EN  SV
0600-1-1616 Puhelinpalvelu ma–la 9–21, su 11-19 (1,78 € / min. + pvm)
Osta viralliset liput ja lahjakortit keikoille, festivaaleille, urheiluun, teatteriin, live streameihin ja muihin tapahtumiin Tiketin verkkokaupasta.
VAROITUS:
Internet Explorer 11 ja sitä vanhemmat versiot eivät ole enää tuettuja. Päivitä selaimesi uudempaa versioon tai käytä jotain toista selainta.

To 17. - Su 27.8.2023  /  Useita paikkoja  /  Useita kaupunkeja

Outsider Art Festival

Outsider Art Festival Liput

Outsider Art Festival OAF antaa äänen outsider-taiteen tekijöille

Palkittu monitaidefestivaali OAF valtaa taas Helsingin 17.8.-27.8.2023!
Ohjelmassa on valloittava kattaus musiikkia, kuvataidetta, esittävää taidetta, elokuvia, kirjallisuutta ja elämäntarinoita.

OAF on Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaali, joka tekee vahvaa yhdenvertaisuustyötä tuomalla yhteen kulttuurialoilla toimivat outsiderit ja insiderit. Festivaalin tuottaa Pertti Kurikan Nimipäivät -bändin perustama outsider-taiteen tuotantotalo Pertin Valinta. OAF järjestäjäkumppaneina toimivat Autismisäätiö ja Kukunori ry. Festivaalin tavoitteena on luoda inklusiivisia ja kestäviä toimintamalleja kulttuurialalle ja työllistää erityisryhmiä kulttuurisisältöjen ja -tapahtumien tuottajina. Vuoden 2023 teemana on taiteilijoiden työllisyys ja kansainvälistyminen.

Festivaalin neljäs ohjelmakausi esittelee yli sata outsider-taiteen ja kulttuurin tekijää ja tuo Suomeen kiinnostavia kansainvälisiä vieraita. Ohjelma on kuratoitu outsider-taiteilijoiden ja mentoreiden yhteistyönä. Luvassa on yllättäviä taidekokemuksia ja kohtaamisia eri puolilla kaupunkia. Festivaalin tapahtumapaikat ovat Helsingin taidemuseo HAM, Keskustakirjasto Oodi ja Kino Regina, Pertin valinta, Kansallismuseo, G Livelab, Semifinal sekä Radio Helsinki. Esitysten lisäksi festivaali järjestää taiteilijatapaamisia, työpajoja ja keskusteluja festivaalin tapahtumapaikoilla, radiossa ja verkossa.

OAF lipunmyynti on nyt auki!

OAF lippukeikkoja järjestetään tänä vuonna Semifinalissa, G Livelabissa sekä Kansallismuseossa. Älä missaa upeita tapahtumia ja uniikkia tunnelmaa, vaan hanki lippusi nyt! Lipun ostamalla jokainen voi tukea OAF.n tekemää yhdenvertaisuustyötä, sillä festivaalin tuotto ohjataan erityisryhmien työllistämiseen.

OAF.n musiikillinen mikrokosmos tarjoilee uusia soundeja ja kulttimaineeseen nousseita tekijöitä. Mukana on kantaaottavaa räppiä, pop-rock iloittelua, free jazzia, post-immortalia ja parantavaa noisea. G Livelabissa 23.8. lavalle nousevat Mc Koo, Mika Hagman, Grandefinale sekä Loiriplukari. Semifinalissa 24.8. on mahdollista nähdä perkussiotaiteilija Ryosuke Kiyasu (JPN) ja ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä mirrored fatality (USA), joka saapuu OAF 2023 taiteilijaresidenssiin.

OAF valtaa Taiteiden yönä Kansallismuseon

OAF juhlii festivaalin avajaisia valtaamalla Kansallismuseon 17.8.2023. Avajaistapahtuma tuo yhteen taidekentän outsidereita ja insidereita ja nostaa esiin puheenvuoroja taiteen vapaudesta, suomalaisuudesta, ulkopuolisuudesta ja rohkeudesta olla erilainen.

Taiteiden yön maksuttomassa ohjelmassa on yllätyksellinen taidekierros Kansallismuseossa. Ohjelman avaa legendaarinen Keuhkot klo 19.00 julistuksella vapaan taiteen puolesta. Avajaisesityksen jälkeen OAF festivaalioppaat opastavat yleisön pääaulasta eri puolilla museoa sijaitsevien taide-elämysten pariin.

OAF työryhmän suunnittelema omatoiminen taidekierros kutsuu katsomaan taidetta “ulkopuolisin silmin”. Taidekierroksella yleisön yllättää Teatteriryhmä Vautsi ja OAF:n oma Runouden iskuryhmä. Ateljéssa voi nauttia intiimeistä musiikkiesityksistä ja auditoriossa kuullaan OAF:n ja WSOY:n kirjailijoita ja kirjallisuuden ulkopuolista kirjallisuutta. Illan päättää OAF lyhytelokuvanäytös. Elokuvaohjelmassa on Anne Kalliolan ja karjalaisten nuorten tekemä elokuva karjalan kielestä ja sen asemasta Suomessa, Kati Kallion ja Tanssiryhmä Ihanan GEN Z- trilogia, Mika Ruoholan Kylä, sekä Miska Tuonosen mykkäelokuvat.

True Equality -juhlat
Lisätiedot

True Equality- juhlat ovat OAF avajaisten etkot, joita vietetään Taiteiden yönä 17.8. Kansallismuseon ravintolassa klo 17-18.30. Ohjelmassa on upeita taide-elämyksiä, juhlapuheita, artistitapaamisia sekä tietenkin OAF 2023 parhaan taiteilijan palkinnonjaon. Palkinnon jakaa taiteellisen työryhmän mentori, Outsider Art Fair johtaja, Sofia Lanusse (USA).

Kannatuslippu sisältää ohjelman lisäksi Teresa Välimäen ja Sami Helteen suunnitteleman menun. Tarjoilusta vastaa OAF catering tiimi, johon kuuluu Pertin valinnan ja Alvi ry.n työryhmiä. Tarkempi ohjelma esillä OAF sivuilla True Equality- tilaisuus juhlistaa festivaalin taiteilijoita ja ohjelmistoa sekä yhdenvertaista yhteistyötä. Tapahtuma on osa Pertin valinnan ja Kyrö Distilleryn käynnistämää True Equality -työllistämisohjelmaa. Ohjelman lähtökohtana on, että kaikki saavat osallistua yhdenvertaisesti kulttuuri- ja ravintola-alan uudelleenrakentamiseen. Tapahtuman tuottaa Pertin Valinta ja Kansallismuseo. Tapahtuman tuotto ohjataan erityisryhmien työllistämiseen. Yhteistyössä True Equality- kumppanit, Kyrö Distillery, Kanresta, WSOY ja Radio Helsinki.

True Equality- juhlat ovat OAF avajaisten etkot, joita vietetään Taiteiden yönä 17.8. Kansallismuseon ravintolassa klo 17-18.30. Ohjelmassa on upeita taide-elämyksiä, juhlapuheita, artistitapaamisia sekä tietenkin OAF 2023 parhaan taiteilijan palkinnonjaon. Palkinnon jakaa taiteellisen työryhmän mentori, Outsider Art Fair johtaja, Sofia Lanusse (USA).

OAF 2023 ohjelma www.outsiderart.fi


Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, 00100, Helsinki