EN  FI  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

Pe 16. - Su 18.8.2024  /  Linnanpuisto  /  Hämeenlinna

PÄÄSYLIPUT

PÄÄSYLIPUT Liput

Hämeen keskiaikafestivaali valtaa elokuun yöt ja Hämeenlinnan Linnanpuiston!

Hämeen keskiaikafestivaali 16.-18.8.2024 on taianomainen, ainutlaatuinen ja kokonaisvaltainen historiallinen tapahtumakokonaisuus. Hämeenlinnan Linnanpuistoon rakentuu valtava keskiaikainen kylä kauniin Vanajaveden rannalle historiallisen linnan kupeeseen. Olemme Suomen ainoa keskiaikafestivaali, jolla on myös jo yli 25 vuoden perinteet historiateemaisena tapahtumana.

Meille ovat tervetulleita kaikki – ystävät, perheet, porukat, työkaverit, harrastajat ja ketkä vaan festivaaleja rakastavat vieraat.

Pääsylipun hintaan sisältyy ohjelmaa enemmän kuin uskotkaan. Yleisön joukossa kohtaat elävöittäjiä, trubaduureja tai törmäilet akrobaatteihin. Historialliset leirit ovat osa kiehtovaa elämystäsi. Voit seurata leiriläisten tuottamaa ohjelmaa ja hetken olla itsekin osa historiaa.

Linnanpuistosta löydät upean sotahevosleirin ja mittelöivät viikingit. Lisäksi voit seurata kiihkeää buhurttitaistelua. Pakanametsässä pääset tutustumaan noituuteen keskiajalla. Kakarainkylässä on lystiä ja leikkiä sekä suloisia kotieläimiä.

Tavernan lavalle nousee pitkin päivää kotimaisia ja kansainvälisiä orkestereita. Keskiajalla viihdyttiin herkkujen äärellä ja istuttiin illat pitkät syöminkien sekä juominkien parissa. Illan hämärtyessä tunnelma nousee ja hauskanpito yltyy Tavernapihalla musiikin ja tanssin huumassa. Festivaalin lippu oikeuttaa tekemään ostoksia laajalla markkina-alueella ja tutustumaan keskiaikaisiin työnäytöksiin.

Kaiken tämän lisäksi voit tutustua samalla lipulla Hämeen upeaan keskiaikaiseen linnaan ja ainutlaatuiseen Vankilaan, joka toimii nyt museona.

Jos tämä ei vielä riitä, yhä enemmän huipennusta vierailullesi saat Tulishow ja Hevosturnajaisissa joko perjantaina tai lauantaina. Tai voit osallistua mahtaviin pitoihin upeassa keskiaikaisessa linnassa. Näihin tarvitset pääsylipun lisäksi erilliset liput.

Unohda arki ja heittäydy keskiajalle!

Festivaali avoinna:

Pe 16.8. klo 12-18
La 17.8. klo 10-18
Su 18.8. klo 10-17

Festivaalialueen ja leirien sulkeutumisen jälkeen pe-la klo 18 vierailijoita palvelee markkinatori klo 20 asti, sekä tavernapiha klo 01 asti.

Festivaali on ikärajaton. Suosittelemme, että kello 21 eteenpäin Tavernapihalla alle 14-vuotiaat lapset saapuvat huoltajan seurassa. Pitojen ikäraja on K-18.

Tapahtumapaikka:
Linnanpuisto, Kustaa III:n katu, Hämeenlinna.
Linnanpuisto sijaitsee kävelymatkan päässä Hämeenlinnan torilta ja rautatieasemalta.

Facebook
Instagram @keskiaikafest

keskiaikafestivaali.fi/


Ikäraja: Tapahtuma on ikärajaton

Helahoito (K-18)
Kun haluat nauttia keskiaikaisesta elämyksestä koko rahan edestä, helahoito-lippu on juuri sinua varten.
Helahoito-lippu sis. viikinkien pidot perjantaina tai rahvaiden pidot lauantaina 214,50€
Helahoito-lippu sis. aatelisten pidot perjantaina tai lauantaina 234,50€

Helahoito-lipulla saat kaiken tämän:

 • Sisäänpääsy haluamanasi päivänä (pe tai la)
 • Illan pidot (aatelisten tai viikinkien/rahvaiden pidot)
 • Tulishow ja Hevosturnajaiset
 • Asun pukuvuokraamosta (Asun valinta ja sovitus ennakkoon)
 • Kolme arvokuponkia ruokaa tai juomaa varten
 • Tapahtuman yllätyslahja

  Helahoito-lippu on myynnissä ennakkoon vain perjantaille tai lauantaille. Pitojen ikäraja on K-18.
  Lipun ostaneiden asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan järjestäjälle tiedottamista / ohjeistamista varten

Iltalippu
Tänä vuonna uutuutena voit ostaa lipun vain illaksi, jolloin pääset vielä nauttimaan markkinatorista klo 20 asti ja Tavernan tunnelmasta klo 01 asti.


