EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

La 8.4.2023  /  Suisto-klubi  /  Hämeenlinna

Pääesiintyjät

Pääesiintyjät Liput

PÄÄESIINTYJÄT - Nuo Rillumareibillyn kruunaamattomat ruhtinaat

Vuonna 1993 maamme valloitti vanhojen Suomi-filmien heinälatoromantiikasta ja rockabillystä tyyliään ammentava Pääesiintyjät-yhtye, jonka kappaleet ”Sua aattelen” ja ”Iiris” soivat tiiviisti radioaalloilla. Yhtye julkaisi yhden albumin nimeltä ”Pitkäsoitto” ja katosi saman tien kuvioista. Yhtyeestä muodostui vuosien varrella kulttibändi, jota pyydettiin toistuvasti palaamaan keikoille. Pääesiintyjät teki vihdoin toivotun paluun lavoille keväällä 2019 ja helmikuussa 2020 päivänvalon näki uusi Pääesiintyjät-albumi ”Lättähatun paluu”, joka valittiin mm. paikallisradioiden kuukauden levyksi.

Vuoden 2022 Pääesiintyjät aloitti julkaisemalla hittisinglen ”Kaunis Veera”. Pääesiintyjien järjestyksessään kolmas albumi ”Lauluja laitakaupungilta” julkaistiin helmikuussa 2022 ja se sai varsin innostuneen vastaanoton, niin kuuntelijoiden kuin mediankin keskuudessa ja valittiin mm. paikallisradioiden kuukauden levyksi. Myös musiikkiteollisuus huomasi albumin isosti, sillä "Lauluja laitakaupungilta” on ehdolla vuoden 2022 Iskelmä-Emman voittajaksi helmikuun Emma Gaalassa.

Tällä albumilla Pääesiintyjät on musiikillisesti pakannut laukkunsa ja muuttanut maaseudun heinähommista laitakaupungin liepeille unohtamatta kuitenkaan Rillumareibilly-juuriaan. Musiikissa kuuluu siis ehkä enemmän urbaani häly ja laitakaupungin kujien rock’n’roll, mutta ei bändi ole silti unohtanut reissumiehiä, tukkijätkiä eikä tietenkään vanhoja Suomi-Filmin legendoja, joihin Pääesiintyjien Rillumareibilly-musiikki vahvasti perustuu.
Muusikkojen pitkä tausta juurimusiikin puolelta kuulu vahvasti levyn yleissoundissa.
– Yhdistämme amerikkalaislähtöistä roots-musiikkia laajalla skaalalla suomalaiseen iskelmään. Sellainen Johnny Cash meets Reino Helismaa -meininki kertoo bändin läskibasisti Pete Salomaa.

Yhtyeen alkuperäisjäsenistä vuodelta 1993 ovat mukana Francine-yhtyeestä tuttu Pete Salomaa (läskibasso) ja Mika Jokinen (kitara). Seurakseen he ovat saaneet mm. Agentsista, Whistle Baitista ja Barnshakersista tutun laulusolistin Vesa Haajan sekä rumpali Timo Järvisen, joka omaa vahvan taustan eri roots-orkestereista.

Pääesiintyjät - Kokoonpano:

Vesa Haaja - Laulu & akust. kitara
Pete Salomaa - Läskibasso
Mika Jokinen - Sähköinen kitara
Timo Järvinen - Rummut

www.suisto.fi


Ikäraja: K-18
Aika: klo 21:00
Suisto auki 16-21

Showtime 21:00
Suisto avoinna klo 16-02

Lippu sisältää eteispalvelumaksun.

Myynti loppuu 8.4.2023 21:00.