EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–pe 9–16 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.

Ti 4. - Pe 14.5.2021  /  TikettiStream  / 

Pakko lukea – asiateksti vetäväksi

Pakko lukea – asiateksti vetäväksi Liput

Pakko lukea – asiateksti vetäväksi


Long Playn iltakoulussa opit maan parhailta kirjoittajilta! Onko aiheesi kiinnostava mutta materiaali vaikeaa ja paperinmakuista? Toukokuun iltakoulussa Long Playn toimitus kertoo, miten viranomaistekstien, tutkimusartikkelien, arkistojen ja paperinmakuisten lähteiden pohjalta kirjoitetaan tekstiä, joka vetää lukijan mukaansa ja saa aiheen kuin aiheen heräämään eloon. Opettajina Long Playn päätoimittaja Ilkka Karisto, toimituspäällikkö Anu Silfverberg ja entinen päätoimittaja Antti Järvi.

Koulutusta varten keräämme tosi elämän esimerkkejä tekstin elävöittämisen ongelmista, joihin tutkijat, raporttien ja blogien kirjoittajat ja tietokirjailijat törmäävät. Ongelmat käydään läpi ja ratkaistaan iltakoulussa!

Lisäksi Long Playn toimittajat kertovat esimerkkejä omista jutuistaan, joissa tietolähteenä on käytetty viranomaisraportteja, arkistomateriaaleja tai tutkimustekstiä. Kaikilla opettajilla on kokemusta sekä lehtijuttujen että kertovien tietokirjojen kirjoittamisesta.

Etätapahtuma on katsottavissa osoitteessa tiketti.stream 4.-14. toukokuuta.

Iltakoulussa opit muun muassa nämä asiat:

– Tilastoista tarinoiksi

Long Playn päätoimittaja Ilkka Karisto ja toimituspäällikkö Anu Silfverberg tietävät, miten tilastoista tehdään tarinoita. Iltakoulussa he kertovat, kuinka numerot ja kaavat punotaan osaksi tekstiä, jonka parissa lukija viihtyy alusta loppuun saakka. Miten löydetään ihmiset ja tapahtumat viranomaisraporttien takana? Karisto ja Silfverberg opettavat lisäksi tutkimustiedon popularisointia ja vastaavat tutkijoiden yleisimpiin pulmiin puisevien lähteiden elävöittämisestä. Miten tarinallisuutta kannattaa hyödyntää, ja milloin samoja keinoja käytetään väärin? Karisto ja Silfverberg ovat tutkivan journalismin palkittuja ammattilaisia ja kouluttaneet lukuisia asiantuntijoita, tutkijoita ja viestinnän ammattilaisia.

– Miten arkistolähteet herätetään henkiin?

Long Playn entinen päätoimittaja Antti Järvi rakastaa arkistojen penkomista. Iltakoulussa hän kertoo, kuinka kirjoitetaan vetävä tarina, kun lähteet ovat vanhoja ja niitä on vaikea löytää. Miten yksittäisen ihmisen elämää voi kuvata, kun aineistoa on niukasti? Millaisilla kerronnallisia ratkaisuilla tekstiä voi elävöittää, kun kirjoitetaan historiallisista tapahtumista? Antti Järvi kirjoittaa parhaillaan 80 vuoden taakse sijoittuvaa tietokirjaa. Häneltä on aiemmin ilmestynyt tietokirja Karanteeni - kuinka aids saapui Suomeen yhdessä Hanna Nikkasen kanssa. Iltakoulussa hän kertoo hyödyllisimmät metodinsa kertovan asiatekstin kirjoittamiseen, kun käsitellään menneitä tapahtumia.

***

Long Playn iltakouluihin myynnissä myös kolmen kerran sarjalippu. Katso lisätietoja tästä.

Huom. Tähän iltakouluun voi osallistua ainoastaan etänä striimin kautta tai katsomalla tallenteen jälkikäteen. Tallenne on katsottavissa 4. -14. toukokuuta osoitteessa https://tiketti.stream. Streamiä pääset seuraamaan pääsylipusta löytyvällä koodilla. Tallennetta voi katsoa samalla koodilla. Ohjeet löytyvät myös pääsylipusta.

www.longplay.fi/koulutukset


Ikäraja: Ikärajaton

Stream-ohjeet

Pääset katsomaan tapahtumaa osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Live stream -koodi toimii yhdellä laitteella kerrallaan.

Tapahtuma on katsottavissa 4.5.2021 alkaen aina 14.5.2021 klo 23:59 asti. Lipunmyynti streamiin loppuu 14.5. klo 22:00. Stream-lipulla voit katsoa sekä live streamin että tallenteen.

___________________

Tilaisuus 4.5.2021 klo 16.15 - 20.00

Huom. Iltakouluun voi poikkeuksellisesti osallistua ainoastaan etänä striimin kautta tai katsomalla tallenteen jälkikäteen. Tallenne on katsottavissa tapahtuman jälkeen aikana 4.-14.5. Stream-alustana toimii tiketti.stream . Streamiä pääset seuraamaan pääsylipusta löytyvällä koodilla. Tallennetta voi katsoa samalla koodilla.

Nettisivuilta vain suoria ostoja. Puhelinpalvelun kautta lippujen varausaika 2 päivää.