Perhelippu sunnuntaille 18.8.
Ota mukaan isovanhemmat tai lapsesi kaveri! Meille perhe on laaja käsite ja haluamme että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan elämyksestä.

 • Perhelippu max. 4 hlöä ennakkoon 53,50 €
 • Perhelippu max. 6 hlöä ennakkoon 76,50 €

Sunnuntain ohjelma on painotettu lapsille ja lapsenmielisille.
Festivaalialueella löytyy noitia, taikureita ja fantastisia hahmoja, jotka yllättävät ja viihdyttävät myös pikkuväkeä. Pikkuiset vierailijat löytävät viihdykettä Kakarainkylästä, josta löytyy pelejä ja leikkejä ajan hengessä, nukketeatteria ja vauvojenhoitohuone. Aivan kakarainkylän vieressä on myös kotieläinpiha. Takuuvarma vierailukohde niin lapsille kuin teineille on Vankilamuseo.Pidot

Osallistuminen pitoihin edellyttää festivaalilipun lisäksi erillistä pitolippua. Pitojen ikäraja on K-18.

  Aatelisten menuun on yhdistettävissä laadukas juomapaketti 27€ / hlö. Varataksesi juomapaketin, otathan yhteyttä suoraan Linnanravintolaan. Aatelisille paikkoja on vain 50 henkilölle / ilta. Viikinkien ja rahvaiden pidossa paikkoja on 140 / ilta.

  Pitojen asiakkaat voivat olla suoraan yhteydessä linnan keittiöön, jos asia koskee erityisruokavalioita, juomapaketteja tai muita erityisjärjestelyjä. Kirjekyyhkyn voi lähettää kohti [email protected]

  Katso menut https://keskiaikafestivaali.fi...


  Tulishow ja Hevosturnajaiset
  Tulishowhun ja Hevosturnajaisiin osallistuminen edellyttää festivaalilipun lisäksi erillistä turnajaislippua. Tulishow ja Hevosturnajaiset järjestetään alkaen noin 21.00.

  Tulishow yhdistelee tanssia, tulijongleerausta ja taidokasta tulenkäyttöä. Keskiaikaisissa hevosturnajaisissa näet ritareita ja neitoja palkkasotureita ja kirkonmiehiä uljaita hevosia vauhtia temppuja ja turnajaistunnelmaa. Perheen pienimmille tuli ja hevoset voivat olla hieman jännittävä kokemus, siksi suosittelemme ikärajaksi 12 v. Esityksen kesto on n. 50 min.


  Vuokrapuvut
  Voit osallistua festivaaliin juuri sellaisena kuin olet. Mutta jos haluat syventää autenttista kokemustasi, voit vuokrata asun. Mikäli haluat puvun, suosittelemme sen hankkimista ennakkoon lipunmyynnin yhteydessä, sillä pukuvuokraamo on suosittu, emmekä pysty takaamaan kaikkia pukumalleja tapahtumapäivinä.

  • Vuokrapuku aateliset ja erikoisasut ennakkoon alkaen 42,50 €
  • Vuokrapuku porvarit, talonpojat ja viikingit ennakkoon alkaen 27,50 €
  • Vuokrapuku kurjalaiset ennakkoon alkaen 22,50 €

   Mikäli haluat ostaa puvun löydät sen näppärästi keskiaikapuodista, joka sijaitse pukuvuokraamomme vieressä. Jos haluat hankkia pukusi jo ennakkoon vieraile osoitteessa keskiaikapuoti.fi

   Lipun ostaneiden asiakkaiden yhteystiedot luovutetaan järjestäjälle tiedottamista / ohjeistamista varten

  Saavutettavuus
  Festivaalialue on lähtökohtaisesti esteetön puisto, jossa on nurmikkoa, hiekkakäytäviä sekä mukulakivikatu. Hämeen linna ja Vankila historiallisina rakennuksina eivät ole esteettömiä. Avustaja pääsee tapahtumaan veloituksetta yhdessä avustettavan kanssa.

  Myynti loppuu 18.8.2024 16:00.