohjemistosta Suomessa varsin tuntemattoman Hippapilalaulun. Bonusraita Finlandia on peräisin vanhemmasta äänityssessiosta, mutta julkaistu aikaisemmin vain digitaalisesti.

Piirpauke juhlistaa uuden albumin julkaisua keikalla Tavastia-klubilla 23.1.2019.

www.facebook.com/OfficialPiirpauke/


Ikäraja: K-18
Aika: Ovet klo 20:00

Liput ovelta 22 €, mikäli jäljellä.

Varmista soittoajat keikkapäivänä Tavastian sivuilta.